FOLLOW US: facebook twitter

Η επιχείρησή σας αξίζει περισσότερο από ότι νομίζετε

Ημερομηνία: 06-02-2024 | Συντάκτης:

Γράφει ο Δρ Νέστωρ Κολοβός


Ενώ οι ιδιοκτήτες των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων θέλουν να δημιουργήσουν μεγάλες επιχειρήσεις, δεν κάνουν τίποτα για να το πετύχουν. Δεν ψάχνουν, δεν ρωτούν, δεν μαθαίνουν. Κι έτσι, μένουν στην άγνοιά τους,βαδίζουν χωρίς σχέδιο, ταλαιπωρούνται, χάνουν τον χρόνο τους και ξοδεύουν τα χρήματά τους άσκοπα. Αντίθετα, οι μεγάλες επιχειρήσεις εκπαιδεύουν τους ανθρώπους τους, οργανώνονται καλύτερα, λειτουργούν καλύτερα και πετυχαίνουν καλύτερα αποτελέσματα.

Κάποιοι λένε ότι δεν έχουμε τα χρήματα για να προσλάβουμε έναν σύμβουλο ή ότι δεν μπορούμε να διαθέσουμε χρήματα για την εκπαίδευσή μας. Αυτό είναι πέρα για πέρα λάθος προσέγγιση, καθώς δεν οδηγεί πουθενά. Αντίθετα τους πάει πίσω.Η αλήθεια είναι ότι τα χρήματα που χάνονται άσκοπα,είτε από λάθος επενδύσεις, είτε από διαφυγόντα κέρδη, είναι πολύ περισσότερα από αυτά που θα κέρδιζαν εάν εκπαιδευόντουσαν οι ίδιοι και το προσωπικό τους. Γιατί η εκπαίδευση είναι επένδυση!

Σημασία δεν έχει απλώς να κάνεις τα σωστά πράγματα. Σημασία έχει να κάνεις τα σωστά πράγματα, με τον σωστό τρόπο, στον σωστό χρόνο! Και αυτό το πετυχαίνεις μόνο με την εκπαίδευση!

Εάν είστε επιχειρηματίες βάλτε το χέρι στην καρδιά και απαντήστε: Πόσο σας κοστίζει μια λάθος διαφημιστική καμπάνια; Πόσο σας κοστίζει μια κακοσχεδιασμένη διαφήμιση; Πόσο σας κοστίζει το κακοσχεδιασμένο μάρκετιγκ ή η έλλειψη μάρκετιγκ; Πόσο σας κοστίζει μια κακή πρόσληψη εργαζόμενου; Πόσο σας κοστίζει η μειωμένη απόδοση του προσωπικού σας; Πόσο σας κοστίζει η μη σωστή συμπεριφορά του προσωπικού σας; Πόσο σας κοστίζει η άγνοια των πωλητών σας να πουλήσουν αποτελεσματικά; Πόσο σας κοστίζουν οι πελάτες που μπαίνουν στην επιχείρησή σας αλλά δεν αγοράζουν; Πόσο σας κοστίζει η κακή κοστολόγηση των προϊόντων σας ή των υπηρεσιών σας; Πόσο σας κοστίζει η ελλιπής τιμολόγηση; Πόσο ο κακός σχεδιασμός της επιχείρησης; Πόσο η λάθος επιλογή προϊόντος; Πόσο ο μη παραγωγικός χρόνος που χάνεται κάθε μέρα; Πόσο η έλλειψη ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος; Πόσο το κακό κλίμα εργασίας; Πόσο η άγνοια των βασικών εννοιών και αρχών της επιχειρηματικότητας; Πόσο η έλλειψη επιχειρηματικής κουλτούρας; Αν τα αθροίσετε όλα αυτά θα διαπιστώσετε ότι είναι πολλαπλάσια από αυτά που θα δίνατε σε έναν σύμβουλο για να σας οργανώσει και να σας εκπαιδεύσει.

Όπως αντιλαμβάνεστε, εδώ μιλάμε για πραγματική επένδυση. Γιατί η εκπαίδευση των ανθρώπων της επιχείρησης είναι επένδυση. Και ως επένδυση μπορεί να σας αποδώσει πολλαπλάσια από αυτά που θα επενδύσετε. Επιχειρήσεις που αξιοποιούν την εκπαίδευση έχουν ανεβάσει το επίπεδό τους και απολαμβάνουν περισσότερα κέρδη. Και μάλιστα αυτά τα κέρδη είναι διαχρονικά.

Στο σημείο αυτό αξίζει να επισημάνουμε:Δεν είναι μόνον τα χρήματα που θα κερδίσετε. Είναι ο τρόπος σκέψης και η νοοτροπία που θα αποκτήσετε για να σκέφτεστε επιχειρηματικά, να αποφασίζετε επιχειρηματικά και να ενεργείτε επιχειρηματικά. Είναι ο τρόπος σκέψης για,

  • να αντιμετωπίζετε το οποιοδήποτε επιχειρηματικό περιβάλλον αποτελεσματικά, όσο δύσκολο και αν είναι.
  • να προσεγγίζετε την αγορά σας αποφασιστικά και να αντιμετωπίζετε τον ανταγωνισμό σας αποτελεσματικά.
  • να λειτουργήσετε ως επιχειρηματίες σε ένα επίπεδο μεγαλύτερο από αυτό που βρίσκεστε σήμερα.

Αφήστε τις εύκολες λύσεις και τις υποσχέσεις που κατακλύζουν το διαδίκτυο ότι θα σας προσφέρουν εύκολα και γρήγορα χρήματα. Αυτό που μετράει είστε εσείς. Εσείς είστε που πρέπει να βελτιώσετε τη σκέψη σας, την ψυχολογία σας, τη νοοτροπία σας και να αντιμετωπίσετε την αγορά αποτελεσματικά. Η επιχείρησή σας δεν μπορεί να λειτουργήσει σε υψηλότερο επίπεδο από αυτό στο οποίο λειτουργεί η σκέψη σας σήμερα. Χρειάζεστε περισσότερες γνώσεις, περισσότερες δεξιότητες, περισσότερες εμπειρίες και καλύτερες στρατηγικές.

Δείτε τι κάνουν οι μεγάλες επιχειρήσεις και κάντε κι εσείς το ίδιο. Δείτε πως επενδύουν οι μεγάλες επιχειρήσεις στην εκπαίδευση των ανθρώπων τους και κάντε κι εσείς το ίδιο. Οι μεγάλες επιχειρήσεις δεν έγιναν τυχαία μεγάλες. Επένδυσαν στην εκπαίδευση των ανθρώπων τους και πέτυχαν. Γι αυτό μην σπαταλάτε τον χρόνο σας, την ενέργειά σας και τα χρήματά σας. Βρείτε ανθρώπους που γνωρίζουν, για να σας συμβουλεύσουν, να σας εκπαιδεύσουν και προχωρήστε. Η επιχείρησή σας αξίζει περισσότερο από ότι νομίζετε. Το ίδιο κι εσείς!

Δρ Νέστωρ Κολοβός

Διδάκτωρ Γεωλογίας Α.Π.Θ

Πτυχιούχος Οργάνωσης & Διοίκησης Επιχειρήσεων

Σύμβουλος Επιχειρηματικότητας

Business & LifeCoach

www.nestorkolovos.gr

info@kozani.net

Τηλ. 6973225228


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος