FOLLOW US: facebook twitter

Αθάνατος! Η δολοφονία του δικού μας ήρωα του Πολυτεχνείου Βασίλη Φάμελου

Ημερομηνία: 18-11-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”75761″ img_size=”full”][vc_column_text]Ο Βασίλης Φάμελος συμπατριώτης, Πυργιώτης και Ηλείος δολοφονήθηκε στις 16 Νοεμβρίου με βολή πυροβόλου από ελεύθερο σκοπευτή από την ταράτσα του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης στην συμβολή των οδών Γ΄ Σεπτεμβρίου και Αβέρωφ και όπως αναφέρει ακριβώς το πόρισμα του εφέτη ανακριτή Δημητρίου Τσεβά:

«5. Βασίλειος Φάμελλος του Παναγιώτη, 26 ετών, ιδιωτικός υπάλληλος, από τον Πύργο Ηλείας, κάτοικος Κάσου 1, Κυψέλη, Αθήνα. Στις 16.11.1973, γύρω στις 23.30, τραυματίστηκε θανάσιμα στο κεφάλι από πυρά της φρουράς του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως. Μεταφέρθηκε από διαδηλωτές στο Σταθμό Πρώτων Βοηθειών του Ε.Ε.Σ. και από εκεί, νεκρός πλέον, στο Ρυθμιστικό Κέντρο Αθηνών.»

Ο δολοφόνος του Βασίλη Φάμελου είναι ο Ηλίας Τσιαπούρης (ή Τσαπούρας) και σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, με το οποίο παραπέμφθηκαν σε δίκη οι υπαίτιοι της σφαγής του Πολυτεχνείου.[/vc_column_text][vc_single_image image=”124507″ img_size=”full”][vc_column_text]Στην δολοφονία του Βασίλη Φάμελου στο Πολυτεχνείο το 1973, παρών ήταν και ο Νίκος Μιχαλολιακος, που βρισκόταν μαζι  με τον δολοφόνο του . Ηλία Τσιαπούρη. Ο νεαρός τότε και σημερινός πρόεδρος της φασιστικής «Χρυσής Αυγής» Νίκος Μιχαλολιάκος κατά κάποιες μαρτυρίες ήταν στην ταράτσα της του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης στην συμβολή των οδών Γ΄ Σεπτεμβρίου και Αβέρωφ από όπου ο Ηλίας Τσιαπούρης με το «μακρύκαννο» όπλο του δολοφόνησε εν ψυχρώ τον Βασίλη Φάμελο

Το επιβεβαιώνει το Νοεμβρίου 2017 ο δημοσιογράφος Δημήτρης Ψαρράς στην κατάθεση στη δίκη της Ναζι-φασιστικής «Χρυσής Αυγής» που ενόρκως δήλωσε «Το Νοέμβριο του 1973 εγώ ήμουν στη Συντονιστική Επιτροπή του Πολυτεχνείου, όταν ο Μιχαλολιάκος ήταν μαζί με τον Ηλία Τσιαπούρη που δολοφονούσε από την ταράτσα του υπουργείου Δημόσιας Τάξης άοπλους διαδηλωτές.»

Ο νεκρός Βασίλης Φάμελος μεταφέρεται από διαδηλωτές στο Σταθμό Πρώτων Βοηθειών του Ε.Ε.Σ. και από εκεί, νεκρός πλέον, στο Ρυθμιστικό Κέντρο Αθηνών.

Κηδεύτηκε την Κυριακή 18-11-1973 στον Καταράχι

Και όπως είχε πει  ο Λάμπης ο Αλεξανδρόπουλος:

«Εκείνο το διάστημα είχα επιστρέψει στον Πύργο. Μάθαμε τα γεγονότα. Όπως μετά από λίγο μάθαμε για το θάνατο του Βασίλη Φάμελου. Πήγα στο σπίτι του που ήταν κάτω από το Επαρχείο. Σε όλα τα στενά υπήρχαν χωροφύλακες. Ήρθε ο νεκρός. Όλα τα έσκιαζε ο φόβος. Πήραμε το παλικάρι στον ώμο και τον πήγαμε στο Καταράχι. Η νεκρώσιμος ακολουθία έγινε στα σύντομα. Θυμάμαι τον παπά που έτρεμε. Ενταφιάσαμε το νεκρό μας και φύγαμε…».

Η ανάρτηση του Νίκου Φάμελου

Χθες, ο αδελφός του Νίκος Φάμελος έκανε στο φβ την παρακάτω ανάρτησε μαζί με τις φωτογραφία του Βασίλη:

“Και να αδελφέ μου που μάθαμε να κουβεντιάζουμε τώρα ήσυχα ,ήσυχα κι απλά ,καταλαβαινόμαστε τώρα δεν χρειάζονται περισσότερα …”[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot