FOLLOW US: facebook twitter

Φαντασμαγορικό θέαμα στην 5η Σπαρτακιάδα!

Ημερομηνία: 02-07-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Νέα, Πολιτισμός

Αφιερωμένη στην Ιππική δεξιοτεχνία, στην Ιππική Τέχνη, ήταν η φετινή 5η Σπαρτακιάδα που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το βράδυ στην αλογόπολη της Ανδραβιδας, στο κατάμεστο από κόσμο Ιππικό κέντρο, μια πραγματικά θεαματική εκδήλωση όπου μικροί και μεγάλοι θαύμασαν τις εντυεπωσιακές επιδείξεις αλόγων και αναβατών. Μάλιστα η Ιππική Δεξιοτεχνία ήταν αφιρωμένη στον αείμνηστο Σωτήρη Καραμήτο, από τα ιδρυτικά μέλη του Ομίλου Φιλίππων Ανδραβίδας ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ που οργάνωσαν και την Σπαρτακιάδα σε συνεργασία με την Δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης και το Ν.Π.Δ.Δ Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος.

Ο Όμιλος Φιλίππων Ανδραβίδας ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ κάθε καλοκαίρι τον Ιούνιο μήνα, τα τελευταία 5 χρόνια συνδιοργανώνει μαζί με τον δήμο την εκδήλωση Ιππικής Δεξιοτεχνίας προσφέροντας ένα υπερθέαμα στο πολυπληθές κοινό και κάθε χρονιά ξεπερνά τον εαυτό του και βάζει τον πήχη ακόμα ψηλότερα, με τα ξεχωριστά ιππικά δρώμενά του. Γιατί η Ιππική Τέχνη έχει πλέον ανεξάντλητες ικανότητες και οι αναβάτες των αλόγων παρουσιάζουν μικρά αριστουργήματα ιππικής δεξιοτεχνίας με τα υπέροχα εκπαιδευμένα άλογα τους. Κι επειδή η ΣΠΑΡΤΑΚΙΑΔΑ ξεπερνά τα στενά όρια της Ηλείας, στην εκδήλωση συμμετέχουν πάντα κορυφαίοι εκπαιδευτές αλόγων και δεξιοτέχνες ιππείς από όλη την Ελλάδα και μέλη μεγάλων Ιππικών Συλλόγων, στην προκειμένη περίπτωση είχαμε 60 συμμετοχές από όλη τη χώρα,  με πραγματικά μοναδικής ομορφιάς άλογα διαφόρων φυλών τα οποία έχουν εκπαιδεύσει αναλόγως με πολύ κόπο και μεράκι.

Όλος ο κόσμος που απόλαυσε το μοναδικό αυτό υπερθέαμα των αλόγων, είχε μετά το πέρας της εκδήλωσης την ευκαιρία να γευτεί παραδοσιακά γλυκά φτιαγμένα από τις κυρίες μέλη του Ομίλου και γυναίκες της Ανδραβίδας, ως ένα ακόμα δείγμα της Ανδραβιδέϊκης φιλοξενίας.

Φωτογραφίες: Τάσος Ξυμητούλιας

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, κάνει ιππασία, άλογο και υπαίθριες δραστηριότητες

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, άλογο, νύχτα, δέντρο, ουρανός και υπαίθριες δραστηριότητες

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, άλογο και υπαίθριες δραστηριότητες

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, ουρανός, άλογο και υπαίθριες δραστηριότητες

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, άλογο, δέντρο και υπαίθριες δραστηριότητες

Η εικόνα ίσως περιέχει: ουρανός, άλογο και υπαίθριες δραστηριότητες

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, άλογο, ουρανός και υπαίθριες δραστηριότητες


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος