FOLLOW US: facebook twitter

Φόβος για πλημμύρες στα Μακρίσια λόγω του αντλιοστασίου

Ημερομηνία: 10-12-2020 | Συντάκτης:
Χρειάζεται άμεσα παρέμβαση για να μην τεθεί εκτός λειτουργίας

Αντιμέτωποι με τον κίνδυνο της πλημμύρας είναι εκ νέου οι καλλιεργητές των Μακρισίων, καθώς η μπομπίνα στο αντλιοστάσιο του ΓΟΕΒ Πηνειού-Αλφειού είναι σε οριακή λειτουργία και ελλοχεύει ο κίνδυνος βλάβης τις επόμενες ημέρες. Όπως τονίζει στην «Πρωινή» ο αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, Παναγιώτης Γριβάκης, ενδεχόμενη βλάβη θα θέσει εκτός λειτουργίας το αντλιοστάστιο και θα αυξήσει τον κίνδυνο να πλημμυρίσει ο κάμπος, ειδικά αν ενταθούν οι βροχοπτώσεις τις επόμενες ημέρες.

«Η ενημέρωση που έχω λάβει από τον ΓΟΕΒ είναι πως χρειάζεται άμεσα παρέμβαση για να μην τεθεί οριστικά εκτός λειτουργίας το αντλιοστάσιο. Κάτι τέτοιο σημαίνει πως θα επιστρέψει ο εφιάλτης της πλημμύρας στις αγροτικές εκτάσεις των Μακρισίων. Οι καλλιεργητές της περιοχής έχουν υποφέρει στο παρελθόν και έχουν χάσει πάρα πολλά χρήματα εξαιτίας των νερών που πλημμυρίζουν τα χωράφια και μένουν στάσιμα επειδή δεν λειτουργεί η μπομπίνα για να αποσυμφορήσει τον όγκο των υδάτων. Δεν αντέχει η περιοχή να ξαναζήσει τέτοια κατάσταση», τόνισε ο κ. Γριβάκης και πρόσθεσε ότι δεν πρέπει να πάει στράφι η καλή δουλειά που γίνεται φέτος από τις υπηρεσίες της ΠΕ Ηλείας στον καθαρισμό των ρεμάτων και των χειμάρρων.

«Φέτος έχουν γίνει έγκαιρες παρεμβάσεις από την ΠΕ Ηλείας για να αποτραπεί ο κίνδυνος πλημμύρας τον χειμώνα. Είναι κρίμα να πάει χαμένη αυτή η προσπάθεια επειδή το αντλιοστάσιο είναι σε οριακή λειτουργία, με μόλις μία μπομπίνα, η οποία δεν είναι σε καλή κατάσταση», ανέφερε και επανέφερε την πρόταση για τη διάνοιξη διώρυγας.
«Η διάνοιξη διώρυγας από το ύψος του αντλιοστασίου των Μακρισίων έως τα κατάντη του φράγματος του Αλφειού, με διοχέτευση των υδάτων κάτω από τους υπερχειλιστές, από κανάλι παραπλεύρως του δρόμου και με ταυτόχρονη παύση της λειτουργίας του αντλιοστασίου, πιθανότατα είναι η μόνη βίωσιμη λύση», επισήμανε ο κ. Γριβάκης υπενθυμίζοντας την επικινδυνότητα του κτιρίου του αντλιοστασίου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος