FOLLOW US: facebook twitter

Για όλα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ…

Ημερομηνία: 01-01-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική
Της Βούλας Κεχαγιά

Η κυβέρνηση επιμένει στο ίδιο θολό μοτίβο σχεδόν για όλα τα θέματα που αφορούν την κοινωνική πολιτική

Ένα θεµατάκι µε τη λέξη «αλήθεια» το έχει η νέα διακυβέρνηση. Συνεπεία αυτής της αδυναμίας, τα µέλη της ακυρώνουν συστηματικά τις προεκλογικές εξαγγελίες του Κ. Μητσοτάκη αντιλαμβανόμενα πως δεν υπάρχει ο δημοσιονομικός χώρος ώστε να εφαρμοστούν όλα όσα αφειδώς έταζε η Νέα Δημοκρατία για να χρωματίσει τις κάλπες «γαλάζιες». Το ανησυχητικό είναι πως για τις υπαναχωρήσεις της η κυβέρνηση έχει κολλήσει στη σταθερή επωδό πως για όλα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ!

Κάπως έτσι για το κοινωνικό µέρισµα αναπτύχθηκε η βολική θεωρία πως επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ το έδωσε τον προηγούμενο Μάιο, τώρα η πίτα είναι πολύ πιο µικρή και τα κοµµάτια της φθάνουν για λίγους. Η κυβέρνηση µετονόµασε τη λεγόμενη «13η σύνταξη» του ΣΥΡΙΖΑ, που τότε τη βάφτιζε «ψίχουλα», σε κοινωνικό µέρισµα, αποκρύπτοντας πως πρόκειται για δύο εντελώς διαφορετικά µέτρα ενίσχυσης των πιο αδύναμων. Σκόρδο – κρεµµύδι! Ένας νέος που εδικαιούτο τα προηγούμενα χρόνια µέρισµα, ποια σχέση µπορεί να έχει µε την ενίσχυση των συνταξιούχων; Εντάξει, αυτό κι αν είναι η εκδίκηση του σανού! Τώρα, ο αρμόδιος υπουργός επί των Οικονομικών υποστήριξε ότι ο κατώτατος µισθός που επρόκειτο µε βάση τις νεοδηµοκρατικέςδεσμεύσεις να αυξηθεί µε ποσοστό διπλάσιο της ανάπτυξης (2,8% ο κυβερνητικός στόχος), δεν θα αυξηθεί αφού ο ΣΥΡΙΖΑ τον Φεβρουάριο τον µεγάλωσε κατά 11%! Άρα για τα επόμενα τρία χρόνια είμαστεκαλυµµένοι!!

Χριστουγεννιάτικο πάρτι για τον ΣΕΒ και το ∆ΝΤ που σταθερά τάσσονται κατά της διόρθωσης του κατώτατου. Τι κι αν ήρθε µετά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος να µαζέψει ό,τι δεν συµµαζεύεται, υποστηρίζοντας πως εξακολουθεί να ισχύει η δέσμευση Μητσοτάκη για αύξηση του κατώτατου µισθού σε ποσοστό διπλάσιο της αύξησης του ΑΕΠ έως ότου φθάσει τα 700 ευρώ. Το ερώτημα είναι πού βρίσκεται η αλήθεια: Στα όσα είπε ο κ. Σταϊκούρας ή στα όσα ανέφερε ο κ. Πέτσας; Γρίφος για αδύναμους λύτες.

Η κυβέρνηση επιμένει στο ίδιο θολό µοτίβο σχεδόν για όλα τα θέματα που αφορούν την κοινωνική πολιτική. Ήδη έχει πει ότι θα καταργήσει τη «13η σύνταξη» για να θεσμοθετήσει κάτι άλλο µέσα από το νέο Ασφαλιστικό. Αυτό κι αν είναι δημιουργική ασάφεια. Όπως και να ’χει, οι «αλήθειες» της νέας διακυβέρνησης έχουν πολλές αποχρώσεις κάπου ανάμεσα στο µαύρο και το γκρι! Σκούρα τα πράγματα αν αναλογιστεί κανείς πως περιμένοντας τις µπουλντόζες στο Ελληνικό, η κυβέρνηση ρίχνει µαύρο και στις on camera δηλώσεις των αρμοδίων πως οι µηχανές θα άναβαν µία εβδομάδα µετά τις εκλογές…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος