FOLLOW US: facebook twitter

Παρουσιάστηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο το πρόγραμμα αστικών αναπλάσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας: 17 έργα αστικών αναπλάσεων στην Ηλεία περίπου 26 εκ. ευρώ

Ημερομηνία: 30-11-2018 | Συντάκτης:

Για πρώτη φορά ο νομός μας λαμβάνει τη μερίδα του λέοντος από ένα χρηματοδοτικό πρόγραμμα έργων έναντι των άλλων δύο νομών

 

Το εκτεταμένο πρόγραμμα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στον τομέα των αστικών αναπλάσεων των Ε.Π Δυτική Ελλάδα 2007 – 2013 και 2014-2020, παρουσιάστηκε χθες στο Περιφερειακό Συμβούλιο, αναδεικνύοντάς το ως ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει 38 έργα, προϋπολογισμού 58 περίπου εκ. ευρώ, τα 17 εξ αυτών αφορούν όλους τους δήμους της Ηλείας με συνολικό προϋπολογισμό . 25.829.761,29 ευρώ.  Να σημειώσουμε ότι για πρώτη φορά η Ηλεία λαμβάνει από ένα χρηματοδοτικό πρόγραμμα την μερίδα του λέοντος έναντι των άλλων δύο νομών της Περιφέρειας.

«Ως Περιφερειακή Αρχή και εγώ προσωπικά, θεωρώ το θέμα των Αστικών Αναπλάσεων, ως ένα θέμα κοινωνικό. Γιατί ο στόχος τους είναι η κοινωνία, ο πολίτης, αφού είναι ο άμεσος αποδέκτης της αλλαγής του χώρου», επεσήμανε ο Απόστολος Κατσιφάρας, προσθέτοντας ότι «Πρόκειται για μία ολοκληρωμένη Περιφερειακή Στρατηγική, με τοπική κοινωνική και οικονομική στόχευση. Μια στρατηγική με όραμα, για τη συμβολή μας στην τοπική ανάπτυξη, με σχέδιο, από κάτω προς τα πάνω. Και τώρα που ξεδιπλώνεται στο σύνολό της, αισθανόμαστε μια ικανοποίηση, γιατί αγκαλιάστηκε από τις τοπικές κοινωνίες. Συνεχίζουμε αυτό το σχέδιο. Ακούμε τις τοπικές κοινωνίες για βελτιώσεις. Και θα προσπαθούμε συνεχώς να διασφαλίζουμε πόρους για τις τοπικές ανάγκες.»

Η αναβαθμισμένη προτεραιότητα που δόθηκε στην υλοποίηση έργων αστικών αναπλάσεων κατά την υλοποίηση του Ε.Π Δυτική Ελλάδα 2014 – 2020, αποδεικνύεται από το πλήθος των έργων και παρεμβάσεων που χρηματοδοτούνται και υλοποιούνται.

Εκτός από το σχέδιο αυτό, υλοποιούνται 2 Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις σε Μεσολόγγι – Αιτωλικό και Κατάκολο-Πύργος-Αρχαία Ολυμπία και Βιώσιμες Αστικές Αναπτύξεις Πατρέων και Αγρινίου. Τα 17 έργα αστικών αναπλάσεων που αφορούν το νομό Ηλείας είναι τα εξής:

Τον Δεκέμβριο η μελέτη επαναλειτουργίας του της σιδηροδρομικής Πάτρα-Πύργος

Έως τα τέλη Δεκεμβρίου αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί από τον ΟΣΕ και την ΕΡΓΟΣΕ η οριστική μελέτη για την επαναλειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής Πάτρα – Πύργος,ενώ ήδη είναι ενεργή πρόσκληση ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2010» για το θεματικό τρένο Κατάκολο-Πύργος-Αρχαία Ολυμπία.

Αυτό επεσήμανε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Απόστολος Κατσιφάρας κατά την συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου σήμερα, Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018, απαντώντας σε σχετική ερώτηση που είχε υποβληθεί απ’ τον Εντεταλμένο Σύμβουλο, Βοηθό Περιφερειάρχη Παναγιώτη Πλατανιά.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος