FOLLOW US: facebook twitter

«Η μακαρίτισσα η μητέρα της κυρίας» στον Απόλλωνα

Ημερομηνία: 04-03-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Νέα, Πολιτισμός

Πρεμιέρα το Σάββατο για τον ΔΟΥΡΕΙΟ ΙΠΠΟ με την κωμωδία του Ζωρζ Φεϋντώ

  • Τι ειπώθηκε στην χθεσινή συνέντευξη τύπου από τα μέλη της Ομάδας και τον ηθοποιό Παύλο Χαϊκάλη

Το ραντεβού στους με το θεατρόφιλο κοινό της Ηλείας, ανανεώνουν τα μέλη της Ομάδας Τέχνης ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ που ανεβαίνουν ξανά στη σκηνή μετά από δύο χρόνια απουσίας με την εξαιρετική κωμωδία Η ΜΑΚΑΡΙΤΙΣΣΑ ΜΗΤΕΡΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ» του Ζώρζ Φευντω σε μετάφραση Σταμάτη Μπαντούνα, που κάνει πρεμιέρα το Σάββατο στο θέατρο Απόλλων στις 21.15. Οι παραστάσεις θα συνεχιστούν ως τις 20 Μαρτίου.

Στο τιμόνι της ομάδας για μια ακόμα χρονιά ο σκηνοθέτης Παρασκευάς Παπαπετρόπουλος, ενώ μαζί τους συμπορεύεται ο γνωστός ηθοποιός Παύλος Χαϊκάλης στο ρόλο του Λουσιέν. Παίζουν ακόμα η Παναγιώτα Ιωάννου, Νάνσυ Συντέτου και Νίκος Καραμάνης. Σκηνικά- κοστούμια Ρούλα Πολίτη.
Συνέντευξη τύπου ενόψει της πρεμιέρας, έδωσαν χθες το απόγευμα στο θέατρο Απόλλων, οι συντελεστές της παράστασης.

Ο λόγος στους συντελεστές της παράστασης

Ο σκηνοθέτης της παράστασης κ. Παρασκευάς Παπαπετρόπουλος αναφέρθηκε στην επιστροφή της ομάδας στην σκηνή και στο έργο που ανεβάζουν:
«Mετά από μία παύση λόγω covid η Ομάδα Τέχνης Δούρειος Ίππος επανακάμπτει με την εξαιρετική κωμωδία «Η ΜΑΚΑΡΙΤΙΣΣΑ ΜΗΤΕΡΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ» του Ζώρζ Φευντω. Προσαρμοζόμενοι στις ευαίσθητες συνθήκες που βιώνουμε ανεβάζουμε ένα ολιγοπρόσωπο έργο χωρίς να κάνουμε καμία έκπτωση στην ποιότητα. Το όνομα και μόνο του συγγραφέα τα λέει όλα, καθότι πρόκειται για έναν από τους κορυφαίους του είδους! Τι γίνεται λοιπόν όταν η Υβόν , μια σύζυγος παραμελημένη και παρασυρμένη από την πλήξη της, διαβάζοντας συνεχώς αισθηματικά βιβλία, ακούει τον άντρα της Λουισιέν να επιστρέφει από ένα ξέφρενο μασκέ πάρτι που του έχει πάρει τα μυαλά μια ολόγυμνη αρτίστα; Μα φυσικά … το σώσε!!! Όταν εμφανίζεται η υπηρέτρια Αννέτ, και ο Ζοζέφ που ανακοινώνει το δυσάρεστο νέο τότε η δράση οδηγείται σε κωμικό παροξυσμό! Ο Φευντώ εδώ , όπως και σε όλα του τα έργα στηλιτεύει με μαεστρία την μετριότητα της αστικής τάξης και την υποκρισία της εποχής της belle époque και όχι μόνο! Τέλος το έργο συμπίπτει κατά την άποψη μου με το πέρας της δικής μας belle époque όπου σ ‘ αυτή τη δύσκολη συγκυρία βλέπουμε ότι τα ανούσια κατορθώματα της απερισκεψίας , του Φαρισαϊσμού και της αλόγιστης φενάκης αποπροσανατολίζουν τον κόσμο από την ουσία των πραγμάτων , με αποτέλεσμα να οδηγούμαστε σε άγριες εποχές.»

Από την πλευρά του ο Παύλος Χαϊκάλης, αφού ευχήθηκε περαστικά στον Β. Αγγελόπουλο τον οποίο αντικαθιστά δήλωσε:
«Καταρχάς, να ευχηθώ περαστικά στον κ. Αγγελόπουλο. Είναι μια πολύ ωραία εμπειρία να συνεργάζομαι με ερασιτέχνες που αγαπούν το θέατρο και που τόσα χρόνια ανεβάζουν αριστουργήματα. Ο πολιτισμός είναι το εφαλτήριο για να γνωρίσει ο άνθρωπος τον ανώτερο εαυτό του και βοηθώντας τον εαυτό του να βοηθήσει τη κοινωνία για κάτι καλύτερο.»
Τέλος, η Παναγιώτα Ιωάννου ευχαρίστησε το δήμο Πύργου για τη παραχώρηση του θεάτρου Απόλλων και όλους τους χορηγούς τους: « Το Lilas House και το κατάστημα ΤΣΙΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ για τα έπιπλα του σκηνικού μας και το Dust & Cream για τα καλλυντικά της παράστασης. Τέλος να ευχαριστήσουμε όλους τους χορηγούς μας και τον κόσμο που μας στηρίζουν και να σας πούμε πως σας περιμένουμε κάθε μέρα εκτός Δευτέρας και Τρίτης ώρα 9:15 στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων. Τιμές εισιτηρίων 8 & 5 ευρώ.


Τηλέφωνα κρατήσεων 26210- 36521 και 6944779972 από 18.00-21.00


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος