FOLLOW US: facebook twitter

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις στον ΟΠΕΚΕΠΕ για την έκτακτη επιδότηση έως 4.000 ευρώ για το ελαιόλαδο

Ημερομηνία: 18-11-2020 | Συντάκτης:

Άνοιξε η πλατφόρμα του ΟΠΕΚΕΠΕ για τις αιτήσεις του έκτακτου επιδόματος για τους επαγγελματίες παραγωγούς ελαιολάδου. Τα ποσά ενίσχυσης θα κυμανθούν από 300 έως 4.000 ευρώ ανάλογα τα στρέμματα με ελαιόδεντρα. Πληροφορίες ωστόσο θέλουν να υπάρχουν δυσλειτουργίες στο σύστημα . Οι αιτήσεις γίνεται σε πλατφορμα του ΟΠΕΚΕΠΕ και η προθεσμία είναι ασφυκτική. Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία για τις αιτήσεις λήγει στις 27 του τρέχοντος μηνός.

Στόχος του Μέτρου είναι η διασφάλιση της συνέχισης της επιχειρηματικής δράσης των γεωργών του τομέα της ελιάς ελαιοποιήσιμης ή/και διπλής κατεύθυνσης, οι οποίοι πλήττονται από την πανδημία COVID-19.

Το μέτρο συνεισφέρει στην προτεραιότητα 2: «Ενίσχυση της βιωσιμότητας των γεωργικών εκμεταλλεύσεων και της ανταγωνιστικότητας όλων των τύπων γεωργίας σε όλες τις περιφέρειες και προώθηση των καινοτόμων γεωργικών τεχνολογιών και της βιώσιμης διαχείρισης των δασών» και ειδικότερα στην Περιοχή Εστίασης 2α: «Βελτίωση της οικονομικής αποδοτικότητας όλων των γεωργικών εκμεταλλεύσεων και διευκόλυνση της αναδιάρθρωσης και του εκσυγχρονισμού των γεωργικών εκμεταλλεύσεων, ιδίως προκειμένου να αυξηθεί η συμμετοχή και ο προσανατολισμός στην αγορά και η διαφοροποίηση της γεωργίας».

Η οικονομική ενίσχυση χορηγείται εφάπαξ για να αποζημιώσει τους δικαιούχους, λόγω της σοβαρής μείωσης του εισοδήματός τους από τη διατάραξη της ομαλής λειτουργίας της αγοράς, εξαιτίας της πανδημίας COVID-19.

Πηγή: dikaiologitika.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος