FOLLOW US: facebook twitter

Η τοπική γιορτινή αγορά περιμένει «δώρα» και επιδόματα  για να «ζεσταθεί »!

Ημερομηνία: 22-12-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Κοινωνία, Νέα

Ο εμπορικός κόσμος της Ηλείας προσδοκά ενόψει Χριστουγέννων την αύξηση
της καταναλωτικής κίνησης 

Ρεπορτάζ Ελένη Παπαδοπούλου – Κική Κολοβέρου


Την τόνωση της εμπορικής κίνησης με την καταβολή του «δώρου» στους εργαζόμενους, των επιδομάτων και των συντάξεων, περιμένει  για να «ζεσταθεί» η αγορά ενόψει Χριστουγέννων, που τον τελευταίο καιρό περνά ζόρικες μέρες.

Τα φετινά Χριστούγεννα εν μέσω πληθωριστικών πιέσεων και ιλιγγιωδών αυξήσεων στα πάντα, η κατανάλωση αποτελεί για τον εμπορικό κόσμο ένα μεγάλο «στοίχημα». 

Οι κεντρικοί δρόμοι στις αγορές της Ηλείας έχουν αρχίσει να γεμίζουν από κόσμο,  τα μαγαζιά είναι όμορφα στολισμένα και πανέτοιμα να υποδεχθούν τους καταναλωτές,  που  ακόμα είναι  διστακτικοί  στο να προχωρήσουν στις αγορές τους. 

Ωστόσο ο εμπορικός κόσμος ευελπιστεί ότι τελικά την εορταστική περίοδο θα επιστρέψει  λίγο το χαμόγελο στην τοπική αγορά και κάνουν ότι καλύτερο μπορούν γι αυτό.  Αυτό άλλωστε επισημαίνουν και οι πρόεδροι των Εμπορικών Συλλόγων Πύργου και Αμαλιάδας σε δηλώσεις τους στην Πρωινή, όπως και καταστηματάρχες της πόλης του Πύργου.

Ηλίας Ξανθούλης – πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Πύργου

Πανέτοιμα να υποδεχτούν τους καταναλωτές είναι τα καταστήματα της πόλης και σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου κ. Ηλία Ξανθούλη, διαθέτουν αφθονία προϊόντων και προσιτές τιμές. «Η αγορά έχει φορέσει τα γιορτινά της σε μια προσπάθεια να αλλάξει το κλίμα του προηγούμενου διαστήματος και προς αυτή την κατεύθυνση ως Εμπορικός Σύλλογος έχουμε προετοιμάσει διάφορες εκδηλώσεις που θα δώσουν χριστουγεννιάτικη νότα χαράς και αισιοδοξίας και όμορφες στιγμές σε μικρούς και μεγάλους. Έτσι σε συνεργασία με το ΚΔΑΠ Ευ Δημιουργείν το Σάββατο από τις 11 έως τη 1 το μεσημέρι θα παρουσιαστούν σύγχρονοι χοροί και zumpa στην πλατεία Ιατρίδη και αντίστοιχο χάπενινγκ θα γίνει και την Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου ενώ και την τελευταία εβδομάδα της χρονιάς σε συνεργασία με το ΚΔΑΠ Δημιουργική Γωνιά στην οδό Γερμανού και Αιόλου, την Τετάρτη 27/12 και την Παρασκευή 29/12 θα υπάρχουν χορευτικά, δημιουργία στολιδιών, γράμμα στον Αη Βασίλη αλλά και παραστάσεις Καραγκιόζη. Ταυτόχρονα, θα προσφέρεται ζεστή σοκολάτα και ζεστό κρασί».

Φώτης Νικολόπουλος, πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Ήλιδας

Πολύχρωμα λαμπιόνια, γιρλάντες και ευφάνταστα στολισμένες βιτρίνες συναντά κανείς στην εμπορική αγορά της Αμαλιάδας με τα καταστήματα να έχουν «φορέσει» τα γιορτινά τους, περιμένοντας τους καταναλωτές για τις Χριστουγεννιάτικες αγορές τους. «Στην αγορά της πόλης μπορεί να βρει κανείς ότι επιθυμεί και μάλιστα οι καταστηματάρχες έχουν φροντίσει και για χριστουγεννιάτικες προσφορές αφουγκραζόμενοι τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν όλες οι οικογένειες» επισήμανε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ήλιδας κ. Φώτης Νικολόπουλος παροτρύνοντας ταυτόχρονα τους καταναλωτές να στηρίξουν τα τοπικά καταστήματα γιατί έτσι, όπως λέει, βοηθούν την τοπική οικονομία. Επιπλέον, τόνισε πως έχουν προγραμματίσει και κάποιες μικρές εκδηλώσεις με ζωντανή μουσική, facepainting κ.α. στην πλατεία Αγίου Αθανασίου την Κυριακή 24/12 στις 11 το πρωί αλλά και «Το ξωτικό των Χριστουγέννων» την Πέμπτη 28/12 στον πεζόδρομο στις 5 το απόγευμα. «Ευελπιστούμε ότι ο κόσμος θα ανταποκριθεί δίνοντας την αναγκαία για την επιβίωση της ανάσα στην αγορά» κατέληξε.

Rainbow – κατάστημα παιδικών ενδυμάτων

«Τις γιορτινές μέρες, τα παιδιά έχουν την τιμητική τους και η αγορά παιδικών ενδυμάτων μπαίνει σε προτεραιότητα» αναφέρει ο κ.  Μιχάλης Νέγκας,  ιδιοκτήτης του καταστήματος παιδικών ρούχων Rainbow. « Ακόμα βεβαίως δεν έχουμε την προσδοκώμενη αγοραστική κίνηση, ο κόσμος περιμένει να πληρωθεί, μισθούς, δώρα, επιδόματα για να μπορέσει να διαθέσει κάποια από αυτά τα χρήματα και για τα παιδιά ή τα εγγόνια του κι εμείς με την σειρά μας περιμένουμε να δουλέψουμε αυτές τις μέρες για να μπορέσουμε να ισοφαρίσουμε λίγο τη γενικότερη ζημιά. Εδώ και δύο εβδομάδες που έχει ξεκινήσει το εορταστικό ωράριο, η αγορά είναι σχεδόν «νεκρή», κόσμος κυκλοφορεί πολύς έξω, αλλά με… τσάντες και ψώνια όχι, κάποιες μέρες δεν μπαίνει μέσα ούτε ένας πελάτης. Ουσιαστικά δηλαδή  μείναμε δυο βδομάδες ανοιχτά πρωί – απόγευμα  χωρίς λόγο, περιμένοντας να δουλέψουμε… δύο μέρες! Αυτή θα είναι η κίνηση των Χριστουγέννων και ελπίζουμε την Πρωτοχρονιά να είναι καλύτερα τα πράγματα. Πλέον ο κόσμος δεν έχει την πολυτέλεια να ξοδεύει πολλά χρήματα για πράγματα που δεν του είναι απολύτως απαραίτητα όπως η ένδυση ή η υπόδηση, πρώτα κοιτάζει να εξασφαλίσει την επιβίωσή του και αυτό είναι απόλυτα λογικό και κατανοητό. Σε κάθε περίπτωση θα βάλει τις προτεραιότητές του και προσδοκούμε μέσα σε αυτές να είναι και η εμπορική αγορά γενικότερα. Να ευχηθούμε χρόνια πολλά και Καλά Χριστούγεννα σε όλον τον κόσμο και να δηλώσουμε αισιόδοξοι, όπως επιβάλλει το πνεύμα των ημερών».

NAME – κατάστημα υποδημάτων

«Η αγοραστική κίνηση έχει ξεκινήσει από τις αρχές της εβδομάδας, αρχικά διερευνητικά  και βέβαια το Σαββατοκύριακο που θα είμαστε ανοιχτά όλη την ημέρα αναμένουμε περισσότερο κόσμο  για να κάνει τις αγορές του ενόψει Χριστουγέννων.

Ευελπιστούμε ότι όλη την εορταστική περίοδο η αγορά  γενικά θα ανέβει και  ο εμπορικός κόσμος θα πάρει μια μεγάλη ανάσα»  αναφέρει η Κωνσταντίνα Τρίγκα από το κατάστημα υποδημάτων NAME του Πύργου.  Η κ. Τρίγκα επισημαίνει σε ότι αφορά τα υποδήματα, ότι αυτό που αναζητούν οι καταναλωτές είναι πρωτίστως η ποιότητα σε συνδυασμό φυσικά με την καλή τιμή. « Το καλό παπούτσι αποτελεί ουσιαστικά «επένδυση» γιατί ο άλλος δεν τα αγοράζει κάθε μέρα, οπότε αυτό που μας ζητούν είναι η ποιότητα. Ένα καλό δέρμα, ένα άνετο παπούτσι και ας έχει μεγαλύτερο κόστος γιατί θα τον καλύψει για μια ολόκληρη εποχή. Ευχόμαστε Καλά Χριστούγεννα για όλον τον κόσμο».

EVO sports, EVO snickers

«Η πραγματική αγοραστική κίνηση, δεν έχει ξεκινήσει ακόμα και βρισκόμαστε ήδη τρεις μέρες πριν τα Χριστούγεννα! Κόσμος μπαινοβγαίνει, βλέπει, ρωτάει, αλλά δυστυχώς ελάχιστοι ψωνίζουν» τονίζει η κ. Άννα Τσιακριλή ιδιοκτήτρια των καταστημάτων EVO. « Είναι η πρώτη χρονιά στα 14 χρόνια λειτουργίας της επιχείρησής μας που λέμε ότι δεν υπάρχει δουλειά και απλά ευελπιστούμε ότι μπορεί ξαφνικά να γίνει το θαύμα, όμως ακόμα και δύο μέρες να δουλέψουμε δεν επαρκούν για να καλύψουν τα τεράστια έξοδα μας.

Για να προσελκύσουμε λίγο το καταναλωτικό κοινό, στο δεύτερο κατάστημά μας, το EVO snickers, έχουμε ήδη βάλει εκπτώσεις 20% για τα μέλη μας την περίοδο των εορτών , ενώ σε αρκετά είδη μας υπάρχουν εκπτώσεις ακόμα και 50%. Καταλαβαίνουμε ότι ο κόσμος ζορίζεται οικονομικά και προσπαθούμε κι εμείς από την πλευρά μας να δημιουργήσουμε τις συνθήκες αυτές που θα τον ωθήσουν να ψωνίσει.». Τέλος η κ. Τσιακριλή καλεί τους Ηλείους να στηρίξουν την τοπική αγορά «γιατί από αυτό ωφελούμαστε όλοι, η οικονομία είναι αλυσίδα. Δεν μπορεί η Πάτρα να είναι γεμάτη κόσμο από την περιοχή μας που κατευθύνονται κυρίως σε αλυσίδες με φθηνά και όχι ποιοτικά είδη και τα μαγαζιά του Πύργου να είναι άδεια. Ελπίζουμε όλες τις επόμενες μέρες να ανθίσει λίγο και η δική μας αγορά.  Εύχομαι καλές γιορτές σε όλους»!

Κλάδη γάμος- βάφτιση και είδη δώρων

Γιορτάρες μέρες επιβάλλεται εκτός από τα είδη πρώτης ανάγκης, να ξοδέψουμε κάποια χρήματα για τα δωράκια σε δικούς μας ανθρώπους και φίλους αλλά και για την αγορά Χριστουγεννιάτικων ειδών για να στολίσουμε το σπίτι μας. Η κ. Όλγα Κλάδη από το κατάστημα ειδών δώρου Κλάδη, επισημαίνει ότι αυτές τις ημέρες μεγάλη ζήτηση υπάρχει σε γούρια για το 2024, για να φέρουν καλή τύχη στο σπιτικό μας και στους φίλους μας, σε όμορφα χειροποίητα δώρα, Χριστουγεννιάτικες κατασκευές, στεφάνια, κεριά  κλπ που μπορούμε να βρούμε στον όμορφα διακοσμημένο χώρο της, διαμορφωμένο με υψηλή αισθητική. «Επειδή τα περισσότερα από τα Χριστουγεννιάτικα είδη που διαθέτουμε είναι κατασκευές χειροποίητες για όλα τα γούστα, μια τεράστια γκάμα από Χριστουγεννιάτικα δώρα,  έχουμε φροντίσει να συνδυάσουμε  την αισθητική με τις καλές τιμές. Έτσι οι καταναλωτές, μπορούν οι να προμηθευτούν όμορφα και εντυπωσιακά δωράκια σε προσιτές τιμές και πολλά είδη για να στολίσουν το σπίτι τους.  Ευχόμαστε χαρά και υγεία σε όλον τον κόσμο».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος