FOLLOW US: facebook twitter

Γέφυρα ειρήνης και φιλίας των λαών μέσω της Τέχνης!

Ημερομηνία: 05-04-2024 | Συντάκτης:

Ηλείοι καλλιτέχνες συμμετείχαν σε Διεθνή Έκθεση Ζωγραφικής στην Κωνσταντινούπολη

Όμορφες και αξέχαστες στιγμές πέρασαν  στην όμορφη Κωνσταντινούπολη, τη Βασίλισσα του Βοσπόρου,οι Ηλείοι καλλιτέχνες που συμμετείχαν για μια ακόμα φορά στην Διεθνή  Ένωση Τεχνών – international art union  2024 με πρόεδρο την κ. Μαρία Λουμπουρδή. Με οδηγό την τέχνη και προορισμό την Πόλη των Πόλεων , έστησαν στην Κωνσταντινούπολη μια ακόμη γέφυρα πολιτισμού και αγάπης από τις 20-23 Μαρτίου 2024 . Μία διεθνή έκθεση ζωγραφικής – ποίησης σε μια κεντρική γκαλερί στο ελίτ κοσμοπολίτικο Kadıköy της ασιατικής πλευράς της πόλης , που άνοιξε τις πόρτες της για να φιλοξενήσει τα έργα τους.

Στην έκθεση αυτή από την Ηλεία συμμετείχαν εκθέτοντας έργα τους, οι καλλιτέχνες Kristo Defrim Hasa – που συμμετείχε και στην μουσική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της έκθεσης αφιερωμένη στην ειρήνη και την φιλία των λαών- , Γεωργία Καραχάλιου, Δήμητρα Καραχάλιου και η 17χρονη  ζωγράφος Βίβιαν Δαούτη από τον Πλάτανο.  Επίσης παρευρέθηκε και η υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ηλείας Τίτα Τερζή που συμμετείχε στο  εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Πατριαρχικού Ιδρύματος Πατερικών Μελετών “Παλαιογραφία -Το ταξίδι της γραφής”, με θέμα ” Από τις Λέξεις στη Γραφή”.

Πέρα από την έκθεση ζωγραφικής, η ομάδα των καλλιτεχνών συμμετείχε σε διάφορες δράσεις,  επισκέφθηκε την Αγιά Σοφιά και άλλα μνημεία και αξιοθέατα της Πόλης, είχε συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ Βαρθολομαίο, ενώ στο Ζωγράφειο λύκειο βοήθησαν στο στήσιμο της εκεί Βιβλιοθήκης κάνοντας μια δωρεά βιβλίων αλλά και έργων ζωγραφικής. Ο ζωγράφος Κρίστο Χάσα μάλιστα προσέφερε στον Δ/ντή του Ζωγράφειου Λύκειου κ.  Γιαννη Δερμιτζογλου ένα έργο του με το περίφημο άγαλμα της Νίκης του Παιωνίου που φιλοξενείται στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Ολυμπίας. Οι Ηλείοι καλλιτέχνες επέστρεψαν με τις καλύτερες εντυπώσεις και ευχαρίστησαν τους διοργανωτές για την εξαιρετική αυτή εμπειρία.

Ελένη Παπαδοπούλου


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος