FOLLOW US: facebook twitter

Φόρος τιμής στον Μίλτωνα Ιατρίδη

Ημερομηνία: 19-02-2024 | Συντάκτης:

Τελέστηκε χθες το  καθιερωμένο ετήσιο μνημόσυνο για τον ήρωα κυβερνήτη του θρυλικού υποβρυχίου Παπανικολής

Σε μια σεμνή τελετή πραγματοποιήθηκε χθες  το πρωί στον Πύργο, με πρωτοβουλία του Παραρτήματος  της Ένωσης Απόστατρων αξιωματικών Ναυτικού( ΕΑΑΝ) η καθιερωμένη επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη του Πυργιώτη ήρωα του Πολεμικού Ναυτικού κατά το 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο, του Πλοιάρχου ε.α. Μίλτωνα Ιατρίδη, κυβερνητη του θρυλικού υποβρυχίου «Παπανικολής»,  στην ομώνυμη πλατεία της πόλης.

Το μνημόσυνο τελέστηκε από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ηλείας κ. Αθανάσιο Β΄ παρουσία το υφ. Πολιτικής Προστασίας Ανδρέα Νικολακόπουλου, του δημάρχου Πύργου Στ. Καννή, τοπικών φορέων, σωμάτων ασφαλείας και στρατιωτικών αρχών του νομού, αλλά και απλών πολιτών που συγκεντρώθηκαν για να αποτίσουν φόρο τιμής στον Μίλτωνα Ιατρίδη, τηρώντας ενός λεπτού σιγή της οποίας ακολούθησε η ανάκρουση του εθνικού μας ύμνου.

Η εκδήλωση θα τελέστηκε στον Ανδριάντα του στην πλατεία Ιατρίδη με τελετάρχη τον αντιπλοίαρχο (Ε) ε.α. Αναστάσιο Αράπογλο. Μετά τι τρισάγιο ακολούθησαν χαιρετισμοί από τον υφ. Πολιτικής Προστασίας, το δήμαρχο Πύργου και τον πρόεδρο του παραρτήματος ΕΑΑΝ  και κατάθεση στεφάνων,  ενώ  σύντομη αναφορά στον Ήρωα Μίλτωνα Ιατρίδη έγινε  από την διευθύντρια της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Πύργου, Νίκη Κατσιάπη.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

mycoast
olympia