FOLLOW US: facebook twitter

Προς επέκταση η κλινική Covid Πύργου – Σταθερά ψηλά οι νοσηλείες, μόνο Πάτρα τα «βαριά» περιστατικά

Ημερομηνία: 20-01-2022 | Συντάκτης:

-Κάλεσμα εμβολιασμού από τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ, Γ. Καρβέλη


Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Ισχυρή αναμένεται τουλάχιστον ως το τέλος του μήνα η πίεση της πανδημίας στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου, αφού η κλινική COVID είναι γεμάτη και τα κρούσματα διαρκώς αυξάνονται.

Όπως αποκάλυψε μιλώντας στην «Πρωινή» ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ, Γιάννης Καρβέλης, είναι πιθανή η αναδιάταξη της δυναμικότητας της κλινικής με τα «ύποπτα» κρούσματα, καθότι δεν φαίνεται να προκύπτει αποκλιμάκωση σύντομα.

«Μέχρι στιγμής δεν μπορούμε να μιλήσουμε για αποκλιμάκωση των νοσηλευτικών μονάδων σε επίπεδο νοσηλειών. Όπως γνωρίζετε, το προηγούμενο Σάββατο φτάσαμε τις 34 νοσηλείες στον Πύργο. Έχουμε 36 κρεβάτια εδώ για covid και υπάρχουν επιπλέον 17 για ύποπτα. Αν παραστεί ανάγκη, θα γίνει αναδιάταξη δυναμικότητας κλινικής υπόπτων» τόνισε και πρόσθεσε ότι εξίσου ισχυρή πίεση δέχονται και τα νοσοκομεία της Πάτρας.

«Η Πάτρα ασφυκτιά, είχαμε 126 σήμερα στο Ρίο, τρεις μικροί ασθενείς στην Παιδιατρική, 5 στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, 13 στις ΜΕΘ, αντίστοιχα στον Άγιο Ανδρέα 86 νοσηλείες, 9 στη ΜΕΘ. Είναι μια κατάσταση επιβαρημένη. Ευελπιστούμε ότι θα σταματήσει σιγά σιγά το μεγάλο κύμα της πανδημίας από την κοινότητα, ώστε να αποκλιμακωθούν και τα νοσοκομεία. Οι νοσηλείες έρχονται επειδή υπάρχει επιβαρημένο ιικό φορτίο στην κοινότητα. Δυστυχώς η συντριπτική πλειοψηφία των νοσηλευόμενων είναι ανεμβολίαστοι. Έχουμε θρηνήσει θύματα και από την περιοχή σας με έναν τρόπο που αποτελεί κρίμα να χάνονται νέοι άνθρωπο, όταν θα μπορούσαν να έχουν εμβολιαστεί και να μην έχουν φτάσει σε αυτό το σημείο. Απευθύνω κάλεσμα σε όλο το κόσμο που δεν έχει εμβολιαστείμ, να το πράξει» δήλωσε ο κ. Καρβέλης.

Όσον αφορά το ενδεχόμενο επαναλειτουργίας της ΜΕΘ-COVID στον Πύργο, ο κ. Καρβέλης το απέκλεισε στην παρούσα φάση, δηλώνοντας ότι προς το παρόν θα το καλύψει η Πάτρα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος