FOLLOW US: facebook twitter

Γ. Λυμπέρης: «Όταν το 2007 μίλησα για τυμβωρυχία και εξαγορά συνειδήσεων ο Δούκας έφυγε άρον άρον»

Ημερομηνία: 09-02-2022 | Συντάκτης:

Γιάννης Λυμπέρης, Δήμαρχος Ήλιδας

  • «Κακά τα ψέματα πολύ έσπευσαν για τα χρήματα και λίγοι μίλησαν» δήλωσε ο δήμαρχος

Γράφει η Κική Κολοβέρου- kkoloverou@yahoo.gr

«Εγώ το 2007 ανάγκασα το Δούκα να φύγει άρον- άρον από την Νομαρχία, μιλώντας για τυμβωρύχους και εξαγορά συνειδήσεων» δήλωσε χθες ο Δήμαρχος Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης, θέλοντας να δώσει την δική του απάντηση, στα πυρά που γράφτηκε ότι δέχτηκε από «φίλους» του- εντός και εκτός εισαγωγικών- αυτοδιοικητικούς για τους 2.5τόνους απορριμμάτων των πολιτών της Σπάρτης.
Ο κ. Λυμπέρης μιλώντας για το βίντεο με τις δηλώσεις Δούκα και Λιβανού, τόνισε πως δεν είναι υπερβολή αν χαρακτηρίσει κατάπτυστα και όχι απλά απαράδεκτα όσα ειπώθηκαν και κυρίως όσα υπονοήθηκαν επισημαίνοντας πως «δικαιούμαι ναέχω αναφορά 15 χρόνια πριν, το 2007. Διότι, ήμουν παρών, σε εκείνη τη συνάντηση στο αμφιθέατρο της Νομαρχίας, όταν κατέβηκε ως υφυπουργός Οικονομικών τότε ο κ. Δούκας με τις βαλίτσες όπως είπε. Και βέβαια δε μπορεί παρά να είναι κατάπτυστη η αναφορά για «εποποιία» των τότε ιθυνόντων του υπουργού αγροτικής ανάπτυξης, οι οποίοι τι έκαναν; Εξαγόρασαν συνειδήσεις σε καμένους, απελπισμένους ανθρώπους δίνοντας τους ένα τριχιλιαρο ή ένα πεντοχιλιαρο.
Εγώ, λοιπόν, δε τα λέω τώρα αυτά, γιατί ατυχώς κάποιοι φίλοι μου εντός ή εκτός εισαγωγικών, από το ΄χώρο σας, με έβαλαν απέναντι ότι δέχομαιπυρά από τους συναδέλφους μου αυτοδιοικητικούς σε σχέση με τον κ. Δούκα. Γιατί; Γιατί ο κ. Δούκας πριν ένα μήνα ήρθε ως δήμαρχος της Σπάρτης να υπογράψουμε ένα συμφωνητικό ότι θα φέρει 2,5 τόνους απορρίμματα των πολιτών της Σπάρτης κατόπιν εκτάκτου ανάγκης που είχε κηρύξει ο υπουργός περιβάλλοντος όπως λέει ο νόμος. Εγώ ήμουν αυτός που ανάγκασε τον κ. Δούκα τον Αύγουστο του 2007 να φύγει άρον- άρον από το αμφιθέατρο της Νομαρχίας και δε χρειάζεται να πω τίποτα απλώς το να σας παραπέμψω στο τι σηκώθηκα και είπα τότε μέσα στο αμφιθέατρο. Για τυμβωρύχους, για εξαγορά συνειδήσεων, για ντροπή κτλ κτλ. Το «εγώ» μη το πάρετε εγωιστικό. Ήμουν πρόεδρος της τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων της Ηλείας. Ως τέτοιος μίλησα. Νομάρχης ήταν ο κ. Καφυρα.
Άρα λοιπόν, και εμένα είναι κατάπτυστη αυτή η αναφορά γιατί μου ξυπνάει μνήμες, μου ξυπνάει στεναχώριες και φόρτιση που είχαμε τότε με τους νεκρούς η οποία έφερε τον εξευτελισμό των τριχιλιαρων».

Αύριο η συνάντηση του ΦΟΔΣΑ


Ο κ. Λυμπέρης, επισήμανε ότι πριν τα συμβάντα είχε στείλει κλήση στους Δημάρχους να συναντηθούν – αύριο- Πέμπτη στις 12 το μεσημέρι που θα είναι εδώ και οι εκπρόσωποι της κοινοπραξίας για την περιβόητη διαπραγμάτευση σε σχέση με την τιμή που έχουν ανά τόνο στα απορρίμματα και που λόγω Αγίου Χαραλάμπους (πολιούχου Πύργου) η συνάντηση μεταφέρθηκε για τις 5 το απόγευμα. «Εκεί θα γίνουν οι συζητήσεις επι όλων αυτών για να δούμε πως θα εξελιχθεί το θέμα αυτό. Δεν έχω τίποτα άλλο να προσθέσω. Νομίζω ότι και τα έντυπα και τα ηχητικά της τότε τοποθέτησης μου θα δικαιολογήσουν πλήρως τη θέση μου, τη στάση μου, όχι περιστασιακά τώρα που προέκυψε ένα ζήτημα ανθρώπων οι οποίοι δεν ξέρω πως αισθάνονται και πως λειτουργούν προσβάλοντας έτσι συλλογικότητες και κοινωνίες αλλά μέσα από μια στάση ζωής, όπως σας είπα έχει απτή αναφορά στο 2007. Σήμερα ο καθένας μπορεί να λέει ότι θέλει. Τότε είναι το θέμα τι λέγαμε μέσα σε όλη αυτή τη λαίλαπα που υπήρχε με τις φωτιές και τους νεκρούς και μέσα στις τσάντες με τα χρήματα και που κακά τα ψέματα πολύ έσπευσαν για τα χρήματα και λίγοι μίλησαν».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος