FOLLOW US: facebook twitter

Τίτλοι τέλους στη Γιορτή του Αη-Γιάννη Μακρισίων λόγω… αδιαφορίας;

Ημερομηνία: 02-07-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Νέα, Πολιτισμός
Προβληματισμένος ο Γιάννης Τζουανόπουλος αναμένει και προσδοκά την ευαισθητοποίηση των φορέων για την στήριξη του θεσμού
-Σχόλια και δυσφορία καλλιτεχνών για την στάση της αυτοδιοίκησης με αναρτήσεις τους στο fb

Η δημοφιλής και αγαπημένη Γιορτή του Απόδημου Ελληνισμού  που έχει κάνει γνωστό στο Πανελλήνιο και σε όλη την ομογένεια τον Αη Γιάννη Μακρισίων που εδώ και 28 χρόνια φιλοξενεί κάθε Αύγουστο τα μεγαλύτερα ονόματα καλλιτεχνών και συνθετών με εξαιρετικά αφιερώματα και συναυλίες και μάλιστα δωρεάν για όλον τον κόσμο, για πρώτη φορά κινδυνεύει να βάλει… τίτλους τέλους!

Ο δημιουργός της Γιάννης Τζουανόπουλος που όλα αυτά τα χρόνια έχει καταθέσει ψυχή  για την άψογη διοργάνωση της Γιορτής στον Αη- Γιάννη, είναι πολύ προβληματισμένος και ιδιαίτερα απογοητευμένος και στενοχωρημένος γιατί μέχρι τώρα έχει συναντήσει «κλειστές πόρτες» από τους αυτοδιοικητικούς φορείς της περιοχής για την ελάχιστη έστω επιχορήγηση και δεν έχει την παραμικρή βοήθεια! Η Περιφέρεια «σφυρίζει» αδιάφορα, ο ένας τον παραπέμπει στον άλλον και περιμένει στωικά να δει αν τελικά θα ευαισθητοποιηθεί κάποιος από τους εμπλεκόμενους για να μην μπει τέλος στο θεσμό, λίγο πριν βαδίσει στην 29η διοργάνωσή του!

Μάλιστα σε σχετική του ανάρτηση στο facebook με τίτλο «Περιμένοντας!», σχολίασαν αρνητικά το γεγονός της αδιαφορίας των τοπικών φορέων γνωστοί καλλιτέχνες που έχουν φιλοξενηθεί στον Αη Γιάννη.

Η  τραγουδίστρια Μαρία Σουλτάτου που μεταξύ άλλων στην μακροσκελή της ανάρτηση γράφει: « Λυπάμαι – Λυπάμαι πολύ για το ήθος των ανθρώπων Γιάννη για μια ακόμη φορά. Ξέροντας την αγάπη και το πάθος για τον τόπο σου!! που κατάφερες να μάθουν τα Μακρίσια στα πέρατα του κόσμου αλλά και στην Ελλάδα … Νιώθω μεγάλο θυμό για όλους αυτούς που προσπαθούν με δόλο, αμορφωσιά & έπαρση να σταματήσουν αυτήν την Γιορτή του Απόδημου Ελληνισμού που διοργανώνεις κάθε χρόνο και τις περισσότερες φορές με προσωπικό σου κόπο & κόστος , κόβοντας και την ελάχιστη βοήθεια που συνήθως δίνουν για αυτό τον σκοπό. ΠΟΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΜΑΘΟΥΝ ΟΤΙ Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΟΡΥΒΟΣ? Δεν θέλω να σκεφτώ ότι αυτή η πολιτιστική παρουσία θα σταματήσει από τον Περιφερειάρχη και την Δημοτική αρχή και μάλιστα λίγο μετά την εκλογή τους… Ελπίζω να συνέλθουν !»

Ο γνωστός δημοσιογράφος Αλκίνοος Μπουνιάς γράφει « Δεν έχουν ονοματεπώνυμο όλοι αυτοί της τοπικής αυτοδιοίκησης του νομού Ηλειας που – με την αδιαφορία τους- βάζουν ταφόπλακα σε μια τόσο σημαντική γιορτή του πολιτισμού και του αποδήμου ελληνισμού στην πατρίδα τους; Ονόματα και διευθύνσεις ,εδω και τώρα, για να τους… ξαναψηφίσουν οι δημότες τους. Αιδώς…Ηλείοι!!!»

Ο Δημήτρης Τυπάλδος από την γνωστή παιδική χορωδία Τυπάλδου γράφει « Απαράδεκτη η αδιαφορία της Αυτοδιοίκησης σε μια Γιορτή του Απόδημου Ελληνισμού που ακούγεται σε όλη την υφήλιο! Έχει λάβει κατ’ επνάληψη μέρος η αφρόκρεμα όλων των ελλήνων μουσουργών και τραγουδιστών και βεβαίως ο Μίκης Θεοδωράκης. Μέγιστη η προσφορά του Γιάννη Τζουανόπουλου!»

H Σοφία Βόσσου γράφει μεταξύ άλλων: «Τελικά δεν υπάρχει ούτε σεβασμός, ούτε ααναγνώριση. Όλα αυτά τα χρόνια με κόπο και απίστευτες προσπάθειες τις οποίες γνωρίζω καλά ο Γιάννης Τζουανόπουλος δημιούργησε τις Γιορτές του Αη Γιάννη χωρίς οικονομικά οφέλη και κατάφερε να κάνει παραστάσεις υψηλού επιπέδου! Δούλευε ασταμάτητα με κίνδυνο της υγείας του για τον τόπο που γεννήθηκε και αγαπάει και το «εχυαριστώ» είναι να παζαρεύουν οι πολιτικάντηδες όλο αυτό το

Και ο κατάλογος των καλλιτεχνών που σχολιάζουν συνεχώς μεγαλώνει…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος