FOLLOW US: facebook twitter

Το σημείωμα του εκδότη: Με υγεία… Πάνω απ’ όλα

Ημερομηνία: 01-01-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Είναι στη φύση του ανθρώπου να ζητάει περισσότερα. Να μην ικανοποιείται με αυτά που έχει. Να επιθυμεί διαρκώς να βελτιώνει την κατάστασή του. Που θα βρισκόμασταν άλλωστε σήμερα, δίχως την «φωτιά» του πνεύματος; Δίχως την ανεξάντλητη περιέργεια και την ατέλειωτη δίψα για περισσότερη γνώση και υπό μία έννοια για περισσότερη δύναμη αφού ως γνωστόν, η γνώση είναι δύναμη.

Κάπως έτσι φτάσαμε στο σήμερα. Σε έναν κόσμο, ο οποίος θα μπορούσε να τους θρέψει όλους, κι όμως η μειοψηφία του καταφέρνει με κάποιον τρόπο να έχει εξαντλήσει τους πόρους ενός ολόκληρου έτους περίπου μέχρι τον Αύγουστο. Με δανεικό χρόνο ζούμε. Αυτή είναι η αλήθεια.

Μας παραχωρείται από τύχη το δώρο της ζωής, το δώρο της ύπαρξης, αλλά ο χρόνος μας σε αυτήν τη γη είναι ούτως ή άλλως δανεικός. Δεν μας ανήκει. Άμμος σε κλεψύδρα είναι και ανά πάσα στιγμή μπορεί να πάψει να κυλά. Κι εδώ ακριβώς εντοπίζεται μία από τις μεγάλες παραδοξότητες της ζωής. Από την μία τα θέλουμε όλα, και από την άλλη ίσως και να τα έχουμε ήδη, ή τέλος πάντων, ίσως να έχουμε όλα όσα είναι απολύτως απαραίτητα για να βιώνουμε την πραγματική ευτυχία.

Γι’ αυτό ο λαός (και όχι μόνο ο ελληνικός) εύχεται υγεία και μακροζωία. Γιατί η υγεία είναι απαραίτητη προκειμένου να μην τελειώσει απρόοπτα ο χρόνος μας, που σημαίνει ότι δεν θα έχουμε την ευκαιρία να αγαπούμε και να αγαπιόμαστε από τους ανθρώπους. Δεν θα μπορούμε να γελάμε με την ψυχή μας και να κάνουμε τους άλλους να γελούν με τα αστεία μας.

Δεν θα νιώθουμε την ευχαρίστηση μιας υπέροχης μουσικής, ενός βιβλίου που μας συγκινεί, ενός φαγητού μαγειρεμένου με μεράκι, ενός κρασιού που κλείνει μέσα του έναν μικρό παράδεισο, του ουράνιου τόξου και των ουράνιων σωμάτων που είναι τόσο όμορφα στερεωμένα στον ουρανό, ενός περιπάτου στη φύση, το χάιδεμα της γάτας, τον Γκιώνη που μονολογεί μελαγχολικά μέσα στη νύχτα, τον ήχο της βροχής και την μυρωδιά του φρεσκοκομμένου γρασιδιού.

Η υγεία είναι το παν. Όχι γιατί μας εξασφαλίζει τα πάντα, αλλά επειδή χωρίς αυτή δεν υπάρχει τίποτα. Χρόνια πολλά λοιπόν. Με υγεία… Πάνω απ’ όλα.

Ο εκδότης


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος