FOLLOW US: facebook twitter

Ιδρύεται Εσπερινό Λύκειο στη Ζαχάρω

Ημερομηνία: 13-11-2020 | Συντάκτης:
Θετική γνωμοδότηση του δήμου στην πρόταση της Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας

Ευκαιρία ζωής στους πολίτες της νότιας Ηλείας θα προσφέρουν ο δήμος Ζαχάρως και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας, καθώς σχεδιάζεται η ίδρυση Εσπερινού Γενικού Λυκείου στη Ζαχάρω. Στόχος είναι να βοηθήσουν τους κατοίκους της νότιας Ηλείας που είτε ολοκληρώνουν τη φοίτηση στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας είτε έχουν εγκαταλείψει στο παρελθόν τη φοίτηση στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, καθώς υπάρχει μεγάλος αριθμός ενδιαφερομένων.

Στις 30 Οκτωβρίου η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας απέστειλε έγγραφο στον δήμο, με το οποίο πρότεινε την ίδρυση του Εσπερινού, ζητώντας τη θετική του γνωμοδότηση. το ζήτημα συζητήθηκε στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο, κατά τη διάρκεια του οποίου αποφάσισε ομόφωνα την ίδρυση Εσπερινού Γενικού Λυκείου στη Ζαχάρω σύμφωνα με την πρόταση της Διεύθυνσης.

Η αρμόδια αντιδήμαρχος Ζαχάρως, Δήμητρα Σκαλτσά, δήλωσε στην «Πρωινή» ότι ο δήμος θα αναλάβει τα λειτουργικά έξοδα και τη στέγαση του νυχτερινού Λυκείου σε χώρο του Γυμνασίου Ζαχάρως.

«Το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε ομόφωνα την απόφαση για την ίδρυση Εσπερινού Γενικού Λυκείου στη Ζαχάρω. Επιδίωξή μας είναι να δώσουμε τη δυνατότητα σε συμπολίτες μας από τη Ζαχάρω, τη Νέα Φιγαλεία, αλλά και από γειτονικούς δήμους, που δεν μπορούσαν μέχρι τώρα να μετακινούνται στον Πύργο για να ολοκληρώσουν τη φοίτησή τους και να πάρουν απολυτήριο Λυκείου. Εμείς από την πλευρά μας ως δήμος έχουμε κάνει τα απαραίτητα και περιμένουμε να ολοκληρωθούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες, με στόχο την επόμενη σχολική περίοδο να είμαστε έτοιμοι», τόνισε.

Ο δήμαρχος Ζαχάρως, Κώστας Αλεξανδρόπουλος, ανέφερε ότι η δημοτική αρχή είναι δίπλα στους πολίτες, ειδικά σε θέματα εκπαίδευσης που αφορούν ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

«Εμείς δεν κλείνουμε σχολεία αλλά ανοίγουμε για να βοηθήσουμε τους κοινωνικά ευάλωτους συμπολίτες μας. Ο δήμος επιθυμεί να τους δώσει την ευκαιρία να φοιτήσουν στο Εσπερινό Λύκειο, χωρίς να ταλαιπωρούνται με μετακινήσεις στον Πύργο», επισήμανε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος