Γεν. Νοσοκομείο Πύργου: Διαμαρτυρία από ανεμβολίαστους υγειονομικούς
[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”155994″ img_size=”full”][vc_column_text]Εκτός από τους θεσμικούς φορείς, την αναπλ. Υπουργό Υγείας «υποδέχθηκαν» και οι ανεμβολίαστοι-ες υγειονομικοί του Γενικού Νοσοκομείου Πύργου, εκφράζοντας τη διαμαρτυρία τους για το γεγονός ότι παραμένουν σε αναστολή, με το επιχείρημα ότι πλέον νοσούν και οι εμβολιασμένοι.
«Θέλουμε να μας πουν για ποιο λόγο, τη στιγμή που και οι συνάδελφοι νοσούν και μεταδίδουν, είναι εργαζόμενοι και εμείς είμαστε σε αναστολή. Υποτίθεται ότι μπήκαμε σε αναστολή καθαρά και μόνο για την προστασία των ασθενών. Με ποιο τρόπο προστατεύονται οι ασθενείς αυτοί τη στιγμή που συνάδελφοι εμβολιασμένοι νοσούν 5-6 φορές και μεταδίδουν; Η μάνα μου, ο πατέρας μου που είναι μέσα και νοσούν, που δεν μπορούμε να μπούμε να τους δούμε, δεν κινδυνεύουν από τους συναδέλφους που νοσούν; Πού είναι η πρόληψη σε αυτό, όταν δεν υπάρχει άτομο να καλύψει την βάρδια; Πρόσφατα συνάδελφος και φίλη αρρώστησε και την έφεραν με σπασμένη κύστη να δουλέψει πρωί νύχτα. Πώς μπορεί αυτό το άτομο να βοηθήσει έναν ασθενή όταν δεν μπορεί να φροντίσει τον ίδιο του τον εαυτό; Γιατί οι συνάδελφοι μπαίνουν με rapid test και μοριακά και εμείς δεν μπορούμε;» δήλωσε η κ. Μανιάτη.
Η Αικατερίνη Ποσόφσκα, παιδίατρος σε αναστολή, δήλωσε: «Με τις αναστολές μας δεν τιμωρούμαστε μόνο εμείς, αλλά και οι συνάδελφοι που εργάζονται αλλά και οι ασθενείς που δεν έχουν αρκετή φροντίδα. Βλέπουμε ότι κλείνουν ντο νοσοκομείο Παίδων στην Αθήνα. Δηλαδή μας περισσεύουν θέσεις και ιατροί;».
Για το συγκεκριμένο θέμα, η υπουργός απάντησε πως η θέση του υπουργείου παραμένει σταθερή και αταλάντευτη. «Το να μη δουλεύει κάποιος που είναι ανεμβολίαστος σε χώρο υψηλού φορτίου, ήταν μια απόφαση που πήρε πολιτεία για προστασία ιδίων και ασθενών. Αυτή είναι η απόφαση πολιτείας», είπε χαρακτηριστικά, ενώ κατά την αποχώρησή της είχε σύντομη συζήτηση με τους διαμαρτυρόμενους.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]