FOLLOW US: facebook twitter

Γ. Λεβεντούρης: «Έξτρα κίνητρο για τους παίδες, η ανδρική ομάδα του Κοροίβου»

Ημερομηνία: 30-03-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Ο προπονητής της ομάδας Παίδων του Κοροίβου, Γιώργος Λεβεντούρης, «φιλοξενήθηκε» στην εκπομπή της Ε.Ο.Κ. «Τα παιδία παίζει» με τον Αργύρη Παγαρτάνη και μίλησε για την εξαιρετική πορεία της ομάδας στο φετινό πρωτάθλημα της ΕΣΚΑΗ και για την πολύ καλή δουλειά που γίνεται στην ακαδημία του Κοροίβου.

Αναλυτικά είπε:

Για το παιδικό του Κοροίβου: «Αυτή η “φουρνιά” είχε ξεκινήσει πριν από 6-7 χρόνια. Τα περισσότερα απ’ αυτά τα παιδιά ήταν μαζί απ’ το δημοτικό. Είχαμε το μεγάλο πλεονέκτημα στην περίοδο του κορωνοϊού ότι πήραμε την απόφαση να κατεβάσουμε αυτά τα παιδιά στο παιδικό πρωτάθλημα, όπου έπαιζαν με 2-3 χρόνια μεγαλύτερους τους, κάτι που εν τέλει μας έκανε πάρα πολύ καλό και φαίνεται τώρα. Ήρθαν και κάποια παιδιά από άλλες πόλεις εδώ και όλα μαζί έφτιαξαν μια ομάδα 13 παιδιών που κυρίως είναι ομάδα, είναι αγαπημένοι σε όλα. Απ’ αυτά τα 13 παιδιά, τα 8 είναι στο ίδιο σχολείο και είναι όλη την ώρα μαζί. Αυτή η αγάπη τούς βγαίνει και στο παρκέ και παλεύουν ο ένας για τον άλλον».

Για το αν περίμεναν να φτάσουν στο Final-4: «Τα 8-9 χρόνια που είμαι εδώ εγώ, αρκετές φορές παιδικό ή εφηβικό τμήμα του συλλόγου έχει πάει Final-6 πιο παλιά, Final-4 τώρα. Είναι πολύ μεγάλη επιτυχία για μια πόλη όπως η Αμαλιάδα. Είχαμε μια εξίσου πολύ καλή «φουρνιά» του 2001 πριν από κάποια χρόνια, απλά τότε κάτι μάς έλειπε, αυτό που δείχνουν ότι έχουν αυτά τα παιδιά τώρα. Ακόμα βέβαια δεν έχει τελειώσει τίποτα, έχει δρόμο ακόμα, έχουμε δύο παιχνίδια ακόμα. Ελπίζουμε να τα καταφέρουμε».

Για το αν αποτελεί κίνητρο για τα παιδιά η ανδρική ομάδα του Κοροίβου: «Είναι πολύ σημαντικό γι’ αυτά τα παιδιά ότι βγαίνουν έξω, πηγαίνουν στο σχολείο και στο δρόμο βλέπουν  τους επαγγελματίες παίκτες που πηγαίνουν στην προπόνησή τους την ίδια ώρα. Είναι πάρα πολύ σημαντικό αυτό και τους δίνει έξτρα κίνητρο. Στον αγώνα με τον Προμηθέα όλη η ανδρική ομάδα ήταν στο γήπεδο και παρακολουθούσε τους μικρούς. Ένας-δύο παίκτες και ο προπονητής της ανδρικής ομάδας, ο Κώστας Δελέγκος, ήταν στον πάγκο μαζί μας. Είναι τρομερό κίνητρο γι’ αυτά τα παιδιά».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος