FOLLOW US: facebook twitter

Γιορτή λήξης δραστηριοτήτων 2019 από όλα τα τμήματα της Παπαχριστοπούλειου Βιβλιοθήκη Αμαλιάδας

Ημερομηνία: 04-06-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Νέα, Πολιτισμός

Με μια ζεστή συγκέντρωση στο αναγνωστήριο ολοκληρώθηκε όμορφα η πολύμηνη δραστηριότητα των ομάδων της Παπαχριστοπουλείου Βιβλιοθήκης Αμαλιάδας.

Η Βιβλιοθήκη της Αμαλιάδας παρά τα τεράστια λειτουργικά προβλήματα που αντιμετωπίζει και χρονίζουν απογοητευτικά, έχει κατορθώσει μέσω του Σωματείου Παπαχριστοπούλειος Βιβλιοθήκη να αποτελέσει ένα σημαντικό θύλακα πολιτισμού στην πόλη.

Το δανειστικό τμήμα της Βιβλιοθήκης εξυπηρετεί το φιλαναγνωστικό κοινό της πόλης, ερευνητές και μελετητές, μαθητές και φοιτητές.
Εξαιρετικά ενδιαφέρουσες ήταν οι εκδηλώσεις, οι ομιλίες και οι παρουσιάσεις βιβλίων που οργανώθηκαν και πραγματοποιήθηκαν τους προηγούμενους μήνες και τις οποίες παρακολούθησε πλήθος κόσμου που επισκέφτηκε την Βιβλιοθήκη από ολόκληρο τον νομό.

Η Βιβλιοθήκη είναι ένα από τα πλέον πολυσύχναστα μέρη της πόλης…

Ικανοποίηση δίνει η βεβαιότητα πως η καθημερινότητα των συμπολιτών έχει γίνει περισσότερο ενδιαφέρουσα καθώς έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε πλήθος δραστηριοτήτων, ανάλογα με τα ενδιαφέροντα του κάθε ενός, και πραγματοποιούνται στους χώρους της Βιβλιοθήκης, μέσω των Ομάδων: «Σχολαρχείο και Γράμματα και Τέχνες», Λέσχη Βιβλίων Αμαλιάδας, Σχολαρχείο – Κινηματογραφικές Συναντήσεις, Θεατρική Ομάδα, Εργαστήρι Ζωγραφικής παιδιών και ενηλίκων.

Η μακροχρόνια αυτή δραστηριότητα περιλαμβάνει: παρουσιάσεις πρωτότυπης έρευνας πάνω σε ποικίλους τομείς της πνευματικής δημιουργίας, διδασκαλία κλασικών κειμένων, γνωριμία με τη γλώσσα και τον πολιτισμό άλλων λαών, θεατρικό παιχνίδι, εικαστική δημιουργία και καλλιτεχνική χειροτεχνία, ανάγνωση, σχολιασμό και προβολές ταινιών σχετικές με βιβλία παγκόσμιας λογοτεχνικής αξίας.

Πλούσια εκπαιδευτικά προγράμματα…

Θερμή ήταν η ανταπόκριση των εκπαιδευτικών της περιοχής όλων των βαθμίδων σε τρία διαφορετικά εκπαιδευτικά προγράμματα «Αρχαία Ήλιδα: Η πόλη στην ακμή της», «Ο Ηρακλής και η σχέση του με την Αρχαία Ήλιδα», «Η Ελληνίδα πορεύεται προς την χειραφέτηση 1821-2019», εορτασμός Παγκόσμιας Ημέρας Εφηβικού Βιβλίου που πρότεινε φέτος η Βιβλιοθήκη και τα οποία παρακολούθησαν εκατοντάδες μαθητές-τριες.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας της Βιβλιοθήκης με το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους δόθηκε η δυνατότητα σε πολλούς εκπαιδευτικούς να παρακολουθήσουν εκπαιδευτικά σεμινάρια στο χώρο του αναγνωστηρίου, στα οποία δίδαξαν κορυφαίοι δημιουργοί από τον χώρο του κινηματογράφου καθώς μια από τις βασικές κατευθύνσεις του Φεστιβάλ είναι η πρακτική εφαρμογή του κινηματογράφου ως εργαλείο εκπαίδευσης.

Σημαντικό αποτέλεσμα αυτής της πρακτικής είναι η τρίτη κατά σειρά ταινία μικρού μήκους που προέκυψε από τα εργαστήρια κινηματογραφικής δημιουργίας που φιλοξενήθηκαν στους χώρους της Βιβλιοθήκης, στα οποία συμμετείχαν μαθητές των σχολείων της πόλης και δίδαξαν εξαιρετικοί σκηνοθέτες.

Αξιομνημόνευτη τέλος, είναι η συνεργασία και η αλληλεπίδραση του Σωματείου και των μελών της Βιβλιοθήκης με άλλους πνευματικούς φορείς του νομού Ηλείας με σκοπό την ανταλλαγή πληροφοριών, την ενημέρωση σχετικά με τον τεράστιο πολιτιστικό πλούτο της περιοχής μας και εντέλει την προαγωγή της γνώσης.

Το Σωματείο Παπαχριστοπούλειος Βιβλιοθήκη ευχαριστεί θερμά στους συνοδοιπόρους εθελοντές και επικεφαλής των ομάδων, ενοτήτων και προγραμμάτων: Νικολέτα Τζώρτζη, Εύη Παρασκευοπούλου, Μάγδα Λυκούση, Μαρία Λούντζη, Άννα Μοσχόβου, Αντωνία Μπούρα, Γιάννη Δεληγιάννη, Μαρία Χαβαριώτη, Ελένη Ροΐδη, Ελένη Πέττα, Ανθή Ιάσονος, Βασίλη Καθόλο, Διονύση Τουρούκη, Παναγιώτη Τσάγκα, Γιάννη Καψή, Ξένη Λαβαζού, Πουλχερία Γεωργιοπούλου, Μέλπω Κουγιανού, Καλλιόπη Κοσμοπούλου, Νάταλι Καραδούκα, Ξένη Γκινάλα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος