FOLLOW US: facebook twitter

Μέτρα με το σταγονόμετρο και έωλα επιχειρήματα κατά της ακρίβειας 

Ημερομηνία: 09-02-2022 | Συντάκτης:

Με επιδοτήσεις ανά μήνα, έωλη παροχολογία και φθηνούς ισχυρισμούς η κυβέρνηση αφήνει αβοήθητα νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Σφυροκόπημα από την αντιπολίτευση για τις ανακοινώσεις Σκρέκα.

Αβοήθητα παραμένουν ως επί το πλείστον νοικοκυριά και μικρές επιχειρήσεις απέναντι στο σαρωτικό κύμα ακρίβειας, ιδιαίτερα στον τομέα της ενέργειας που σπάει όλα τα κοντέρ.

Απέναντι στις υψηλές τιμές και την ενεργειακή ασφυξία η κυβέρνηση επιστρατεύει μέτρα-ασπιρίνες, αλλά και φθηνές δικαιολογίες για να μην ενισχύσει τα νοικοκυριά.

Προς αυτή την κατεύθυνση και οι σημερινές εξαγγελίες του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα, ο οποίος ανακοίνωσε επιδοτήσεις για τον Φεβρουάριο, αλλά μειωμένες σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και ακόμη πιο μικρές σε σύγκριση με τις παροχές του Δεκέμβρη.

Την κυβερνητική απραξία, πάντως, ανέλαβαν από νωρίς το πρωί να δικαιολογήσουν ο υπουργός Οικονομικών, αλλά και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, επικαλούμενοι την εκτέλεση του προϋπολογισμού, αλλά και τον κίνδυνο χρεοκοπίας και απορρίπτοντας τις προτάσεις της αντιπολίτευσης.

Ο Χρήστος Σταϊκούρας δήλωσε ευθαρσώς μέσω της ΕΡΤ ότι «θα πρέπει να μαζευόμαστε» και πως «τα μέτρα στήριξης της κοινωνίας σταδιακά θα αποσύρονται».
Ισχυρίστηκε ότι ο δημοσιονομικός χώρος δεν επιτρέπει περισσότερες παρεμβάσεις, ενώ έσπευσε να πει «όχι» στην πρόταση ΣΥΡΙΖΑ για μείωση στον ειδικό φόρο στα καύσιμα και να κλείσει το όποιο παραθυράκι για μειώσεις ΦΠΑ στα τρόφιμα.

Περιορίστηκε στο να πει «τα περιθώρια είναι περιορισμένα. Όλα τα εξετάζουμε όλα τα έχουμε ποσοτικοποίηση, αλλά αν υπάρξει πρόσθετος δημοσιονομικός χώρος τότε θα κατευθυνθεί όπου επιλέξουμε συλλογικά στην κυβέρνηση υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη», ενώ ισχυρίστηκε πως με μια πρόσθετη μείωση φόρου δεν υπάρχει η… βεβαιότητα πως θα δει ο πολίτης αλλαγή στο πορτοφόλι του.

Παραδέχθηκε πως δεν υπάρχουν συγκριμένες σκέψεις στην κυβέρνηση για περαιτέρω ελάφρυνση των πολιτών, ενώ δήλωσε με τρόπο κυνικό ότι «αυτά τα μέτρα δεν θα καλύψουν όλες τις απώλειες, αλλά πάντα ενεργούμε με βάση το δημοσιονομικό χώρο το ότι θα πρέπει το κάθε μέτρο να πηγαίνει στον πολίτη και για να υπάρχει ιδιαίτερη μέριμνα για τα πιο ευάλωτα νοικοκυριά».

efsyn.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος