FOLLOW US: facebook twitter

Δ.Σ. Επιμελητηρίου Ηλείας: Αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την Μουσειολογία & την Πατρών-Πύργου

Ημερομηνία: 13-11-2020 | Συγγραφέας:

Να επιμείνει διεκδικητικά πάνω στα δύο μεγάλα θέματα που αυτή την στιγμή ταλανίζουν την Ηλεία και αφορούν  αφενός την διατήρηση και αναβάθμιση του Παν/κού τμήματος (και πρώην ΤΕΙ) Μουσειολογίας στον Πύργο που κινδυνεύει πλέον να κλείσει και αφετέρου την υλοποίηση του έργου του αυτοκινητόδρομου της Πατρών- Πύργου, αποφάσισε το ΔΣ του Επιμελητήριου Ηλείας. Αυτό αποφασίστηκε κατά την διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του ΔΣ του ΕΒΕ μέσω τηλεδιάσκεψης με θέματα ημερήσιας διάταξης τα δύο παραπάνω σημαντικά προβλήματα του νομού για τα οποία μάλιστα θα λάβει και συγκεκριμένες πρωτοβουλίες.

Εκτός από τα 21 μέλη της Διοίκησης  για το θέμα της Μουσειολογίας, προσκλήθηκε και συμμετείχε  και ο  Αναπληρωτής  Καθηγητής  του Πανεπιστημίου Πατρών και καθηγητής του τμήματος του Πύργου Γιώργος Παναγιωτόπουλος Γεώργιος,   ο οποίος αναφέρθηκε εκτενώς στο μέλλον των Πανεπιστημιακών Σχολών και συγκεκριμένα του Πανεπιστημίου Πάτρας και των αντίστοιχων τμημάτων με έδρα την πόλη του Πύργου, όπου ενημέρωσε και περιέγραψε την υπάρχουσα κατάσταση.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος αναφέρθηκε στο Τμήμα της Μουσειολογίας, με έδρα τον Πύργο, το οποίο ιδρύθηκε με το νόμο 4610/2019 ΦΕΚ 70/Α/7-5-2019, και αριθμεί 500 φοιτητές( περίπου μισοί από αυτούς που εγγράφηκαν πέρυσι και άλλοι τόσοι φέτος) καθώς και στο πρώην τμήμα του ΤΕΙ ( Πληροφορικής και ΜΜΕ)  το οποίο λειτουργεί ή θα έπρεπε να λειτουργεί κανονικά γιατί απομένουν άλλα δύο έτη δηλ. 4 εξάμηνα για να ολοκληρωθεί γραμμικά η πορεία του. Επισήμανε την τραγική κατάσταση του πρώην τμήματος όσον αναφορά τις διδακτικές ανάγκες αλλά και τις προσπάθειες που έγιναν και γίνονται  για την εύρυθμη λειτουργία του από την διεύθυνση του τμήματος.  Επίσης αναφέρθηκε  στην επιθυμία των Ηλείων συμπολιτών μας (ξεπερνούν τα 35 άτομα)  στο να δώσουν κατατακτήριες στο νέο τμήμα Μουσειολογίας.

Συνάντηση με Πρύτανη για την Μουσειολογία

Ακολούθως τοποθετήθηκαν τα μέλη του Δ.Σ ο κ. Κ. Λεβέντης και ο κ. Κ. Λάμπρος καθώς και οι κ.κ  Αναγνωστόπουλος, Μπουλούτας,  Ξανθούλης και Παρασκευόπουλος στο θέμα αυτό και στην συνέχεια ο πρόεδρος ευχαρίστησε τον καθηγητή για την παρουσία του, τόνισε τον διαρκή αγώνα του για την καλή λειτουργεία των τμημάτων του Πανεπιστημίων Πατρών. Ο κ. Νικολούτσις ζήτησε να παραδοθεί στην διοίκηση μια ολοκληρωμένη έκθεση των όσων αναφέρθηκαν. Επίσης τόνισε τον σημαντικό ρόλο των σχολών στην τοπική οικονομία. Τέλος και κατόπιν προτάσεων του κ. Λεβέντη και  κ. Λάμπρου αποφασίστηκε α)να επιδιωχθεί μια επαφή με την Πρυτανεία, β) να προταθεί ως θέμα συζήτησης στο Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο.

Στη συνέχεια τέθηκε από τον πρόεδρο του ΕΒΕ, το 2ο θέμα της συνεδρίασης που αφορά τον δρόμο Πάτρα – Πύργου. Αφού έγινε αναφορά στο ιστορικό της πορείας του έργου και σταθμίστηκε  η σημερινή κατάσταση, ακολούθησαν οι τοποθετήσεις – προτάσεις των μελών του Δ.Σ αλλά και του κ.  Νίκου Παναγιωτακόπουλου, πρώην Αντιπροέδρου του Επιμελητηρίου Ηλείας που συμμετείχε και αυτός δυναμικά στην τηλεδιάσκεψη.

Διαδοχικές συναντήσεις με τους δημάρχους του νομού

Ο πρόεδρος δεσμεύτηκε ότι θα γίνουν κινήσεις εκ μέρους του Επιμελητηρίου Ηλείας ξεκινώντας με διαδοχικές συναντήσεις με τους Δημάρχους της Ηλείας, ώστε να επιδιωχθεί η κατασκευή του έργου, πάντα σε συνάρτηση με την ανάπτυξη του Νομού.

Η συνεδρίαση έκλεισε με μια αναφορά α) στο πρόγραμμα που έτρεχε για τις επιχειρήσεις με τίτλο: «Ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από την Covid-19 στην Δυτική Ελλάδα» με τη μορφή μη επιστρεπτέας επιχορήγησης (κεφάλαιο κίνησης), με συνολική Δημόσια Δαπάνη των δράσεων της παρούσας πρόσκλησης, ανέρχεται σε 30.000.000 € καθώς και β)στο πρόγραμμα της «επιστρεπτέας προκαταβολής» που σύμφωνα με την κοινή υπουργική απόφαση (ΓΔΟΥ 233/2020), οι δικαιούχοι του κρατικού δανείου μπορούν, υπό προϋποθέσεις να μην επιστρέψουν το 30% ή και το 40% του ποσού που θα λάβουν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

agro-stathmos-georgika-farmaka-viologika skeuasmata-ad
image description
Proini_04-12-2017_olga:Layout 1.qxd
ydrotherm-ad2
ellinika-petrelaia-ad2
anthoulis-xaralampos-courier-ad1
iliagora-epimelitirio-ad2
althea-apartments-ad5
image description

ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Πρωινή Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ