FOLLOW US: facebook twitter

Χρώματα και σχέδια για την κουζίνα σας που πρέπει να δείτε πριν την ανακαίνιση

Ημερομηνία: 30-03-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Lifestyle, Νέα

Η εμφάνιση της κουζίνας δημιουργεί το ύφος και την προσωπικότητα του σπιτιού. Είναι ο χώρος που η οικογένεια και οι φίλοι συγκεντρώνονται μαζί, παρασκευάζονται όλα τα γεύματα, αλλά και μπορούν να αναδειχθούν όλες οι δεξιότητες ως προς την διακόσμηση. Η επιλογή των χρωμάτων και των σχεδίων μπορεί να φαίνεται ως μια απλή υπόθεση, αλλά είναι ιδιαίτερα σημαντική. Τα χρώματα όχι μόνο επηρεάζουν την εμφάνιση του χώρου, αλλά την ίδια στιγμή ενισχύουν και τη διάθεση.

Τι χρώματα και σχέδια λοιπόν θα πρέπει να έχετε στον νου σας για την κουζίνα σας πριν προχωρήσετε στην ανακαίνιση; Οι ειδικοί της Dreamy Kitchen μας δίνουν την απάντηση σε αυτό το ερώτημα, και κάνουν τις δικές τους προτάσεις.

Ουδέτερα χρώματα

Τα ουδέτερα χρώματα είναι διαχρονικά. Ξεκινήστε λοιπόν την ανανέωση της κουζίνας σας, θέτοντας ως βάση μια ουδέτερη απόχρωση. Για παράδειγμα, το λευκό, το μπεζ ή το καφέ

ενσωματώνονται άψογα με όλα τα χρώματα που έχετε στην κουζίνα σας. Σε μια τέτοια περίπτωση, οι επιφάνειες θα πρέπει να είναι μεγάλες ώστε να ταιριάζουν με τα υπόλοιπα στοιχεία. Φυσικά, αυτό δε σας περιορίζει ως προς την επιλογή πιο τολμηρών χρωμάτων σε πιο μικρά στοιχεία. Δηλαδή, σε περίπτωση που σας αρέσει το πράσινο, μπορείτε να επιλέξετε μερικές πράσινες συσκευές, σκεύη, ή στοιχεία όπως οι πετσέτες.

Επιλογή με βάση τους υπόλοιπους χώρους του σπιτιού

Ποια είναι η διαρρύθμιση της κουζίνας; Συνδέεται με το υπόλοιπο δωμάτιο; Σε περίπτωση που η απάντηση είναι θετική, θα πρέπει να ταιριάζει με το ύφος και το στυλ του συνολικού χώρου. Για παράδειγμα, αν το σπίτι έχει μοντέρνα έπιπλα και αρχιτεκτονική, μια πιο κλασική κουζίνα δείχνει παράταιρη. Σημαντικές είναι και οι χρωματικές επιλογές. Κινηθείτε σε παρόμοιους χρωματικούς τόνους με τον υπόλοιπο χώρο για ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα, αλλά και για να συνδέσετε τα χρώματα μεταξύ τους.

Αναλογιστείτε τον φωτισμό του δωματίου

Ο φωτισμός του δωματίου είναι αρκετά σημαντικός ως προς την επιλογή των χρωμάτων για την κουζίνα. Πόσο φυσικό φωτισμό έχει η κουζίνα σας; Από πού εισέρχεται; Από μπαλκονόπορτες ή από παράθυρα; Σε περίπτωση που η κουζίνα σας συνήθως είναι σκοτεινή, τότε αποφύγετε τις σκουρόχρωμες αποχρώσεις. Αντίθετα, εστιάστε σε ανοιχτόχρωμους τόνους οι οποίοι αντανακλούν το φως. Από την άλλη, σε μια μεγάλη και φωτεινή κουζίνα οι σκουρόχρωμες αποχρώσεις θα δώσουν ένα κομψό και σοφιστικέ αποτέλεσμα.

Ανοιχτόχρωμα vs σκουρόχρωμα ντουλάπια κουζίνας

Τα ντουλάπια της κουζίνας καταλαμβάνουν το μεγαλύτερο μέρος του χώρου. Συνεπώς, αποτελούν το πρώτο σημείο που κοιτά κανείς όταν μπαίνει σε έναν χώρο. Για τον λόγο αυτό, είναι ιδιαίτερα μεγάλο το δίλημμα ανάμεσα στις ανοιχτόχρωμες ή τις σκουρόχρωμες αποχρώσεις. Γενικότερα, οι μικρότεροι χώροι επωφελούνται από λευκές ή γκρι αποχρώσεις, καθώς ανοίγουν τον χώρο. Παρομοίως, οι μεγάλες κουζίνες δείχνουν άνετες με τις σκουρόχρωμες αποχρώσεις. Ωστόσο, τα σκουρόχρωμα ντουλάπια κουζίνας δημιουργούν μια κομψή, γυαλιστερή εμφάνιση.

Πάγκοι σε ουδέτερο χρώμα

Υπάρχουν ορισμένες τάσεις, οι οποίες παραμένουν δημοφιλείς όσα χρόνια κι αν περάσουν. Όσον αφορά τα υλικά, ο γρανίτης αποτελεί μια ιδιαίτερα δημοφιλή επιλογή. Ωστόσο, διαχρονικότητα παρατηρείται και στα χρώματα. Οι έντονες αποχρώσεις μπορεί να είναι στη μόδα, αλλά οι τάσεις περνάνε γρήγορα. Προτιμήστε ουδέτερα χρώματα τα οποία αναδεικνύουν το χρώμα των ντουλαπιών σας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος