FOLLOW US: facebook twitter

Η ασφυκτική πίεση στην Παθολογική έφερε μετακινήσεις νοσηλευτών και γκρίνια

Ημερομηνία: 01-02-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα, Υγεία

Έκκληση από τον Σύλλογο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Πύργου για ενίσχυση με προσωπικό

  • «Οι εσωτερικές μετακινήσεις είναι προσωρινές μέχρι να αποσυμφορηθεί η κατάσταση» δήλωσε ο Διοικητής του ΓΝ Ηλείας Σπ. Πολίτης
  • Στη νέα πτέρυγα μέσα Φλεβάρη τα ΤΕΠ της Νοσηλευτικής Μονάδας Αμαλιάδας

Γράφει η Κική Κολοβέρου – [email protected]

Ένταση έχει προκαλέσει η απόφαση μετακίνησης 8 νοσηλευτών από διάφορα τμήματα του Νοσοκομείου Πύργου στην Παθολογική για τη στήριξη των Παθολογικών περιστατικών, που τις τελευταίες εβδομάδες ασκούν ασφυκτικές πιέσεις στο σύστημα υγείας, με τον σύλλογο Εργαζομένων να απευθύνει έκκληση για ακόμα μια φορά στη Διοίκηση του ΓΝ Ηλείας και την 6η ΥΠΕ να τους ενισχύσει με προσωπικό.

Όπως τόνισε ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου κ. Παναγιώτης Μυλωνάς, για τις αυξημένες ανάγκες που έχουν προκύψει, έχει δημιουργηθεί «παράρτημα» της Παθολογικής κλινικής στον 3ο όροφο του Νοσοκομείου, όπου λειτουργεί και η κλινική κόβιντ ,ενώ παθολογικοί ασθενείς φιλοξενούνται και στην Καρδιολογική, τη Χειρουργική και την Ορθοπαιδική κλινική, με αποτέλεσμα να μετακινούνται νοσηλευτές από άλλα τμήματα προκαλώντας προβλήματα στην ήδη οριακή λειτουργία τους.

«Αυτή τη στιγμή, νοσηλεύονται 61 συνολικά παθολογικά περιστατικά εκ των οποίων τα 43 στην Παθολογική κλινική, 9 στην Καρδιολογική, 8 στη Χειρουργική και 3 στο “παράρτημα” της Παθολογικής στον γ’ όροφο μαζί και 12 ασθενείς με κόβιντ. Δηλαδή το προσωπικό φροντίζει 73 συνολικά ασθενείς που νοσηλεύονται σε διάφορα τμήματα…. Όπως αντιλαμβάνεστε, η ενίσχυση του Νοσοκομείου με νοσηλευτές είναι κάτι περισσότερο από αναγκαία», είπε και κάλεσε τη Διοίκηση του Νοσοκομείου αλλά και την 6η ΥΠΕ να φροντίσουν το συντομότερο για την ενίσχυσή τους.

«Φροντίζουμε όλους τους ασθενείς σε κλίνες και όχι σε ράντζα»

Ο Διοικητής του ΓΝ Ηλείας, κ. Σπύρος Πολίτης, επισήμανε ότι και το Νοσοκομείο Πύργου όπως συμβαίνει και στα Νοσοκομεία όλης της χώρας, την περίοδο αυτή δέχεται ασφυκτικές πιέσεις λόγω των αυξημένων παθολογικών περιστατικών και αυτός είναι και ο λόγος που αποφάσισαν την εσωτερική μετακίνηση 8 συνολικά νοσηλευτών.

«Νοσηλεύουμε ασθενείς και σε άλλα τμήματα ώστε να μην έχουμε ασθενείς στη Βραχεία ή τα ΤΕΠ ή ακόμα και σε φορεία ή ράντζα όπως δυστυχώς συμβαίνει αλλού… Με την βοήθεια του προσωπικού, ιατρικού και νοσηλευτικού, που έχουν υπερβεί για ακόμα μια φορά τον εαυτό τους, και οφείλουμε μια επιβράβευση, έχουμε καταφέρει να αντιμετωπίσουμε τις αυξημένες νοσηλείες. Οι οχτώ (8) αυτοί νοσηλευτές στο τέλος της εβδομάδας θα αντικατασταθούν με άλλους οχτώ, προσωρινά, έως ότου αποσυμφορηθεί η κατάσταση. Την ίδια στιγμή, ευελπιστούμε ότι από τους 35 επικουρικούς νοσηλευτές που έχουμε ζητήσει, θα ενισχυθούμε με έναν σημαντικό αριθμό το συντομότερο», είπε ενώ όσον αφορά τις «φωνές» που μιλούν για εκ νέου επιστροφή των νοσηλευτών της Αμαλιάδας, υπενθύμισε πως στη ΝΜ Πύργου παραμένουν πάνω από 20 άτομα που ανήκουν στο εκεί νοσοκομείο και που και αυτοί διεκδικούν την επιστροφή στη βάση τους, παρόλα αυτά τα αιτήματά τους απορρίπτονται.

Μετακομίζουν τα ΤΕΠ της Αμαλιάδας στη νέα πτέρυγα

Μέσα στις επόμενες δυο εβδομάδες, στοχεύει η Διοίκηση του ΓΝ Ηλείας να έχει προχωρήσει στη λειτουργία του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Αμαλιάδας στη νέα πτέρυγα, η οποία υπενθυμίζουμε ότι έχει εγκαινιαστεί κατά το παρελθόν … τρείς φορές χωρίς όμως μέχρι σήμερα να έχει λειτουργήσει.

Τα τεχνικά προβλήματα που αντιμετώπιζε το κτίριο της νέας πτέρυγας, σύμφωνα και με τον Διοικητή του ΓΝ Ηλείας Σπ. Πολίτη, έχουν επιλυθεί καθώς ρυθμίστηκαν εκκρεμότητες που αφορούσαν τη μόνωση και υδραυλικά ζητήματα και στόχος τους είναι μέσα στις επόμενες δυο εβδομάδες να γίνει η μετακόμιση των ΤΕΠ στο νέο κτίριο.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap

olympia

Screenshot