FOLLOW US: facebook twitter

Επιστολές Αγροτικού Συνεταιρισμού Αμαλιάδας στο υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης: Διαμηνύουν ότι θα πάνε στα δικαστήρια για τις αποζημιώσεις από τον καύσωνα

Ημερομηνία: 27-11-2019 | Συντάκτης:
-Την Παρασκευή συνάντηση με τον Γ.Γ του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης

Την Παρασκευή στις 11 το πρωί, θα έχουν συνάντηση με τον Γ.Γ του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης ο πρόεδρος και αντιπροσωπεία του Αγροτικού Συνεταιρισμού Φρούτων, λαχανικών, σιτηρών, ελαιολάδου Αμαλιάδας «Η ΕΥΦΟΡΗ ΓΗ για δύο σημαντικά θέματα. Το ένα είναι οι αποζημιώσεις για τον καύσωνα και το άλλο η παράταση για την παράδοση της σταφίδας.  Κατόπιν των δύο επιστολών που έστειλε ο πρόεδρος κ. Χρήστος Βαλιανάτος στον πρόεδρο του ΕΛΓΑ και στον Υπουργό, καθορίστηκε το ραντεβού των παραγωγών της Αμαλιάδας με τον ΓΓ κ. Στρατάκο.

Στην επιστολή που απέστειλε ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού στον πρόεδρο του ΕΛΓΑ, επισημαίνει ότι αν και οι παραγωγοί καρπουζιού, σταφίδας, βιομηχανικής τομάτας και κηπευτικών υπέστησαν τεράστια καταστροφή από τον καύσωνα, εν τούτοις ο ΕΛΓΑ Πατρών δεν αναγνώρισε τις ζημιές απορρίπτοντας τις αιτήσεις. Επισημαίνει δε, ότι υπάρχει μεγάλη αγανάκτηση των παραγωγών και στην προσεχή Γ.Σ του Συνεταιρισμού που θα πραγματοποιηθεί αρχές Δεκέμβρη, θα προταθεί να καταφύγουν οι πληγέντες αγρότες σε ένδικα μέσα. Για τον λόγο αυτό και ζητούσε άμεσα ραντεβού με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ, μήπως και βρουν λύση χωρίς να καταφύγουν στα δικαστήρια για την δικαίωσή τους.

Παράλληλα με άλλο έγγραφό προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, ο κ. Βαλιανάτος ζήτησε να δοθεί παράταση της προθεσμίας παράδοσης του σταφίδας που λήγει 30 Νομεβρίου, έτσι να μπορέσουν όλοι να παραδώσουν στην μεταποίηση της σταφίδα τους χωρίς να χάσουν την επιδότηση.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος