FOLLOW US: facebook twitter

Η δημόσια Υγεία στα χέρια των «γαλάζιων» παιδιών

Ημερομηνία: 27-11-2019 | Συγγραφέας:
Κατηγορίες: Νέα, Υγεία

Με ξεκάθαρα κομματικά κριτήρια και όχι αυτά της αξιοκρατίας, πόσο μάλλον της «αριστείας» που διαφημίζει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, επελέγησαν οι διοικητές των νοσοκομείων του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Με μεγάλη καθυστέρηση ανακοινώθηκε την περασμένη Παρασκευή το απόγευμα η επιλογή των 112 διοικητών και αναπληρωματικών διοικητών των δημόσιων νοσοκομείων. Επιλογή που έγινε κεκλεισμένων των θυρών, με την εμπλοκή του Μαξίμου το οποίο είχε τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο και εν τέλει μεριμνά όχι για τη στήριξη των υποχρηματοδοτημένων -με βάση τον πρόσφατα κατατεθέντα προϋπολογισμό- και συνάμα υποστελεχωμένων νοσοκομείων, αλλά για τη διατήρηση των κομματικών ισορροπιών. Ενδεικτικό είναι και το γεγονός ότι ανακοινώθηκαν μόνο τα ονοματεπώνυμα των νέων διοικήσεων, χωρίς να συνοδεύονται ούτε από σύντομα βιογραφικά.

Η λίστα με τους διοικητές είναι με διαφορά η πιο κομματικοποιημένη από θεσμοθέτησης των διοικήσεων στο ΕΣΥ πριν από 19 χρόνια. Περισσεύουν τα κομματικά στελέχη της Ν.Δ., οι σύζυγοι, οι κουμπάροι, οι φίλοι και οι στενοί συνεργάτες κομματικών παραγόντων και βουλευτών, οι αποτυχημένοι υποψήφιοι βουλευτές, ευρωβουλευτές, δήμαρχοι, κοινοτάρχες.

Ο κομματικός σωλήνας σε Αθήνα και Πειραιά

-Στο Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» τοποθετείται ο Ελευθέριος Μπούλιας, φυσικός με ειδίκευση στη μετεωρολογία, πρώην διοικητής του Ογκολογικού Νοσοκομείου «Οι Αγιοι Ανάργυροι», πρώην μέλος της ηγετικής ομάδας της ΟΝΝΕΔ (1998- 2001) και γενικός γραμματέας Νέας Γενιάς της Ν.Δ.

-Στο Παίδων «Η Αγία Σοφία» χρέη αναπληρώτριας διοικήτριας αναλαμβάνει η Ελευθερία Πικρού, υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Ν.Δ., σύζυγος του πρώην βουλευτή της Ν.Δ. Αλέξανδρου Μωραϊτάκη.

-Για τη θέση του διοικητή στο ογκολογικό «Αγιοι Ανάργυροι» επιλέχθηκε ο Θεόδωρος Τσουρούλας, στενός συνεργάτης του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια και πρώην πρόεδρος του Ε΄ Διαμερίσματος του Δήμου Αθηναίων.

-Στην «Παμμακάριστο», χρέη διοικητή αναλαμβάνει ο Θρασύβουλος Λαδόπουλος, υποψήφιος με τον συνδυασμό του Γιώργου Πατούλη στην Περιφέρεια Αττικής.

-Στον Πειραιά και το Ογκολογικό Νοσοκομείο «Μεταξά» επιλέχθηκε να κατηφορίσει ο Χαράλαμπος Τουμπέκης, από τους πρωτεργάτες της ΔΑΚΕ, στέλεχος του υπουργείου Εσωτερικών, πρώην δημοτικός σύμβουλος Πειραιά εκλεγμένος με τον Βασίλη Μιχαλολιάκο. Μαζί του, από τη θέση του αναπληρωτή διοικητή, θα είναι ο Σαράντος Ευσταθόπουλος, στέλεχος της Ν.Δ., ο οποίος το 2015 είχε βάλει υποψηφιότητα για πρόεδρος του κόμματος. Ο ίδιος έχει θητεύσει ως γενικός διευθυντής του Ομίλου DPG (Newsbomb.gr) αλλά και των διαδικτυακών μέσων του Ομίλου «Παραπολιτικά». Σήμερα είναι ιδιοκτήτης του μεγαλύτερου ενημερωτικού σάιτ του Πειραιά, Piraeuspress.gr, και παράλληλα σύμβουλος Στρατηγικής και Επικοινωνίας της διαφημιστικής εταιρείας DIGITAD PC.

-Στο Νοσοκομείο Δυτικής Αττικής «Η Αγία Βαρβάρα» τη διοίκηση αναλαμβάνει η Φωτεινή Βρύνα, υποψήφια βουλευτής με τη Ν.Δ. στη Β΄ Αθηνών, μέλος της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος από το 2004 μέχρι σήμερα και διευθύντρια του πολιτικού γραφείου του υφυπουργού Ανάπτυξης Γιώργου Βλάχου.

-Στα Νοσοκομεία «Σισμανόγλειο» – «Αμαλία Φλέμιγκ» – Παίδων Πεντέλης, στη θέση του αναπληρωτή διοικητή τοποθετείται ο γεωπόνος Αδαμάντιος Γάκης, μέχρι πρότινος διευθυντής του πολιτικού γραφείου του βουλευτή της Ν.Δ. Βασίλη Οικονόμου, υποψήφιος με τη Ν.Δ. για την Περιφέρεια Αττικής (2012), μέλος της ΟΝΝΕΔ από το 1984 και της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ από το 1986.

Ο κομματικός σωλήνας στην επαρχία

Στην υπόλοιπη χώρα τα «κριτήρια» επιλογής των διοικήσεων των νοσοκομείων του ΕΣΥ παραμένουν ίδια.

➤ Στο Νοσοκομείο Καρπενησίου, για παράδειγμα, τοποθετείται ο Δημήτρης Καρατσίκης, γιατρός διευθυντής στο νοσοκομείο μέχρι πρότινος και κουμπάρος της Ντόρας Μπακογιάννη.

➤ Στην ίδια κατεύθυνση, στο Νοσοκομείο Καστοριάς τοποθετείται ο Γρηγόρης Χάτσιος, εκπαιδευτής Πληροφορικής, κουμπάρος του βουλευτή της Ν.Δ. Ζήση Τζηκαλάγια.

➤ Παράλληλα, φίλη της κυρίας Μπακογιάννη και στέλεχος της Ν.Δ. είναι και η διοικήτρια του Νοσοκομείου Κομοτηνής, φιλόλογος Μάγδα Γιαμουστάρη.

➤ Στο Νοσοκομείο Κιλκίς διορίζεται ένας άλλος καθηγητής, φυσικής αγωγής αυτή τη φορά, πρώην προπονητής της ομάδας του Εδεσσαϊκού (1991-1995) αλλά και επί σειρά ετών δημοτικός και περιφερειακός σύμβουλος στην Πέλλα με τη Ν.Δ., ο Γιάννης Ανδρίτσος.

➤ Στο Νοσοκομείο Ημαθίας, ένας ακόμα εκπαιδευτικός, ο δάσκαλος-περιφερειάρχης της Ν.Δ. στην Κ. Μακεδονία Ηλίας Πλιόγκας, αναλαμβάνει καθήκοντα διοικητή.

➤ Στο Νοσοκομείο Καβάλας, καθήκοντα διοικητή αναλαμβάνει ο πρώην βουλευτής (2012-2015) και στέλεχος της Ν.Δ. Κωνσταντίνος Κλειτσιώτης, ενώ για το Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας επιλέχθηκε ο Σταύρος Παπασωτηρίου, επίσης στέλεχος της Ν.Δ. και πρώην δημοτικός σύμβουλος στη Φλώρινα.

➤ Για το Νοσοκομείο Πρέβεζας επιλέχθηκε ο δικηγόρος Δημήτρης Σκανδάλης, πρόεδρος της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής (ΝΟΔΕ) της Ν.Δ. Αρτας, για το Νοσοκομείο Αρτας ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ ΝΔ. Πρέβεζας Ευάγγελος Ντάκουλας και για το Νοσοκομείο Κέρκυρας ο τομεάρχης ΝΟΔΕ Ν.Δ. Ιωαννίνων Λεωνίδας Ρουμπάτης.

➤ Ομοίως, στην Πάτρα και στο Νοσοκομείο «Ο Αγιος Ανδρέας» αναλαμβάνει ο οικονομολόγος, υπεύθυνος του Τομέα Οικονομικών της ΝΟΔΕ Ν.Δ. Αχαΐας, Ηλίας Θεοδωρόπουλος, και στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης ο επικεφαλής του Τομέα Οικονομίας της οικείας ΝΟΔΕ Ν.Δ., Νίκος Αντωνάκης.

Οι «παλιοί» και οι «ελεγχόμενοι»

➤ Στο τιμόνι της ναυαρχίδας του ΕΣΥ, στον «Ευαγγελισμό», επιλέχθηκε να επιστρέψει ο Αναστάσιος Γρηγορόπουλος, απόφοιτος του Τμήματος Οικονομικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιώς, ο οποίος είχε βρεθεί και στο παρελθόν στη διοίκηση του νοσοκομείου, επί κυβέρνησης Σαμαρά, αλλά και στο «Λαϊκό» επί κυβέρνησης Κ. Καραμανλή.

➤ Στο μεγαλύτερο ογκολογικό νοσοκομείο της χώρας, «Αγιος Σάββας», τοποθετείται η Ολγα Μπαλαούρα, διοικήτρια του Νοσοκομείου «Αγία Ολγα» επί κυβέρνησης Σαμαρά και σύζυγος του γνωστού δημοσιογράφου Γιώργου Παπαχρήστου.

➤ Στο «Ιπποκράτειο» της Αθήνας θα αναλάβει καθήκοντα διοικητή ο Μάριος Τίγκας, αναπληρωτής διοικητής του Νοσοκομείου «Ερυθρός Σταυρός» επί κυβέρνησης Σαμαρά και εκλεγμένος στην Πολιτική Επιτροπή της Ν.Δ. (2016, 2018).

➤ Στα Νοσοκομεία «Σισμανόγλειο» – «Αμαλία Φλέμιγκ» – Παίδων Πεντέλης κοινός διοικητής ορίστηκε ο Ηλίας Δαλαΐνας, διοικητής των Νοσοκομείων «Ελενα Βενιζέλου» – «Αλεξάνδρα» επί κυβέρνησης Σαμαρά, ο οποίος είχε απομακρυνθεί από τη θέση του το 2015 ύστερα από πόρισμα του τότε γενικού επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρου Ρακιντζή, ότι είχε νοσηλευτεί επί τρεις εβδομάδες στον 5ο όροφο του μαιευτηρίου με προβλήματα υψηλού σακχάρου, χρεώνοντας το νοσοκομείο και κατά παράβαση της νομοθεσίας που δεν επιτρέπει τη νοσηλεία σε άνδρες, παρά μόνο σε εγκύους, λεχώνες και νεογνά.

➤ Στο «Τζάνειο», αναπληρωτής διοικητής αναλαμβάνει ο Ηλίας Γουζουάσης, φαρμακοποιός και αντιπρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πειραιά, ο οποίος με την τελευταία του ιδιότητα ελέγχεται μαζί με το υπόλοιπο προεδρείο από το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης για σειρά σοβαρότατων οικονομικών ατασθαλιών.

➤ Διοικητής στο «Ασκληπιείο» Βούλας αναλαμβάνει ο μαθηματικός Ανδρέας Πλεμμένος με εμπειρία στην εμπορία αγροτικών προϊόντων και αναπληρωτής ο δημοσιογράφος Αιμίλιος Βουγιουκλάκης, ο οποίος είχε διατελέσει διευθυντής του γραφείου Τύπου του υπουργείου Ναυτιλίας, επί Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

➤ Τη διοίκηση του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής «Δρομοκαΐτειο» αναλαμβάνει η Δέσποινα Τσαγδή, που έχει διατελέσει γενική διευθύντρια στο υπουργείο Υγείας και είχε τοποθετηθεί στη διοίκηση του «Σισμανόγλειου» επί κυβέρνησης Σαμαρά.

Οι «στρατηγοί»

Στο χακί ντύνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη το ΕΣΥ, επιλέγοντας έξι αποστράτους για τις διοικήσεις νοσηλευτικών ιδρυμάτων!

➤ Στο ΚΑΤ αναλαμβάνει ο Ιωάννης Ηλιόπουλος, αντιστράτηγος ε.α. και επίτιμος γενικός επιθεωρητής Στρατού. Αναπληρωτής διοικητής του αντιστράτηγου θα είναι ο χειρουργός και τέως αντιδήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Γιαννόπουλος.

➤ Στο «Ελπίς» ο Ιωάννης Κοτσαρίδης, οικονομικός αξ/κός ε.α., απόφοιτος της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων και του Οικονομικού Τμήματος της ΝΟΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με μεταπτυχιακές σπουδές στην «Οργανωσιακή Συμπεριφορά και Διαχείριση Ανθρώπινου Δυναμικού», στο ΑΠΘ. Εχει θητεύσει και ως συνεργάτης του υφυπουργού Αμυνας Αθανάσιου Δαβάκη στην κυβέρνηση Σαμαρά.

➤ Στο Νοσοκομείο Κεφαλονιάς ο Φώτιος Μεσσάρης, απόστρατος αντιστράτηγος.

➤ Στο Νοσοκομείο Ρόδου ο Γρηγόριος Ρουμάνης, αντιστράτηγος ε.α., ο οποίος είχε διατελέσει διοικητής της Ανώτερης Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής στη Ρόδο.

➤ Στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης ο Γεώργιος Καμπούρης, αντιστράτηγος ε.α.

➤ Αναπληρωτής διοικητής του Νοσοκομείου «Ελ. Βενιζέλου» – «Αλεξάνδρα» διορίστηκε ο Σπυρίδων Καββούρης, αντιπτέραρχος ε.α. και πρόεδρος της Ενωσης Απόστρατων Αξιωματικών Αεροπορίας, ο οποίος στις εκλογές ήταν υποψήφιος με τη Ν.Δ. στη Φωκίδα. Δίπλα του, στη θέση της έτερης αναπληρώτριας διοικήτριας, θα είναι η Ευαγγελία Κοντοσταθάκου, υποψήφια με τη Ν.Δ. στη Λακωνία και πρώην πρόεδρος της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων.

Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

agro-stathmos-georgika-farmaka-viologika skeuasmata-ad
image description
Proini_04-12-2017_olga:Layout 1.qxd
ydrotherm-ad2
ellinika-petrelaia-ad2
anthoulis-xaralampos-courier-ad1
iliagora-epimelitirio-ad2
image description

ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Πρωινή Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ