FOLLOW US: facebook twitter

Ηλεία 2030: Ανασυγκρότηση με επίκεντρο την Αρχαία Ολυμπία

Ημερομηνία: 28-02-2023 | Συντάκτης:

Συνάντηση Εργασίας της διαΝΕΟσις με Εκπροσώπους της Ελληνικής Κυβέρνησης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

 2/3/2023

Την Πέμπτη 2 Μαρτίου, η διαΝΕΟσις, με αφορμή την ολοκλήρωση και την παράδοση της μελέτης με τίτλο «Ηλεία 2030: Ανασυγκρότηση με επίκεντρο την Αρχαία Ολυμπία»,  διοργανώνει στην Αρχαία Ολυμπία, συνάντηση εργασίας που ως στόχο έχει την ενημέρωση όλων των Δημάρχων της Περιφερειακής Ενότητας αλλά και την ανταλλαγή απόψεων αναφορικά με τις προτεραιότητες και τις φάσεις υλοποίησής της.

Στη συνάντηση εκ μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης θα συμμετέχουν ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, Αρμόδιος για θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές κ. Χρήστος Τριαντόπουλος αλλά και κλιμάκιο Γενικών Γραμματέων που αποτελούν μέλη της νεοσυσταθείσας υποεπιτροπής για τη στοχευμένη υποστήριξη των περιοχών της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας. Ακόμη θα συμμετέχουν ο επιστημονικός υπεύθυνος – Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας κ. Γιώργος Πετράκος  και στελέχη της διαΝΕΟσις.

Η συνάντηση θα φιλοξενηθεί στο Δημαρχείο της Αρχαίας Ολυμπίας και σε αυτήν έχουν κληθεί να συμμετέχουν πέραν των Δημάρχων, ο Περιφερειάρχης κ. Νεκτάριος Φαρμάκης, οι Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Βασίλης Γιαννόπουλος, Νίκος Κοροβέσης, Θεόδωρος Βασιλόπουλος και Δημήτριος Νικολακόπουλος αλλά και η Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κα. Μαρία Μπίλια καθώς και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας κ. Κωνσταντίνος Νικολούτσος. 

Ο Γενικός Διευθυντής της διαΝΕΟσις κ. Διονύσης Νικολάου δήλωσε σχετικά «Πιστεύουμε ακράδαντα ότι προϋπόθεση επιτυχίας κάθε σχεδίου είναι η γόνιμη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων. Σε αυτή τη συνάντηση θα έχουμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις και να παρουσιάσουμε τα πρακτικά θέματα εφαρμογής και υποστήριξης ώστε από κοινού να προσδιορίσουμε τις διαδικασίες που μεγιστοποιούν το αποτέλεσμα. Ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με βάση τα αποτελέσματα της μελέτης μας είναι κρίσιμος και καταλυτικός καθ’όλη την αναπτυξιακή πορεία». 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος