FOLLOW US: facebook twitter

Έξαρση του κορονοϊού στα σχολεία της Ηλείας!

Ημερομηνία: 01-12-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Έκτακτο, Νέα

Τουλάχιστον 60 μαθητές από την αρχή της εβδομάδας θετικοί στον κορονοϊό

– Δώδεκα σε Γυμνάσια Λύκεια και 5 σε Δημοτικά Σχολεία της Ηλείας εντοπίστηκαν μόνο από τα self test συν πάνω από 15 θετικά με ράπιντ τεστ


Γράφει η Κική Κολοβέρου- kkoloverou@yahoo.gr


Ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού σε παιδιά παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες και στην Ηλεία. Μόνο χθες, εντοπίστηκαν δεκαεπτά νέα κρούσματα στο μαθητικό πληθυσμό της Ηλείας, ημέρα προσκόμισης της σχολική κάρτας για τον covid-19ωστόσο ο πραγματικός αριθμός των παιδιών που νοσούν από κορονοϊό είναι πολύ μεγαλύτερος.

Από την αρχή της εβδομάδας έχουν βρεθεί περισσότερα από 44 σελφ τεστ θετικά γεγονός που έχει κινητοποιήσει τη μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα αλλά και τους γονείς που σπεύδουν μαζί με τα παιδιά τους, στα κατά τόπους κλιμάκια του ΕΟΔΥ για έλεγχο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μόνο χθες, δεκάδες παιδιά πραγματοποιήσαν ράπιντ τεστ σε κάποιο κλιμάκιο του ΕΟΔΥ από τα οποία τουλάχιστον 15 βρέθηκαν θετικά στον ιό με τον συνολικό αριθμό των μαθητών που εντοπίστηκαν από την αρχή της εβδομάδας (σελφ τεστ και ράπιντ) να ξεπερνά τα 60!.

 

Τα χθεσινά “Θετικά” σελφ τεστ

Η πλειοψηφία των θετικών σελφ τεστ εντοπίστηκαν και αυτή τη φορά στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και συγκεκριμένα 7 νέα κρούσματα στο 1ο Γυμνάσιο Πύργου και από ένα νέο κρούσμα στο Γυμνάσιο και το Λύκειο Λάλα αλλά και το 2ο ΕΠΑΛ Αμαλιάδας.

Όσον αφορά την πρωτοβάθμια εκπαίδευση, εντοπίστηκαν 5 νέα κρούσματα εκ των οποίων τα 4 αφορούν περιφερειακό Δημοτικό Σχολείο και το ένα Δημοτικό Σχολείο του Πύργου.

Στα σχολεία που έχουν εμφανιστεί θετικά κρούσματα, βάσει των πρωτοκόλλων, όλοι οι μαθητές των τμημάτων προχωρούν στη διενέργεια ράπιντ τεστ και τις επόμενες ημέρες «τοξωτά» ανά θρανίο και ανά δεύτερη μέρα, πραγματοποιούν σελφ τεστ. Ήδη από τον έλεγχο αυτό, χθες διαπιστώθηκαν και νέα κρούσματα σε μαθητές του 2ου Γυμνασίου Πύργου, του 2ου ΕΠΑΛ Πύργου και του 2ο ΕΠΑΛ Αμαλιάδας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος