FOLLOW US: facebook twitter

Γ΄ Εθνική: 4 όμιλοι και 7 ομάδες για υποβιβασμό

Ημερομηνία: 21-06-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Τα σενάρια για τον όμιλο του ΠΑΟ Βάρδας

Του Κώστα Πλιάγκου[email protected]


Η νέα Γ΄ Εθνική, στην οποία θα συμμετάσχει και ο πρωταθλητής Ηλείας ΠΑΟ Βάρδας, θα διεξαχθεί με βάση την περσινή προκήρυξη. Οι όμιλοι, δηλαδή, θα είναι 4 και κατά το τρίτο δεκαήμερο του Ιουλίου αναμένεται να ολοκληρωθούν οι δηλώσεις συμμετοχής. Στην Super League 2 θα προβιβαστούν οι 4 πρωταθλήτριες των ομίλων, ο πρώτος από κάθε όμιλο.

Όσο για τον υποβιβασμό από την Γ΄ Εθνική για την σεζόν 2023-2024 θα υποβιβαστούν στα τοπικά πρωταθλήματα οι 7 τελευταίες ομάδες κάθε ομίλου, εάν και εφόσον ο αριθμός των ομάδων κάθε ομίλου είναι 18. Συνολικά θα υποβιβαστούν 28 ομάδες.

Αναφορικά με το ποιες ομάδες θα είναι στον όμιλο του ΠΑΟΒ, οι σίγουρες είναι οι άλλες έξι από την Πελοπόννησο, Παναιγιάλειος (ΕΠΣ Αχαΐας), Εράνη Φιλιατρών (ΕΠΣ Μεσσηνίας), Παναργειακός, Φοίνικας Ν. Επιδαύρου, Α.Ε. Ερμιονίδας (ΕΠΣ Αργολίδας) και ο ΠΑΣ Κόρινθος (ΕΠΣ Κορινθίας). Επίσης, η Α.Ε. Μεσολογγίου (ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας) και πιθανότατα οι πέντε ομάδες των νησιών του Αιγαίου Α.Ε. Μυκόνου (ΕΠΣ Κυκλάδων), Α.Σ. Ρόδος, Ιάλυσος, Α.Ο. Πυλίου Κω, ΑΕΡ Αφάντου (ΕΠΣ Δωδεκανήσου). Σύνολο 13. Σε αυτές θα προστεθούν άλλες τρεις έως πέντε ομάδες (ο όμιλος μπορεί να αποτελείται από 16 έως 18 ομάδες, αναλόγως με τις δηλώσεις συμμετοχής) και δύο ή τρεις εξ αυτών θα είναι από την Αττική. Υποψήφιες από την Αττική είναι οι δύο της Δυτικής Αττικής Πανελευσινιακός και  Βύζαντας Μεγάρων και οι τρεις της ΕΠΣ Αθηνών ΠΑΟ Ρουφ, Πανιώνιος, Φωστήρας, Αγία Παρασκευή, Άρης Πετρούπολης και Ηλυσιακός.

Τα πάντα, βέβαια, θα ξεκαθαρίσουν στα τέλη Ιουλίου μετά την ολοκλήρωση των δηλώσεων συμμετοχής.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap

olympia

Screenshot