FOLLOW US: facebook twitter

Γεώργιος Θ. Ντοάς: Λεβιάθαν

Ημερομηνία: 04-02-2021 | Συντάκτης:
Του Γεωργίου Θ. Ντοά, Δικηγόρου

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για το Λαό, ο  Πρωθυπουργός επικαλείται συχνά την «αναγεννησιακή πορεία της Χώρας», άρα ότι αυτός είναι ο «αναγεννησιακός» ηγεμόνας της.

Τα «αναγεννησιακά» της Κυβέρνησης είναι γνωστά σε όλους από την κοινή πείρα και από όσα βαραίνουν το πετσί και τη ψυχή του λαού.

Η ανελέητη κυβερνητική προπαγάνδα, εξαπατά και χειραγωγεί τους πολίτες, κάνοντάς τους σε λίγο να πιστέψουν ακόμη και ότι το τρίγωνο έχει τέσσερις γωνίες.

Το κράτος δικαίου συρρικνώνεται, έως αποδομείται, στις λειτουργίες του.

Το κοινωνικό κράτος γίνεται λιγότερο για τους μη έχοντες, όπως συμβαίνει στα δημόσια συστήματα της υγείας, της παιδείας, της ασφάλισης, με τα εργασιακά δικαιώματα να τσακίζονται.

Κυνικά, παραλογιζόμενα κυβερνητικά στελέχη, βαπτίζουν «ευτυχείς» τους αγρότες, τους εργάτες, τους μισθωτούς, τους συνταξιούχους των πεντακοσίων ευρώ.

Τα ίδια κυβερνητικά στελέχη σε λίγο θα μας πουν ότι οι άνεργοι είναι προνομιούχοι, αφού και ο Αδάμ και η Εύα,  ήσαν ευτυχισμένοι άνεργοι στον παράδεισο, τρώγοντας, πίνοντας και διασκεδάζοντας στον κήπο της Εδέμ.

Σε καιρούς καθεστωτικού αυταρχισμού, ο φοβερός νεοφιλελεύθερος Λεβιάθαν, μπλέκει στα θανατηφόρα πλοκάμια του, τις πληττόμενες τάξεις, μεταλλάσσοντάς τες σε  μια μάζα πολτοποιημένων ατόμων.

Στις διαμορφωμένες συνθήκες είναι αδύνατον η νεοφιλελεύθερη εξουσία να οδηγήσει τη Χώρα στην «αναγέννησή» της, όπως κομπάζει και ναρκισσεύεται ο Πρωθυπουργός.

Δεν μπορεί να υπάρξει «αναγεννησιακό» παρόν για τη Χώρα, ούτε «αναγεννησιακή» προοπτική γι’ αυτήν, με ένα νεοφιλελεύθερο καθεστώς, που υπηρέτησε και υπηρετεί τον αρπακτικό καπιταλισμό, υπέρ των λίγων, συνθλίβοντας όλους τους άλλους.

Σε καιρούς χαλεπούς για τη Χώρα και το Λαό, με υπερδεξιά έως ακροδεξιά πολιτική κυριαρχία, από το παρόν, το μέλλον προδιαγράφεται χειρότερο.

Όμως, η κυβερνητική φθορά έχει ξεκινήσει με αμείωτους ρυθμούς.

Τα «αναγεννησιακά» της κυβέρνησης, την φθείρουν απολύτως, έως της αποσύνθεσής της, και του τέλους της.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος