FOLLOW US: facebook twitter

Φ. Ζαΐμης: Ενισχύουμε τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις με καινοτόμα εργαλεία – Συνεδρίαση του ΣΕΑΔΕ στην Περιβόλα

Ημερομηνία: 12-04-2023 | Συντάκτης:

Δίνοντας έμφαση στα Επιχειρησιακά Προγράμματα με το Νέο ΕΣΠΑ 2021-2027, το Μηχανισμό στήριξης Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας και την έξυπνη εξειδίκευση πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η συνεδρίαση του ΣΕΑΔΕ την Τρίτη 4 Απριλίου 2023 σε αίθουσα του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου στην Περιβόλα. Ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας της ΠΔΕ Φωκίωνας Ζαΐμης αφού ενημέρωσε τα μέλη και όλους τους συμμετέχοντες σχετικά με τα έργα που υλοποιήθηκαν και όσα είναι εν εξελίξει στον Τομέα ευθύνης του τόνισε:

«Το όργανο του ΣΕΑΔΕ δεν συνεδριάζει μόνο, αλλά ενημερώνει για δράσεις και διαλέγεται με φορείς και πολίτες. Είναι ευτυχές το γεγονός ότι στην προσπάθεια αυτή έχουμε μαζί μας επιχειρηματίες, επιστήμονες και ενεργούς πολίτες, οι οποίοι με τη συμμετοχή τους ενισχύσουν την προσπάθεια της ΠΔΕ».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ανοικτού Πανεπιστημίου Ιωάννης Καλαβρουζιώτης τόνισε ότι στηρίζει το έργο που γίνεται από τη  Συμμαχία για την Επιχειρηματικότητα και την Ανάπτυξη στη Δυτική Ελλάδα (ΣΕΑΔΕ) λέγοντας ότι η επένδυση στην επιστήμη, στην έρευνα και στην τεχνολογία, είναι σημαντική για την ανάπτυξη, για την ανάδειξη της καινοτομίας και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας.

Στη συνεδρίαση  έγινε αναλυτική παρουσίαση της έξυπνης εξειδίκευσης στην επιχειρηματικότητα από το στέλεχος της ΔΙΑΠ Σοφία Καρβέλη, ενώ ο  manager του έργου «Μηχανισμός Στήριξης Επιχειρηματικότητας» Χαράλαμπος Δάνολος  έδωσε επικαιροποιημένα στοιχεία του μηχανισμού επιχειρηματικότητας και απάντησε σε ερωτήσεις και προβληματισμούς.

Σημαντική υπήρξε η παρέμβαση για τα θέματα της ΒΙΠΕ από τον πρόεδρο ΠΑΣΕΒΙΠΕ Πέτρο Μαντά. Παράλληλα, ο υπεύθυνος Δημ. Νικολακόπουλος και τα στελέχη του ΚΕΚ/ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ Παραρτήματος Δυτικής Ελλάδας Αλέξης Πλέσσιας και Ιωάννα Μακρή, παραβρέθηκαν στη συνεδρίαση του Δικτύου: «Συμμαχία για την Επιχειρηματικότητα και Ανάπτυξη στη Δυτική Ελλάδα». Το συντονισμό της συνεδρίασης είχε ο Συντονιστής του ΣΕΑΔΕ Δημήτρης Μπαρμπούνης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος