FOLLOW US: facebook twitter

Φιλοξενία 150 ακόμα προσφύγων στο LM Mυρσίνης

Ημερομηνία: 26-03-2021 | Συντάκτης:
Ο πρόεδρος της Τ.Κ Μυρσίνης αναφέρεται στα σχέδια του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής κατόπιν συνάντησης με τον επόπτη ΔΟΜ
-Ξεκίνησαν ήδη εργασίες για δημιουργία νέων μη μόνιμων δομών ενώ η  κοινότητα εξακολουθεί να είναι αρνητική

Την πρόθεση του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής για την αύξηση του αριθμού των φιλοξενούμενων προσφύγων και την δημιουργία νέων δομών στο LM της Μυρσίνης- θέμα που είχε αναδείξει και η Πρωινή την περασμένη εβδομάδα-  επιβεβαίωσε με τις πληροφορίες που έδωσε μέσω ανάρτησής του στα socialmedia οπρόεδρος της Τ.Κ Μυρσίνης κ. ΑνδρέαςΑποστολόπουλος, τόνιζοντας ότι η Δομή ετοιμάζεται να φιλοξενήσει 150 ακόμα πρόσφυγες αραβόφωνους. Στόχος, όπως επισημαίνει,  του Υπουργείου είναι να φτάσει τα 400 άτομα, αυξομειούμενα και για το λόγο αυτό άρχισε η κατασκευή νέων μη μόνιμων δομών τύπου τέντας, ενώ ο  κ. Αποστολόπουλος υπογραμμίζει ότι η τοπική κοινότητα Μυρσίνης εξακολουθεί να είναι αρνητική. Θυμίζουμε ότι ο βουλευτής Ηλείας του ΚΙΝΑΛ κ. Μ. Κατρίνης έχει ζητήσει επίσημη ενημέρωση για το θέμα από το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής μετά από τις τελευταίες εργασίες που διεξάγονται στην Δομή Φιλοξενίας και που έχουν προκαλέσει ανησυχία στην τοπική κοινωνία.

Στην ανάρτηση του λοιπόν οπρόεδρος της Τ.Κ Μυρσίνης κ. Α. Αποστολόπουλοςαναφέρει τα εξής: “… συναντήθηκα με τον επόπτη του ΔΟΜ ( Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης ) κ. Χατζηαυγουστίδη Π., τελικά στο γραφείο του Δημάρχου κ. Λέντζα Γ. Προς το τέλος της συνάντησης συμμετείχε και ο Αντιδήμαρχος κ. Κεκάτος Δ. Ο κ. Χατζηαυγουστίδης απάντησε στις ερωτήσεις μας και μας ενημέρωσε για το τι πρόκειται να κατασκευαστεί στη Δομή Φιλοξενίας προσφύγων Μυρσίνης. Η απόφαση για τα έργα προέρχεται από το Υπουργείο Μετανάστευσης , που αφορά την κατασκευή τριών ιδιαίτερα μεγάλων μη μόνιμων δομών τύπου τέντας, με διαστάσεις 10μΧ20μ , 10μΧ32μ , 10μΧ32μ για την στέγαση 150 επί πλέον αραβόφωνων ατόμων , ώστε το σύνολο των φιλοξενουμένων στη Δομή να φτάσει τα 400 άτομα, που θα αυξομειώνονται ανάλογα με τις αφίξεις και τις αναχωρήσεις.

Μας ενημέρωσε πως η Τεχνική Υπηρεσία του Υπουργείου έχει εφοδιαστεί με όλες τις απαιτούμενες άδειες για τις εργασίες . Δεν σας αναφέρω άλλες λεπτομέρειες τεχνικής φύσης. Εμείς ως Κοινότητα Μυρσίνης εξακολουθούμε να έχουμε αρνητική θέση για την αύξηση του αριθμού των φιλοξενουμένων προσφύγων. Επίσης ανησυχούμε για την ορθή λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού των λυμάτων της Δομής , παρότι θα χρησιμοποιηθούν χημικές τουαλέτες και ακόμη ανησυχούμε και για το τεράστιο περιβαλλοντικό αποτύπωμα στην περιοχή, που θα δημιουργήσει η παρουσία των γιγάντιων τεντών. Παρακολουθούμε την κατάσταση και θα υπάρχει ενημέρωση” .

Τέλος να σημειώσουμε ότι τη δεδομένη στιγμή φιλοξενούνται περίπου 150 πρόσφυγες συριακής καταγωγής, από τους 312 αρχικά, με προοπτική ως το τέλος της εβδομάδας να μειωθούν στους 100, καθώς η διαδικασία ελέγχου των εγγράφων τους προχωρά αρκετά γρήγορα από το περασμένο καλοκαίρι, όταν και ορίστηκε διοικητής στη δομή.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος