FOLLOW US: facebook twitter

«Ιστορίες αγάπης» στο 6ο δημοτικό Πύργου από την Ομάδα Τέχνης Πάροδος

Ημερομηνία: 04-06-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 3, Νέα, Πολιτισμός

Λίγο πριν τις σχολικές διακοπές για το καλοκαίρι, η ομάδα τέχνης Πάροδος κράτησε την υπόσχεσή της.

Στις 28 και 29/5/2019, με τα φτερά του 22ου Διεθνούς Κινηματογραφικού φεστιβάλ Ολυμπίας για παιδιά και νέους, πέταξε στον Πύργο και παρουσίασε τη θεατρική διασκευή των μαθητικών κειμένων, που της δόθηκαν στα τέλη Ιανουαρίου του 2019, με τον τίτλο ιστορίες αγάπης.

Τα κείμενα έγραψαν οι μαθητές της Στ’1 τάξης του 6ου δημοτικού σχολείου Πύργου στο πλαίσιο της δημιουργικής γραφής, με την ενθάρρυνση της εκπαιδευτικού κυρίας Διονυσίας Κωβαίου.

Η θεατρική παράσταση με τον τίτλο «Ιστορίες αγάπης» δόθηκε το πρωί της 28/5/2019 σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο 6° δημοτικό σχολείο Πύργου και την παρακολούθησαν με ενθουσιασμό οι μαθητές των Δ, Ε και Στ τάξεων του σχολείου.

Με αφορμή την κάθοδό της στην Ηλεία, η Πάροδος οργάνωσε και σειρά θεατρικών παιχνιδιών για τους μαθητές των μικρών τάξεων του 6ου δημοτικού σχολείου του Πύργου και των μαθητών των Δημοτικών σχολείων του Επιταλίου και της Αρχαίας Ολυμπίας.

Από μέρους της Παρόδου συμμετείχαν στην θεατρική παράσταση και στην εμψύχωση των θεατρικών παιχνιδιών οι: Ελένη Καλογιάννη, Αγγελική Σκουλίκα, Άννα Μπίζα, Φαίη Κουφάκη και Μιχάλης Σαχάς.

Την μουσική του έργου έγραψε ο Κωνσταντίνος Δαμιανάκης, και τον συνόδευσε η Φαίη Κουφάκη.

Την σκηνοθεσία του έργου και τον συντονισμό των θεατρικών παιχνιδιών είχαν οι: Ηλίας Πίτσικας και η Ελένη Καλογιάννη.

Με τη λήξη των εκδηλώσεων, τα μέλη της Παρόδου αφού ευχαρίστησαν τους διευθυντές και τους εκπαιδευτικούς των τριών σχολείων για την πρόσκληση τους, ευχήθηκαν στους μαθητές καλό καλοκαίρι και καλή αντάμωση στα τέλη Νοεμβρίου του 2019 στο 22ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Ολυμπίας για παιδιά και νέους.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος