FOLLOW US: facebook twitter

Η Ηλεία του πολιτισμού

Ημερομηνία: 21-07-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Νέα, Πολιτισμός

string-demons-zaxarw5

(Η φωτογραφία είναι από τη συναυλία των String Demons στη Ζαχάρω – Manousopoulos Photography)

Της Παναγιώτας Ιωάννου

Ο όμορφος και αδικημένος τόπος μας είναι γνωστός σαν κοιτίδα πολιτισμού ανά τον κόσμο! Η Ηλεία κάθε καλοκαίρι στέλνει με τις διοργανώσεις της  και όχι μόνο, μήνυμα αξιοπρέπειας και ποιότητας, αποδεικνύοντας πως εκτός από το φυσικό της κάλλος, διαθέτει και ανθρώπους που με σημαντικές πρωτοβουλίες κάνουν τη διαφορά και καθιστούν την ζωή ανώτερη και ωραιότερη.

Οι προτάσεις είναι πολλές και φέτος όπως κάθε χρόνο, τα φεστιβάλ της Ολυμπίας και της Ήλιδας σε πρώτο πλάνο, θα φιλοξενήσουν μέχρι και τα τέλη του Αυγούστου μεγάλα ονόματα της μουσικής και εκπληκτικές παραστάσεις.

limni-kyknwn

Το Διεθνές Φεστιβάλ του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας έχει για φέτος πολλές εκπλήξεις «ΕΠΤΑ ΕΠΙ ΘΗΒΑΣ», «ΑΙΣΧΥΛΟΥ ΟΡΕΣΤΕΙΑ», «ΣΥΡΑΝΟ», «ΛΥΣΙΣΤΡΑΤΗ» είναι κάποιες από τις πολυαναμενόμενες φετινές θεατρικές παραστάσεις. Το φεστιβάλ θα φιλοξενήσει επίσης συναυλίες με μεγάλους δημιουργούς και ερμηνευτές, ενδεικτικά αναφέρουμε «Συναυλία Μικρούτσικου, Πασχαλίδη & Πάχου», «Δήμητρα Γαλάνη, Ελένη Τσαλιγοπούλου και Γιώτα Νέγκα» και φυσικά η εξαιρετική παράσταση «Λίμνη των Κύκνων» από το The Russian Moscow Ballet.

kalogeropoulos-kanenas

Η τέχνη του θεάτρου «συναντά» και φέτος την Αρχαία Ήλιδα και το ομώνυμο Φεστιβάλ, που έχει καθιερωθεί ως ένα από τα καλύτερα της χώρας. Εξαιρετικές παραστάσεις αρχαίου δράματος, παραστάσεις της νέας σκηνής αλλά και της παιδικής σκηνής, οι οποίες φέρουν την υπογραφή αξιόλογων σκηνοθετών και συμμετέχουν διακεκριμένοι ηθοποιοί, πλαισιώνουν το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αρχαίας Ήλιδας: «Του Κουτρούλη ο γάμος», «Πλούτος» «Αντιγόνη», «Ο Κανένας και ο Καθένας» «Συναυλία Κωστή Μαραβέγια», «Ο κουρέας της Σεβίλλης».

Στο ανοιχτό θέατρο Καβασίλων στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Δ. Πηνειού θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε και εκεί πολύ όμορφες εκδηλώσεις. Ξεχωρίζουν οι παραστάσεις «Γαμπροί για πούλημα», «ο Μάγος του Οζ», «Ο Μικρός Πρίγκιπας» και από τις συναυλίες θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε τους Μπάμπη Στόκα, Κώστα Μακεδόνα και πολλούς άλλους καλλιτέχνες.

port-festival-kazoulis

Το 4ο Port Festival θα πραγματοποιηθεί στο Κατάκολο και συγκεκριμένα στον χώρο του Αλσύλλιου μπροστά από την μαρίνα Κατακόλου, τις πρώτες μέρες του Αυγούστου. Κοντά μας θα είναι έξι μουσικά σχήματα, μεταξύ των οποίων οι «Passepartout» και οι «Bandallusia» από Αθήνα, ενώ όλοι οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν κοντά σε εικαστικά εργαστήρια και να επιδοθούν σε διάφορες δραστηριότητες, όπως αναρρίχηση, σκάκι, κά.

dreamland

Το καλοκαίρι του 2014 αγαπήθηκε όσο κανένα άλλο από τους λάτρεις της ηλεκτρονικής μουσικής. Αιτία η τέλεση του πρώτου Dreamland Festival στην κοιλάδα του Αλφειού, στην περιοχή της Μουριάς. Εκεί όπου κορυφαίοι Djs παρουσίασαν μερικά από τα καλύτερα set στα decks είτε στην κεντρική σκηνή, είτε πάλι στον απίστευτα διαμορφωμένο χώρο δίπλα στις όχθες του ποταμού Αλφειού και χιλιάδες νέοι συμμετείχαν σε ένα τριήμερο μουσικό πάρτι. Το καλοκαίρι του 2014 αγαπήθηκε όσο κανένα άλλο από τους λάτρεις της ηλεκτρονικής μουσικής. Αιτία η τέλεση του πρώτου Dreamland Festival στην κοιλάδα του Αλφειού, στην περιοχή της Μουριάς. Εκεί όπου κορυφαίοι Djs παρουσίασαν μερικά από τα καλύτερα set στα decks είτε στην κεντρική σκηνή, είτε πάλι στον απίστευτα διαμορφωμένο χώρο δίπλα στις όχθες του ποταμού Αλφειού και χιλιάδες νέοι συμμετείχαν σε ένα τριήμερο μουσικό πάρτι. Το καλοκαίρι του 2014 αγαπήθηκε όσο κανένα άλλο από τους λάτρεις της ηλεκτρονικής μουσικής. Αιτία η τέλεση του πρώτου Dreamland Festival στην κοιλάδα του Αλφειού, στην περιοχή της Μουριάς. Εκεί όπου κορυφαίοι Djs παρουσίασαν μερικά από τα καλύτερα set στα decks είτε στην κεντρική σκηνή, είτε πάλι στον απίστευτα διαμορφωμένο χώρο δίπλα στις όχθες του ποταμού Αλφειού και χιλιάδες νέοι συμμετείχαν σε ένα τριήμερο μουσικό πάρτι. Το καλοκαίρι του 2014 αγαπήθηκε όσο κανένα άλλο από τους λάτρεις της ηλεκτρονικής μουσικής. Αιτία η τέλεση του πρώτου Dreamland Festival στην κοιλάδα του Αλφειού, στην περιοχή της Μουριάς. Εκεί όπου κορυφαίοι Djs παρουσίασαν μερικά από τα καλύτερα set στα decks είτε στην κεντρική σκηνή, είτε πάλι στον απίστευτα διαμορφωμένο χώρο δίπλα στις όχθες του ποταμού Αλφειού και χιλιάδες νέοι συμμετείχαν σε ένα τριήμερο μουσικό πάρτι. Το Dreamland festival θα διεξαχθεί στην κοιλάδα του Αλφειού κατά τις ημερομηνίες 5, 6 και 7 Αυγούστου. Κορυφαίοι Djs θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους και το κοινό θα απολαύσει ένα καταπληκτικό τριήμερο ηλεκτρονικής μουσικής.

4railway-vartholomio

Το 4ο Railway Festival πραγματοποιείται την Δευτέρα 8 Αυγούστου στο πάρκο Ο.Σ.Ε. στο Βαρθολομιό. Το πρόγραμμα φέτος περιλαμβάνει συναυλία τριών συγκροτημάτων από τον χώρο της ρεγκε-ροκ-εναλλακτικής σκηνής, ενώ στον περιβάλλοντα χώρο θα γίνουν εκθέσεις ζωγραφικής και χειροτεχνίας.

Εμείς που τον έχουμε περπατήσει και αγαπήσει από μικροί αυτόν τον τόπο, έχουμε κάθε λόγο να περηφανευόμαστε για τις ρίζες μας και να στηρίζουμε με όποιο τρόπο ο καθένας μας μπορεί, όποια προσπάθεια μπορεί να μας κάνει καλύτερους ανθρώπους και εμάς και τους γύρω μας.

Έτσι λοιπόν όπως κάθε χρόνο θα παρακολουθήσουμε και φέτος τις εκδηλώσεις και τα φεστιβάλ!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot