FOLLOW US: facebook twitter

Εκλογές στον ΤΟΕΒ Μυρτουντίων για την ανάδειξη της νέας Γ.Σ των αντιπροσώπων του

Ημερομηνία: 13-11-2020 | Συντάκτης:
Τοπικές συνελεύσεις στις 13 δημοτικές και τοπικές κοινότητες στις 9 Δεκεμβρίου 2020 συγκαλεί ο πρόεδρος Χ. Παλαιολόγος
-Υποβολή υποψηφιοτήτων έως την 1η Δεκεμβρίου

Σε εκλογικές διαδικασίες προχωρά ο ΤΕΟΒ Μυρτουντίων με στόχο να εκλέξει τους τοπικούς αντιπροσώπους των 13 περιοχών( τοπικών και δημοτικών ενοτήτων)  που υπάγονται στον Οργανισμό και που θα αποτελέσουν την Γ.Σ του ΤΕΟΒ Μυρτουντίων. Για τον λόγο αυτό, ο πρόεδρος Χρήστος Παλαιολόγος  ενημερώνει τα μέλη του ΤΟΕΒ ότι θα πραγματοποιηθούν 13 κατά τόπους Τοπικές Συνελεύσεις στις 9 Δεκεμβρίου ημέρα Τετάρτη και ώρα 3 το μεσημέρι όπου καλούνται να παραστούν όλοι οι κτηματίες μέλη του ΤΕΟΒ Μυρτουντίων που κατοικούν:  1)στα Λεχαινά, 2)Ανδραβίδα, 3)Βαρθολομιό – Μάχου, 4)Δήμητρα, 5)Καρδιακαύτι, 6)Σταφιδόκαμπο, 7)Στρούσι, 8)Καβάσιλα, 9)Μυρσίνη, 10)Αρετή – Κουρτέσι, 11)Καλύβια, 12)Νεοχώρι, 13)Τραγανό

Οι κατά τόπους Τοπικές  Συνελεύσεις του ΤΕΟΒ Μυρτουντίων για την εκλογή Τοπικών Αντιπροσώπων για την ΓΣ  του ΤΟΕΒ Μυρτουντίων θα γίνουν στους παρακάτω χώρους:

1)Δημοτική Ενότητα Λεχαινών του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης στην αίθουσα των γραφείων του Α.Σ. «Η ΕΝΩΣΗ» στα Λεχαινά για την εκλογή 19 αντιπροσώπων και 10 αναπληρωματικών.

2)Δημοτική ενότητα Ανδραβίδας του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του  Δημαρχείου Ανδραβίδας στην Ανδραβίδα για την εκλογή 17 αντιπροσώπων και 9 αναπληρωματικών.

3)Δημοτική ενότητα Βαρθολομιού – Δημοτική Κοινότητα Μάχου του Δήμου Πηνειού Ηλείας, στο Δημαρχείο Βαρθολομιού για την εκλογή 10 αντιπροσώπων και 5 αναπληρωματικών.

4)Δημοτική ενότητα Τραγανού του Δήμου Πηνειού Ηλείας, στα γραφεία του Δήμου Τραγανού για την εκλογή 2 αντιπροσώπων και 1 αναπληρωματικού.

5)Δημοτική Κοινότητα Καρδιακαυτίου Δήμου Πηνειού Ηλείας, στην αίθουσα του αγροτικού συνεταιρισμού Καρδιακαυτίου για την εκλογή 3 αντιπροσώπων και 2 αναπληρωματικών.

6)Δημοτική Κοινότητα Σταφιδοκάμπου Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης Ηλείας, στα γραφεία της Δημοτικής Κοινότητας Σταφιδοκάμπου για την εκλογή 2 αντιπροσώπων και 1 αναπληρωματικού.

7)Δημοτική Κοινότητα Στρουσίου Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης Ηλείας, στα γραφεία της Δημοτικής κοινότητας Στρουσίου, για την εκλογή 3 αντιπροσώπων και 2 αναπληρωματικών.

8)Δημοτική Κοινότητα Καβασίλων Δήμου Πηνειού Ηλείας, στα γραφεία της Δημοτικής κοινότητας Καβασίλων για την εκλογή 6 αντιπροσώπων και 3 αναπληρωματικών.

9)Δημοτική Κοινότητα Μυρσίνης Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης Ηλείας στα Γραφεία της Δημοτικής Κοινότητας Μυρσίνης για την εκλογή 10 αντιπροσώπων και 5 αναπληρωματικών.

10)Δημοτικές Κοινότητες Αρετής – Κουρτεσίου Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης στα Γραφεία της Δημοτικής Κοινότητας Αρετής για την εκλογή 6 αντιπροσώπων και 3 αναπληρωματικών.

11)Δημοτική Κοινότητα Καλυβίων Βαρθολομιού του Δήμου Πηνειού στα γραφεία της Δημοτικής Κοινότητας Καλυβίων Βαρθολομιού για την εκλογή 1 αντιπροσώπου και 1 αναπληρωματικού.

12)Δημοτική Κοινότητα Νεοχωρίου του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης Ηλείας στα γραφεία της Δημοτικής Κοινότητας Νεοχωρίου για την εκλογή 4 αντιπροσώπων και 2 αναπληρωματικών.

13)Δημοτική Κοινότητα Δήμητρας Δήμου Πηνειού Ηλείας στα γραφεία της Δημοτικής Κοινότητας Δήμητρας για την εκλογή 2 τακτικών αντιπροσώπων και 1 αναπληρωματικού.

Να σημιωθεί ότι οι κάτοικοι των δημοτικών ενοτήτων και Κοινοτήτων που δεν εκλέγουν αντιπροσώπους θα ψηφίσουν όπου υπάγεται η κτηματική τους περιουσία.

Ποιοι κτηματίες παίρνουν μέρος στις Γ.Σ του ΤΟΕΒ Μυρτουντίων

Στις εκλογές θα λάβουν μέρος όλοι οι κτηματίες μέλη του ΤΟΕΒ Μυρτουντίων που είναι γραμμένοι στους κτηματολογικούς καταλόγους με δικαίωμα ψήφου ή ψήφων σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 7 του Ν. 2040/1992 ΦΕΚ 70Α΄ όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 60 του Ν. 2523/1997 που αφορά τους ψήφους μελών Τοπικών Οργανισμών ΕΒ, δηλαδή

Από 5 στρέμματα  έως 20 στρέμματα   1 ψήφος

Από 21 στρέμματα έως 50 στρέμματα 2 ψήφοι

Από 50 στρέμματα και άνω 3 ψήφοι.

Τα μέλη του Οργανισμού θα ψηφίζουν υποχρεωτικά αυτοπροσώπως σύμφωνα με τις διατάξεις του πδ. 26/1997.

Ομάδα μελών που κατέχει συνολικά έκταση μέχρι 5 στρέμματα δικαιούται ένα ψήφο αφού όμως ορίσει εγγράφως τον εκπρόσωπό της στην Τοπική Συνέλευση.

Όσα μέλη είναι εγγεγραμμένα στους εκλογικούς (κτηματολογικούς) καταλόγους με τον χαρακτηρισμό «εξ αδιαιρέτου» ή με τον χαρακτηρισμό «αντιπρόσωποι» ή με τον χαρακτηρισμό «κληρονόμοι» δεν μπορούν να ψηφίσουν διότι δεν έχουν προσκομίσει στον Οργανισμό τίτλο ιδιοκτησίας ή αποδοχή κληρονομιάς που να αποδεικνύει ότι τυγχάνουν νόμιμοι κληρονόμοι του θανόντος ιδιοκτήτη.

Δεν μπορούν να εκλεγούν αντιπρόσωποι οι υπερήμεροι οφειλέτες

 Γίνεται γνωστό ότι σύμφωνα με το καταστατικό του Οργανισμού δεν μπορεί να εκλεγεί αντιπρόσωπος για την ΓΣ του ΤΟΕΒ όποιος είναι υπερήμερος οφειλέτης του Οργανισμού, σε περίπτωση δε που εκλεγεί κηρύσσεται έκπτωτος με απόφαση της  Εποπτευούσης τον Οργανισμό αρχής.

Η ώρα λήξης της ψηφοφορίας θα καθοριστεί από την εφορευτική επιτροπή.

Σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί απαρτία κατά την πρώτη  (παραπάνω ορισμένη) μέρα και ώρα η συνεδρίαση αυτή θα επαναληφθεί την επόμενη μέρα 10-12-2020 ημέρα Πέμπτη την ίδια ώρα, στον ίδιο τόπο χωρίς άλλη πρόσκληση  η τοπική συνέλευση θα έχει απαρτία κατά την δεύτερη αυτή συνεδρίαση με όσους και αν βρεθούν παρόντες.

Υποψηφιότητες ως την 1η Δεκέμβρη 

Οσοι επιθυμούν να θέσουν υποψηφιότητα ως αντιπρόσωποι στις παραπάνω τοπικές συνελεύσεις έχουν το δικαίωμα να υποβάλλουν αίτηση υποψηφιότητας στον Οργανισμό μέχρι την Τρίτη 1-12-2020 και ώρα 14:00.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα Γραφεία του Οργανισμού τις εργάσιμες μέρες και ώρες και στα τηλέφωνα του Οργανισμού 26230 22213 @ 26230 22194.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος