FOLLOW US: facebook twitter

Κινητοποίηση Συνδικάτων και σωματείων στην πλατεία του Πύργου: “Μαζικές προσλήψεις στα Νοσοκομεία-Καμία περιστολή των δικαιωμάτων του λαού”

Ημερομηνία: 26-03-2021 | Συντάκτης:

Με βασικά αιτήματα τις προσλήψεις προσωπικού στα Νοσοκομεία και την στήριξη του εισοδήματος και των δικαιωμάτων των εργαζομένων, αντιδρώντας παράλληλα  στο κλίμα αστυνομοκρατίας και την κρατική βία, Συνδικάτα και Σωματεία εργαζομένων και συνταξιούχων πραγματοποίησαν την Τετάρτη το απόγευμα συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία Πύργου ως συνέχεια τις πικετοφοριας που είχε γίνει την περασμένη Παρασκευή.

Στην συγκέντρωση παραβρέθηκαν και χαιρέτησαν ο Αλέξης Τσαουσάκης πρόεδρος του Σωματείου ιδιοκτητών τουριστικών λεωφορείων Ν Ηλείας, Νίκος Λοχοβιτης πρόεδρος σωματείου ΕΔΟΠ ΔΕΗ ΠΥΡΓΟΥ, Γιώργος Μωσχονας γραμματέας συλλόγου δασκάλων Λεχαινών, Ατζυ Ανδρικοπούλου εκ μέρους του συντονιστικού μαθητών σχολείων Πύργου,  ενώ την κεντρική ομιλία έκανε η Zωή Τσαση πρόεδρος του σωματείου ξενοδοχοϋπαλλήλων Κάστρου Αμαλιάδας και αντιπρόεδρος του εργατικού κέντρου Αμαλιάδας.

Η Ζωή Τσάτση στην ομιλία της τόνισε μεταξύ άλλων ότι “ Ένα χρόνο τώρα έχει αποδείξει η κυβέρνηση πως δεν θέλει πραγματικά να προστατέψει την υγεία μας. Αφήνει το δημόσιο σύστημα υγείας <<γυμνό>> απέναντι στις τεράστιες, ελλείψεις, σε κενά από προσωπικό, και εξοπλισμό. Αρνείται πεισματικά να ικανοποιήσει τα αιτήματα των υγειονομικών, παρά της δραματικές εκκλήσεις που απευθύνουν μέσα από τις κινητοποιήσεις τους.

Με αποτέλεσμα νοσοκομεία όπως το Νοσοκομείο της πόλης μας να οδηγούνται σε κατάρρευση αφού  στο Νοσοκομείο του Πύργου, το τελευταίο διάστημα δεκάδες γιατροί, έχουν συνταξιοδοτηθεί, παραιτηθεί ή έληξαν οι συμβάσεις τους όπως των επικουρικών γιατρών. Έντεκα ιατροί αποχώρησαν τον τελευταίο χρόνο οδηγώντας  στην αποδυνάμωση της ΜΕΘ, στην αποψίλωση των ΤΕΠ, στην υποστελέχωση της καρδιολογικής και χειρουργικής κλινικής, στην αποδυνάμωση του ακτινολογικού και αναισθησιολογικού τμήματος.

Τελευταία πράξη του δράματος, κάτω από αυτή την κατάσταση είναι η παραίτηση των τριών παθολόγων με αποτέλεσμα να μένει το Γενικό Νοσοκομείο Πύργου χωρίς ουσιαστικά παθολογική κλινική σε αυτή την κρίσιμη περίοδο που «φουντώνουν» τα κρούσματα κορονοϊού στο νομό.

Βεβαίως η διοίκηση της 6ης Υ.Π.Ε και η κυβέρνηση γνωρίζουν πολύ καλά τις συνθήκες λειτουργίας του δημόσιου συστήματος υγείας στην Ηλεία. Την ίδια στιγμή η διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου στον Πύργο προσπαθεί με εντέλλεσθε, με αυταρχισμό και τρομοκρατία ενάντια στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό να καλύψει τις κυβερνητικές ευθύνες, για την γύμνια του δημόσιου συστήματος υγείας στο νομό”.

Μετά τις ομιλίες ακολούθησε πορεία στους δρόμους του Πύργου τηρουμένων των αποστάσεων και όλων των μέτρων ασφαλείας για την πανδημία.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος