FOLLOW US: facebook twitter

Η στήριξη της σταφίδας είναι υπόθεση όλων μας…

Ημερομηνία: 16-03-2023 | Συντάκτης:

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΒΑΡΟΥΞΗΣ ΠΡΟΤΡΕΠΟΝΤΑΣ ΚΑΘΕ ΠΛΕΥΡΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΔΥΣΚΟΛΗ ΣΥΓΚΥΡΙΑ.

ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΤΟΥΝ  ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΩΝ ΣΤΑΦΙΔΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΚΑΙ Ο ΒΑΘΜΟΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΜΕΤΑΠΟΙΗΤΩΝ  ΓΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΙΠΕ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΗΣ ΝΔ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗΣ «ΚΟΡΟΝΤΖΗ»

Σε μια από τις πιο δύσκολες περιόδους για τους σταφιδοπαραγωγούς μας οφείλουν όλες οι πλευρές να κατανοήσουν την σημασία για την τοπική οικονομία του βασικού προϊόντος της σταφίδας και να στηρίξουν μια προσπάθεια για καλύτερη συνεργασία και συνεννόηση πάνω στα ζητήματα της προώθησης και της διαμόρφωσης της τιμής που πράγματι παραμένει ακόμη σε χαμηλά επίπεδα.

Αυτό επεσήμανε για μια φορά ακόμη το πολιτικό στέλεχος  της ΝΔ και μέλος της διοίκησης του Επιμελητηρίου Ηλείας  Λευτέρης Βαρουξής επισκεπτόμενος τη βιομηχανία μεταποίησης της αγροτικής μας παραγωγής ΚΟΡΟΝΤΖΗ συνομιλώντας με τους ιδιοκτήτες της και με εργαζόμενους της Εταιρίας.

Είναι γεγονός τόνισε ο κ. Βαρουξής  ότι η σημερινή κατάσταση απαιτεί μια μεγαλύτερη ενίσχυση για τους αγρότες κάτι που γνωρίζει πολύ καλά το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και κάνουμε έκκληση προς αυτό και γενικότερα στην κυβέρνηση να αυξήσει τις πιστώσεις για τις de minimis αποζημιώσεις οι οποίες βρίσκονται στην θετική κατεύθυνση αλλά χρειάζονται περισσότερες για να αντιμετωπίσουν οι σταφιδοπαραγωγοί τις επιπτώσεις της κρίσης σε αυτή την δεδομένη χρονική στιγμή.

ΑΝΑΣΤΑΛΤΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ

ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Επίσης είναι αναγκαίο να προσεχθούν την ίδια περίοδο και οι επιχειρήσεις στον αγροτικό τομέα που αντιμετωπίζουν τα δικά τους ζητήματα  περιμένοντας κάποιες αποτελεσματικές παρεμβάσεις από την Πολιτεία αφού και εδώ τα λειτουργικά κόστη  εξαιτίας της κρίσης παραμένουν  μεγάλα και αποτελούν ανασταλτικό παράγοντα στην προσπάθεια των μεταποιητών για ευέλικτες και καλύτερες συμφωνίες με τους παραγωγούς.

Η σταφίδα πρέπει να διαφυλαχθεί από  όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές απέναντι σε φαινόμενα εκμετάλλευσης και κερδοσκοπίας εις βάρος του τόπου μας. Είναι η αναγκαία συνθήκη για να μπορέσει να επιβιώσει το ίδιο το προϊόν, να αποκτήσει και πάλι την χαμένη του αίγλη και να συνεχίσουν να το καλλιεργούν οι αγρότες του Νομού μας με τον τρόπο που ξέρουν φθάνοντας κάθε φορά σε μια απόδοση ιδιαίτερα ποιοτική που μπορεί να είναι ασφαλώς συναγωνίσιμη σε όλες τις αγορές.

Σε αυτό όπως πρόσθεσε ο Λευτέρης Βαρουξής στην συνεργασία που είχε με τους μεταποιητές σε έναν από τους πλέον μεγαλύτερους και παραδοσιακότερους χώρους στο εργοστάσιο Κοροντζή πρέπει να βοηθήσουν και οι ίδιοι εφόσον έχουν την ανάλογη ανταπόκριση για την στήριξή τους μέσα από συγκεκριμένες διαδικασίες προγραμμάτων και ουσιαστικών κινήτρων. Άλλωστε απασχολούν και οι συγκεκριμένοι επιχειρηματίες αρκετούς εργαζόμενους δίνοντας δουλειά με την επεξεργασία προϊόντων της ίδιας της Ηλειακής υπαίθρου. Και όταν η σταφίδα δεν πάει καλά δεν προωθείται ανάλογα και δεν παράγεται ικανοποιητικά αλλά κάθε φορά συρρικνώνεται τότε χάνουμε όλοι μας…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος