FOLLOW US: facebook twitter

Εργολαβία 74.400€ στον δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων: Στοχευμένες βελτιώσεις στο οδικό δίκτυο

Ημερομηνία: 04-02-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Περιβάλλον

Στοχευμένες παρεμβάσεις ξεκινά το προσεχές χρονικό διάστημα στην οδοποιία κοινοτήτων της ΔΕ Σκιλλούντος η δημοτική αρχή Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, καθώς αναδείχθηκε ανάδοχος στη σχετική εργολαβία ύψους 74.400 ευρώ, η οποία βασίζεται σε μελέτη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα ΚΑΠ επενδυτικών δαπανών (πρώην ΣΑΤΑ)
Σύμφωνα με τη μελέτη, προβλέπεται βελτίωση τμημάτων οδοποιίας των τοπικών κοινοτήτων Κάτω Σαμικού, Βρίνας, Γραίκα, Σκιλλούντος, Τρυπητής και Πλατιάνας.

Στον δρόμο προς την παραλία του Κάτω Σαμικού, το οδόστρωμα έχει υποστεί φθορές και σε κάποια σημεία έχει υποστεί καθίζηση. Οι εργασίες που προτείνονται για την αποκατάσταση είναι αποξήλωση ασφαλτοτάπητα, ασφαλτική προεπάλειψη και ασφαλτική στρώση κυκλοφορίας. Ο δρόμος από Βρίνα προς Κάτω Σαμικό έχει υποστεί ζημιές από βλάβες ύδρευσης και από καθιζήσεις. Οι εργασίες που προτείνονται για την αποκατάσταση του οδοστρώματος, είναι αποξήλωση ασφαλτοτάπητα, ασφαλτική προεπάλειψη και ασφαλτική στρώση κυκλοφορίας.

Ο δρόμος Κρέστενα – Σκιλλουντία – Φρίξα έχει υποστεί πολλές φθορές σε διάφορα σημεία. Με την παρούσα μελέτη προτείνεται η αποκατάσταση τμημάτων κατεστραμμένου οδοστρώματος με ασφαλτική στρώση κυκλοφορίας μεταβλητού πάχους συνολικού μήκους 150 μ. Στον οικισμό Γραίκα και στον δρόμο έναντι του μπάσκετ έχει καταστραφεί το οδόστρωμα σε μήκος 20 μ., παρουσιάζοντας έντονες λακούβες και ρηγματώσεις.

Στον οικισμό της Πλατιάνας και στο δρόμο προς τη Λιθαρόβρυση προτείνεται η αποκατάσταση του οδοστρώματος σε μήκος 50 μ. με ασφαλτική στρώση μεταβλητού πάχους. Και τέλος, στον δρόμο από Πλατιάνα προς Τρυπητή, όπου το οδόστρωμα έχει υποστεί φθορές, προτείνεται αποκατάσταση με ασφαλτικά έργα. Ανάδοχος αναδείχθηκε με προσφορά έκπτωσης 12% ο εργολάβος Παναγιώτης Γιαννικόπουλος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος