FOLLOW US: facebook twitter

Εκδήλωση για τη Σχολική  Βία στο 2ο Γυμνάσιο Πύργου

Ημερομηνία: 14-03-2023 | Συντάκτης:

Την Πέμπτη 9 Μαρτίου το 2ο Γυμνάσιο Πύργου διοργάνωσε

Εκδήλωση με θέμα τη σχολική βία, διοργάνωσε το 2ο Γυμνάσιο Πύργου με αφορμή την 6η Μαρτίου που έχει καθιερωθεί από το υπουργείο Παιδείας  ως πανελλήνια ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού.

Στην αρχή μίλησε ο Δντης κ. Γ. Κομιώτης ο οποίος αναφέρθηκε στον όρο και στις πρακτικές του συνέπειες μέσα στο σχολικό γίγνεσθαι. Στη συνέχεια η Σύμβουλος Σχ. Ζωής κ. Θεοδώρα. Μπουροπούλου με  χρήση έντυπου και ηλεκτρονικού υλικού και προβολή ταινίας σχετικού περιεχομένου, προσπάθησε να ευαισθητοποιήσει τους μαθητές-τριες για το φαινόμενο.

Μαθητές-τριες και εκπαιδευτικοί, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον συμμετείχαν σε συζήτηση, συνειδητοποίησαν τη σημασία του όρου σχολική βία, αναζήτησαν τις αιτίες που την προκαλούν και τις συνέπειές της, διαπίστωσαν τα χαρακτηριστικά των ατόμων που υφίστανται τον εκφοβισμό αλλά και τα χαρακτηριστικά του παιδιού ή της ομάδας παιδιών που εκφοβίζουν. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε σε ενέργειες εκπαιδευτικών που μπορούν να προλάβουν την εμφάνιση της βίας στο σχολείο αλλά και σε ενέργειες εκπαιδευτικών για την αντιμετώπιση περιστατικών εκφοβισμού. Τέλος, κατέληξαν σε τακτικές, συμπεριφορές, που θα πρέπει να υιοθετήσει ένα θύμα σχολικής βίας προκειμένου να διαχειριστεί με επιτυχία μία βίαιη συμπεριφορά.

Αναμφισβήτητα το σχολείο διαδραματίζει έναν σύνθετο και πολυεπίπεδο ρόλο στην εξέλιξη του σχολικού πληθυσμού. Δεδομένου λοιπόν ότι οι επιπτώσεις του εκφοβισμού μπορούν να είναι καταστροφικές, όχι μόνο βραχυπρόθεσμα στην εφηβεία αλλά και μακροπρόθεσμα στη ζωή των θυμάτων με την ενηλικίωση, είναι σημαντικό να μην επαναπαυόμαστε και να συνεχίζουμε να εργαζόμαστε με στόχο την εξάλειψη του φαινομένου καλλιεργώντας ηθικές αξίες, ανθρωπιστικές αρχές, τον σεβασμό στην ανθρώπινη αξία και την αρετή της ανεκτικότητας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος