FOLLOW US: facebook twitter

Γιώργος Νικολακόπουλος: Μαζεύτηκαν πολλά , μαζέψτε τα και πάρτε δρόμο…

Ημερομηνία: 14-03-2023 | Συντάκτης:

Του Γιώργου Νικολακόπουλου*

Πέρασαν 10 μέρες από το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, η χώρα παραμένει ακόμη παγωμένη, κυριολεκτικά και μεταφορικά καθώς οι απεργίες πλέον είναι καθημερινές και 24ωρες σε σχολεία και δημόσιες υπηρεσίες, τα μέσα μαζικής μεταφοράς υπολειτουργούν και το μαύρο των 57 νεκρών σκεπάζει την Ελλάδα απ’ άκρη σ’ άκρη.

Ίσως και γι’ αυτό όλα υπολειτουργούν στην Ελλάδα της λαμογιάς και του συμφέροντος στην Ελλάδα της διχόνοιας και του εγωισμού, εν τέλει διαφαίνεται μια ελπιδοφόρος αχτίδα η αγάπη, ο σεβασμός και η συμπαράσταση στον συνάνθρωπο που στην Ελλάδα είχαμε πάρα πολλά χρόνια να το βιώσουμε αυτό.

Το πένθος και ο θρήνος ρίζωσε για τα καλά στο πετσί μας με αποτέλεσμα να μην αντέχουμε άλλο να ακούμε τις λεπτομέρειες από τον τόπο του δυστυχήματος, οδηγώντας μας έξω, πλημμυρίζοντας κατά χιλιάδες τους δρόμους. Τώρα θα μου πεις <<αυτό δεν είναι θρήνος, δεν είναι πένθος, είναι θυμός και οργή>> εγώ θα σου απαντήσω πως η υπερβολική λύπη για κάτι και η χρόνια ανοχή μας μάς κάνει να ξεπερνάμε τα όρια μας και να θέλουμε να φωνάξουμε ένα ΦΤΑΝΕΙ ή ακόμα καλύτερα ένα ΟΥΣΤ, σε όλους αυτούς που μας κυβερνούν και μας υποτιμούν τόσα χρόνια.

Τη στιγμή λοιπόν που συμβαίνουν όλα αυτά στην χώρα μας, αυτοί βγαίνουν σαν άλλοι ψαράδες προς αλίευση ψήφων. Μπορώ να πω ότι κάποιοι το έχουν και δίνουν απανωτά ρεσιτάλ ερμηνείας. Δυστυχώς όμως για όλους τους ο κόσμος καταλαβαίνει, νιώθει και αισθάνεται την υποκρισία σας, αποφάσισε όμως να βάλει τέλος σε αυτό το πανηγύρι που έχει τις ρίζες του από την μεταπολίτευση και μετα.

Η κυβέρνηση μεταφέρει τις εκλογές αργότερα λες και ήταν αυτό που ανησυχούσε τον κόσμο. Η αξιωματική αντιπολίτευση αδιάφορη πολιτικά από την αρχή έως και τώρα που φτάσαμε σε αυτή την εθνική τραγωδία και τέλος μικρότερα κόμματα χρωματίζουν με τις ιδεολογίες τους τις μαθητικές πορείες, ελπίζοντας μάλλον στο “χέρι του Θεού” αφού πλέον τους πήραμε χαμπάρι.

Η χώρα για άλλη μια φορά ξεφτιλίζεται και διασύρεται διεθνώς, γίνεται πρώτο θέμα ως “το αναπτυσσόμενο κράτος χωρίς ανάπτυξη”. Και μέσα σε όλα αυτά η υπουργός Παιδείας η οποία να σημειωθεί ότι ακόμη δεν έχει εκφράσει έστω την λύπη της για το τραγικό δυστύχημα, ξαφνικά, βρήκε τη λύση. Μα φυσικά θα κλείσουμε το στόμα των μαθητών, όπως έκανε και με τους φοιτητές τοποθετώντας αστυνομία στα Πανεπιστήμια. Παράνομη και βίαιη κάθε είδους μαθητική κινητοποίηση στη Ελλάδα από την Πέμπτη 9 Μαρτίου 2023. Το διαβάσαμε όλοι οι μαθητές κι από εκείνη την ώρα δεν έχουμε σταματήσει να σταυροκοπιόμαστε, ο Θεός μας έσωσε και δεν γίναμε διαδηλωτές.

Ποιους κοροϊδεύετε ρε;

Μαζέψτε τα και δρόμο , μαζεύτηκαν πολλά…

*Ο Γιώργος Νικολακόπουλος είναι Μέλος του 15μελούς του 3ου ΓΕΛ Πύργου


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

epixeiriseismprosta leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot