FOLLOW US: facebook twitter

Aγουρέλαιο με 3,60 ευρώ το λίτρο

Ημερομηνία: 28-11-2020 | Συντάκτης:

Τις τελευταίες μέρες του  Οκτώβρη, πριν ακόμα μπούμε στην νέα καραντινα,ολοκληρώθηκε  η συγκομιδή του αγουρέλαιου για τη φετινή ελαιοπαραγωγή στην Ηλεία.  Η ποιότητα είναι σε πολύ καλά επίπεδα, ενώ και και η τιμή του είναι καλή, αν και η προσδοκία των ελαιοπαραγωγών ήταν να ξεπεράσει τα 4 ευρώ το λίτρο.

Από την αρχή του Οκτώβρη τα ελαιοτριβεία ξεκίνησαν τη λειτουργία τους για την παραγωγή ελαιολάδου κάνοντας πρεμιέρα με το αγουρέλαιο. Οι πρώτες εκτιμήσεις είναι θετικές για την ολοκλήρωση της φετινής ελαιοκομικής περιόδου.

Ο ιδιοκτήτης ελαιοτριβείου στο Βούναργο Διονύσης Σαρακίνης σε δηλώσεις του τόνισε ότι “… έχουμε ξεκινήσει γενικότερα την παραγωγή ελαιολάδου, με σκοπό να παράγουμε πολύ καλό ποιοτικό αγουρέλαιο της τάξεως κάτω από 0,3. Οι ποσότητες που βγάζουμε είναι γύρω στα 9 με 10%.  Στα 3,5 ευρώ είναι η τιμή και η ποιότητα από ότι φαίνεται είναι καλή. Πιστεύω ότι στην πορεία θα έχουμε ανοδικές τιμές και στο κανονικό ελαιόλαδο.

Για να βγει αγουρέλαιο οι ελιές που έρχονται εδώ είναι υγιείς και καθαρές. Προς την Αμαλιάδα και προς τα παράλια η παραγωγή είναι πολύ μεγάλη. Εδώ στο βουνό δεν είναι τόσο μεγάλη η παραγωγή γιατί είχαμε πέρυσι. Πιστεύω ότι οι τιμές θα είναι ανοδικές όχι όμως πάρα πολύ μεγάλες” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πηγή: agropost.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος