FOLLOW US: facebook twitter

«Η δύναμη βρίσκεται στις διαφορές και όχι στις ομοιότητες»: Εκδήλωση από το ΕΕΕΕΚ Πύργου για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Ημερομηνία: 30-11-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Κοινωνία, Νέα

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (3 Δεκεμβρίου), το Ειδικό Εργαστήρι Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) Πύργου σε συνεργασία με τον Νομαρχιακό Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων και ΑμΕΑ «Ηλις» και τον Σύλλογο Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων Ηλείας, πραγματοποίησαν μια όμορφη εκδήλωση στην κεντρική πλατεία του Πύργου με κεντρικό σύνθημα «Η δύναμη βρίσκεται στις διαφορές και όχι στις ομοιότητες». Μαζί τους ήταν και ο Ηλείος Παραολυμπιονίκης Πολυχρόνης Χρονόπουλος ο οποίος εμψύχωσε τους μαθητές του ΕΕΕΕΚ και τους δίδαξε με το παράδειγμα του, ότι με προσπάθεια όλα μπορούν να τα καταφέρουν.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με δρώμενο από τους μαθητές οι οποίοι παρουσίασαν μια χορογραφία με κορδέλες και στεφάνια της ρυθμικής γυμναστικής και ακολούθως τραγούδησαν μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους διάφορα τραγούδια συνοδεία αρμονίου.

Στη συνέχεια ο Ηλείος Παραολυμπιονίκης, παρουσίασε το άθλημα του, τη σφαίρα και τους τρόπους ρίψεων της, εξηγώντας τους ότι μπορούν να καταφέρουν πολλά, όπως ο ίδιος, τόσο στον αθλητισμό όσο και γενικότερα.

Για το τέλος, οι μαθητές, στόλισαν ένα δέντρο ελιάς με λέξεις όπως «Σεβασμός», «Ισοτητα», «Αγάπη»…

Η Διευθύντρια του ΕΕΕΕΚ κ. Αγγελική Πετρόγιαννη, επισήμανε ότι στόχος των δράσεων τους είναι η ευαισθητοποίηση του κόσμου απέναντι στους ανθρώπους με αναπηρία και μάλιστα τη χαρά της που η εκδήλωση διοργανώθηκε απ’ όλους τους συλλόγους μαζί ενώ η πρόεδρος του Συλλόγου «Ηλις» κ. Αγαθή Ρηγοπούλου, συμπλήρωσε πως η κοινωνία πρέπει να ευαισθητοποιηθεί καθώς ανάμεσα μας υπάρχουν και αυτά τα παιδιά, «δεν είναι αόρατα» είπε χαρακτηριστικά.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος