FOLLOW US: facebook twitter

Γνωριμία με την Αρχαία Ήλιδα: Επίσκεψη Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Αμαλιάδας στην Παπαχριστοπούλειο Βιβλιοθήκη

Ημερομηνία: 30-11-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 3, Εκπαίδευση, Νέα

Περίπου 60 μαθητές του ΣΔΕ Αμαλιάδας με τους εκπαιδευτικούς Ροΐδη Ελένη, Βασιλική Γιαννακοπούλου, Γκάτση Γρηγορία, Τασάκου Σταυρούλα, Τζάννου Χριστιάννα, Χριστοφή Νικολέττα, Κόρφα Γιώργο και Γεωργία Βασιλοπούλου επισκέφτηκαν το αναγνωστήριο της Παπαχριστοπουλείου Βιβλιοθήκης το απόγευμα της Τρίτης. Στους μαθητές του ΣΔΕ Αμαλιάδας παρουσιάστηκε η ενότητα με θέμα «ΑΡΧΑΙΑ ΗΛΙΔΑ: Η ΠΟΛΗ ΣΤΗΝ ΑΚΜΗ ΤΗΣ»

Το μέλος του Σωματείου της Παπαχριστοπουλείου Βιβλιοθήκης Πουλχερία Γεωργιοπούλου έκανε μια σύντομη αναφορά στο ιστορικό της ίδρυσης του φορέα, παρουσίασε το έργο που επιτελείται στη Βιβλιοθήκη (συλλογή-καταγραφή-ταξινόμηση βιβλίων με την παράλληλη λειτουργία του δανειστικού τμήματος) καθώς και τις πολλαπλές δραστηριότητες που πραγματοποιούνται στο χώρο του αναγνωστηρίου όπως εκδηλώσεις, ομιλίες, παρουσιάσεις συγγραφέων και βιβλίων, ενώ περιέγραψε το σκεπτικό λειτουργίας των ομάδων των εθελοντών της Βιβλιοθήκης: «ΣΧΟΛΑΡΧΕΙΟ και Γράμματα και Τέχνες», Κινηματογραφικές Συναντήσεις, Λέσχη Βιβλίων Αμαλιάδας, προγράμματα για σχολεία.

Στη συνέχεια έδωσε το λόγο στη συνεργάτιδα της Βιβλιοθήκης κ. Άννα Μοσχόβου καθώς το Δ.Σ. της Παπαχριστοπουλείου Βιβλιοθήκης Αμαλιάδας προωθεί, με τη συνεργασία εκπαιδευτικών, ένα πλούσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μαθητές το οποίο επεξεργάστηκαν οι εκπαιδευτικοί Άννα Μοσχόβου και Ανθή Ιάσονος και το μέλος του ΔΣ Πουλχερία Γεωργιοπούλου ενώ την ευθύνη της παρουσίασης έχει η φιλόλογος κ. Άννα Μοσχόβου.

Ακολούθησε συζήτηση που αφορά την επικαιροποίηση της θεματικής που παρουσιάστηκε , καθώς οι μαθητές καλούνται να καταθέσουν τη δική τους γνώμη και άποψη σχολιάζοντας το ιστορικό υλικό που παρουσιάστηκε και να το συσχετίσουν με τη σύγχρονη εποχή.

Υπενθυμίζουμε ότι το εκπαιδευτικό πρόγραμμα παρουσιάζεται στους μαθητές ημέρα Πέμπτη(πρωινές ώρες) από τους εκπαιδευτικούς που το έχουν επεξεργαστεί.
Για οποιαδήποτε πληροφορία ή ενημέρωση :

Παπαχριστοπούλειος Βιβλιοθήκη Αμαλιάδας, Πύρρωνος 9, Πλατεία Μπελογιάννη

Τηλ 26220 28979, 6973935506,6944550905, email, vivlamal@gmail.com


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος