FOLLOW US: facebook twitter

Έγκλημα στην Ανδραβίδα: «Θα σκότωνε και το τρίτο παιδί, αν έμπαινε μόνο του…»

Ημερομηνία: 04-03-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Slide, Κοινωνία, Νέα

Ανατριχιαστικές οι λεπτομέρειες για τον δράστη του εγκλήματος στην Ανδραβίδα, τον οποίο αναζητούν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις

-Σοκάρουν οι μαρτυρίες για την ηρωική προσπάθεια του 10χρονου να σώσει το αδελφάκι του
-Δεν πέσαμε από τα σύννεφα, αποκαλύπτει πολίτης στην «Πρωινή»

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου



«Ο δράστης διέπραξε το έγκλημα από τις 4 ως τις 7 το απόγευμα. Πρώτα έκοψε το ρεύμα στο σπίτι και μάλλον μπήκε μέσα από την γκαραζόπορτα. Σκότωσε πρώτα τους γονείς πυροβολώντας τους στο κεφάλι και στη συνέχεια τα δύο μωρά, ηλικίας ενός και δύο ετών, αλλά όχι με όπλο. Πιθανόν να τα έπνιξε, το ένα εξ αυτών μέσα στην κούνια του. Στη συνέχεια μετέφερε τα πτώματα στο στεγασμένο γκαράζ που επικοινωνεί με το σπίτι για να τα φορτώσει σε τρέιλερ και να τα εξαφανίσει, μάλλον θάβοντάς τα σε λάκκο που είχε φροντίσει να σκάψει ο ίδιος σε άλλο σημείο. Τα σχέδιά του φαίνεται πως ματαιώθηκαν με την έλευση του μεγαλύτερου παιδιού της οικογένειας, γύρω στις 7 με 7:30, το οποίο μάλλον γλίτωσε τον θάνατο επειδή δεν μπήκε μέσα μόνο του αλλά με φίλους του και φώναξε για βοήθεια μόλις αντιλήφθηκε το νεκρό αδελφάκι του στην κούνια και βγήκε έξω. Ο δράστης μάλλον ήταν στο γκαράζ εκείνη την ώρα για να φορτώσει τα άλλα τρία πτώματα, οπότε με το που άκουσε τις φωνές, εξαφανίστηκε από την γκαραζόπορτα προς άγνωστη κατεύθυνση. Τα στοιχεία δείχνουν ότι τέλεσε τα εγκλήματα με απόλυτη ψυχραιμία, αφού υπάρχουν ενδείξεις ότι σκούπισε αίματα από το πάτωμα, μάλλον για να μην αφήσει ίχνη και να αφήσει όλη τη γειτονιά να πιστεύει ότι η οικογένεια εξαφανίστηκε».

Σύμφωνα με ανώτερο αξιωματικό της ΕΛΑΣ, αυτή είναι η επικρατέστερη εκδοχή στην οποία έχουν καταλήξει οι αστυνομικές αρχές της Ηλείας για το ανατριχιαστικό έγκλημα που εκτυλίχθηκε προχθές το βράδυ στην Ανδραβίδα και το οποίο έχει σοκάρει όχι μόνο την Ηλεία αλλά όλη τη χώρα.
Οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση, έχουν επικεντρωθεί σε συγκεκριμένο πρόσωπο ως βασικό ύποπτο για τη δολοφονία του 35χρονου Αρμάντο και της Μαρίας Κλότσι και των δύο μικρών παιδιών τους, ο οποίος μένει σε γειτονικό σπίτι και φέρεται να είχε οικονομικές συναλλαγές με την οικογένεια, καθώς του νοίκιαζει το σπίτι. Οι αστυνομικοί θεωρούν ότι έχουν κάνει εύστοχη επεξεργασία των πληροφοριών και σωστή εκτίμηση, αφού ο καταζητούμενος έχει εξαφανιστεί από προχθές, ενώ υλικό από κάμερα καταστήματος φέρεται να τον έχει καταγράψει να απομακρύνεται από τη γειτονιά με το αυτοκίνητό του σε χρονικό διάστημα που συμπίπτει με το συντελεσθέν έγκλημα. Σύμφωνα με πληροφορίες της Πρωινής, το κινητό του τηλέφωνο εξέπεμψε για τελευταία φορά σήμα στις 6:52μ.μ. από την Ανδραβίδα και εντοπίστηκε απενεργοποιημένο στο σπίτι του από τους αστυνομικούς.

Οι αστυνομικές αρχές επιχειρούν να τον εντοπίσουν με πολλή προσοχή και με αυξημένα μέτρα ασφαλείας, καθώς θεωρούν ότι δεν πρόκειται για άνθρωπο που θα παραδοθεί οικειοθελώς στις αρχές, αλλά είναι πιθανό να έχει οχυρωθεί οπλισμένος. ΟΙ πληροφορίες της «Πρωινής» αναφέρουν ότι χθες έγιναν έφοδοι σε πιθανά σημεία-κρυψώνες και εκτιμούν πως ο εντοπισμός και η σύλληψή του είναι θέμα χρόνου.

Χθες το πρωί, στο σπίτι του εγκλήματος βρέθηκε εκ νέου η ιατροδικαστής Αγγελική Τσιόλα, για νέα αυτοψία, ενώ σήμερα αναμένεται να διενεργηθεί η νεκροψία-νεκροτομή και να προσδιοριστούν τα ακριβή αίτια του τεσσάρων θανάτων.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, οι γονείς πυροβολήθηκαν στο κεφάλι με πιστόλι, μάλλον με σιγαστήρα γιατί κανένας δεν άκουσε κάτι στη γειτονιά. Τα δύο βρέφη δεν έχουν πυροβοληθεί με όπλο και η αιτία θανάτου παραμένει απροσδιόριστη. Ωστόσο, από τον συνδυασμό πληροφοριών και μαρτυριών, εικάζεται ότι απεβίωσαν από ασφυξία λόγω πνιγμού, το ένα μάλιστα στην κούνια… Η ώρα θανάτου παραμένει επίσης απροσδιόριστη, ωστόσο οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι μάλλον οι φόνοι διαπράχθηκαν μετά τις 5 και ότι ο δράστης έμεινε μέσα στο σπίτι τουλάχιστον μιάμιση ώρα για να ολοκληρώσει την επιχείρηση εξαφάνισής τους.

«Προσπάθησα να ξυπνήσω το μωρό, αλλά…»

Όπως γράψαμε και χθες, το συμβάν έγινε αντιληπτό από τον 10χρονο ετεροθαλή αδελφό των δύο παιδιών, ο οποίος ήρθε αντιμέτωπος με το αποτρόπαιο θέαμα του νεκρού αδελφού του στην κούνια επιστρέφοντας από ποδηλατόβολτα. Φίλος και συμμαθητής του 10χρονου αγοριού, που μπήκε μαζί του εκείνη την ώρα στο σπίτι, μοιράστηκε με την Πρωινή όσα βίωσε μπαίνοντας στο σπίτι.

«Είχαμε πάει βόλτα με τα ποδήλατα μαζί με το παιδί και πήγαμε μαζί στο σπίτι του για να πάρει κάτι και να γυρίσει πάλι. Μόλις έφτασε, χτύπησε την πόρτα και δεν άνοιγε κανένας. Μας λέει “περιμένετε να πάω μέσα” και μπήκε από το παράθυρο. Μετά έρχεται γρήγορα γρήγορα αγχωμένος και μας λέει “ελάτε μέσα, κάτι έχει πάθει η μάνα μου”. Μας ανοίγει το παντζούρι, μπαίνουμε μέσα, ψάχνουμε από δω από κει και βλέπω μες στην κούνια να είναι το μωρό, νόμιζα πως κοιμόταν. Πήγε στο μπάνιο, ψάξαμε, πήγαμε μετά στην κρεβατοκάμαρα, ήταν μέσα στα αίματα. Σοκαρίστηκα και βγήκα έξω, του είπα “φέρε το μωρό να το βγάλουμε”. Δεν είδαμε τους γονείς, δεν ξέραμε πού είναι. Το κρεβάτι των γονιών του ήταν γεμάτο αίμα. Στο μπάνιο είπε ότι πάτησε κάτι υγρό. Μου το φέρανε το μωρό σε μένα, προσπάθησα να το ξυπνήσω, αλλά τίποτα. Έκανε ένα χασμουρητό και τίποτα άλλο, ήταν κατακόκκινος ο λαιμός του και είχε αίμα στα χείλη…», ανέφερε.

Ο άνθρωπος που αντιλήφθηκε τον 10χρονο με το μωράκι στα χέρια να ζητά απεγνωσμένα βοήθεια, ήταν ο Λευτέρης Μαντζώρος, ιδιοκτήτης γειτονικού συνεργείου, ο οποίος μίλησε για αυτή την σοκαριστική εμπειρία.

«Το αδελφάκι το μεγάλο μάς έφερε το πιο μικρό αδελφάκι του, παγωμένο και μάλλον πεθαμένο, με το φανελάκι και το μπεϊμπιλίνο. Ερχόταν από μακριά και φώναζε βοήθεια κι ότι κάτι έχει γίνει και ότι σκοτώθηκε το αδελφάκι του και να το επαναφέρουμε. Το Βάλαμε μέσα στο συνεργείο και κοιτάξαμε να δούμε τι γίνεται με το μικρό. Το παιδί ήταν σε κατάσταση σοκ. Μόλις είδαμε ότι είναι παγωμένο και χτυπημένο και είχε και αίμα στο στοματάκι του, πήραμε το ΕΚΑΒ να το πάρει και μετά την Αστυνομία. Είχε ένα σημάδι στο μάγουλο…» δήλωσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Πρωινής, το 10χρονο αγοράκι ήταν όλη την ημέρα χθες με ειδικό ψυχολόγο της Αστυνομίας, διανυκτέρευσε σε σπίτι στην Ανδραβίδα και χθες το πρωί μεταφέρθηκε στο κτίριο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, όπου το υποδέχτηκε ο πατέρας του και πρώην σύζυγος της νεκρής μητέρας, ο οποίος ήρθε από την Αθήνα, όπου μένει, και στη συνέχεια κατέθεσε στις αρχές.


«Δεν πέσαμε από τα σύννεφα»

Πολίτες της Ανδραβίδας έκαναν λόγο για μια ήσυχη οικογένεια, τονίζοντας ότι ο νεκρός Αρμάντο ήταν ένας εργατικός άνθρωπος που αγαπούσε την οικογένειά του και δεν είχε δημιουργήσει προβλήματα.
Σύμφωνα πάντως με πολίτη που μας μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας, δεν του προκάλεσε έκπληξη το συμβάν, τονίζοντας ότι η γειτονιά ήξερε αλλά δεν μιλούσε. «Δεν πέσαμε από τα σύννεφα, όποιος το πιστεύει είναι αλλού για αλλού. Είχαμε ενδείξεις σοβαρές ότι κάποια στιγμή θα συνέβαινε κάτι τέτοιο. Η γειτονιά ήξερε, αλλά δεν μιλούσε, έκανε ότι δεν έβλεπε. Υπήρχαν τσακωμοί, εγώ το φοβόμουν πολύ. Απλά δεν περίμενα ότι θα την πλήρωναν τα παιδιά. Έτρεμα όταν το άκουσα…» ανέφερε…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος