FOLLOW US: facebook twitter

Σε επιφυλακή λόγω covid ο Κάμπος: Κατέληξε ηλικιωμένος θετικός σε rapidtest, απολυμάνθηκε χθες το ΚΥ Βάρδας

Ημερομηνία: 04-02-2021 | Συντάκτης:
-Η Δημοτική Αρχή θα προασπίσει την υγεία των Συνδημοτών μας, αναφέρει σε μήνυμα του ο δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης, Γ. Λέντζας

Σε επιφυλακή είναι ο υγειονομικές και αυτοδιοικητικές αρχές στον ηλειακό Κάμπο μετάς την επιβεβαίωση πέντε κρουσμάτων κορονοϊού σε ιδιωτικό γηροκομείο και τον αιφνίδιο θάνατο ενός ηλικιωμένου προχθές το απόγευμα, για τον οποίο εκτιμάται ότι ήταν φορέας του ιού. Ο άτυχος άνδρας διακομίστηκε προχθές το απόγευμα με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Βάρδας, ωστόσο παρά τις προσπάθειες ανάνηψης από το ιατρικό προσωπικό, είχε αποβιώσει. Σύμφωνα με πληροφορίες της Πρωινής, το rapid test που του έγινε, βγήκε θετικό και μέχρι χθες το βράδυ αναμενόταν το αποτέλεσμα του μοριακού τεστ για να επιβεβαιωθεί αν ήταν όντως θετικός.

Για προληπτικούς λόγους, το Κέντρο Υγείας Βάρδας έμεινε κλειστό χθες το πρωί προκειμένου να γίνει εκτεταμένη απολύμανση και επαναλειτούργησε το μεσημέρι της ίδιας ημέρας.

Στο ιδιωτικό γηροκομείο όπου διαπιστώθηκαν τα κρούσματα, έγιναν μαζικά τεστ στους τρόφιμους και στο προσωπικό και μέχρι χθες το βράδυ αναμένονταν τα αποτελέσματα για να διαπιστωθεί αν ελλοχεύει κίνδυνος διασπορά του ιού. Μέχρι τώρα έχουν επιβεβαιωθεί δύο θετικά κρούσματα σε τρόφιμους, που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο, και άλλα τρία σε μέλη του προσωπικού.

Όπως μεταφέρθηκε από έγκυρες πηγές στην «Πρωινή», η διοίκηση του γηροκομείου έχει ξεκινήσει τη διαδικασία ιχνηλάτησης για να περιορίσει τον κίνδυνο διασποράς και να διαπιστώσει πως «εισέβαλε» ο ιός στο γηροκομείο.

Όπως μας τονίστηκε, το γηροκομείο είχε ενταχθεί εξαρχής στο πρόγραμμα μαζικού εμβολιασμού του ΕΟΔΥ και είχε ήδη γίνει η πρώτη δόση του εμβολιασμού στους τρόφιμους και στο μεγαλύτερο μέρος του προσωπικού. Παράλληλα, επισημάνθηκε πως τα επισκεπτήρια έχουν απαγορευτεί εδώ και αρκετούς μήνες κατά συνέπεια έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο να μεταδόθηκε ο ιός από επισκέπτη.

Ο δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης, Γιάννης Λέντζας, τόνισε ότι είναι σε συνεχή επαφή με τον ΕΟΔΥ, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και λαμβάνονται  όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης για τη Δημόσια Υγεία.

«Επειδή τις τελευταίες μέρες εχει αναπτυχθεί έντονη παραφιλολογία, σχετικά με τον αριθμό κρουσμάτων κορωνοϊού στο Δήμο μας, και επειδή πιστεύω υπεύθυνη ενημέρωση σημαίνει υπεύθυνος πολίτης θα ήθελα να σας πληροφορήσω ότι την τελευταία εβδομάδα από τα στατιστικά στοιχεία του ΕΟΔΥ έχει καταγράφει στατιστική σημαντική αύξηση των κρουσμάτων στο Δήμο μας. Πραγματοποιούμε επαναλαμβανόμενα rapid test καθημερινά σε όλο το εύρος του Δήμου μας, για να εντοπιστούν νέα κρούσματα και να αποφύγουμε την εξάπλωση του ιού. Λαμβάνουμε και θα λάβουμε όλα τα αναγκαία και απαραίτητα μέτρα που θα μας υποδείξουν οι ειδικοί επιστήμονες. Η αποφυγή μετάδοσης του κορωνοϊού είναι υπόθεση όλων μας, αλλά αποτελεί και ατομική ευθύνη. Οι μεταλλάξεις του ιού, η αυξημένη μεταδοτικότητα και μολυσματικοτητα, η επιδείνωση των επιδημιολογικών παραμέτρων στο γειτονικό νόμο μάς επηρεάζουν έντονα και μας προβληματίζουν.

»Μένουμε σπίτι, αποφεύγουμε άσκοπες μετακινήσεις, εφαρμόζουμε αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ιδίως όταν υπάρχει στενή επαφη με επιβεβαιωμένο κρούσμα (καραντίνα 14 ημερών, και επί εμφάνισης συμπτωμάτων ιατρική συμβουλή και παρακολούθηση). Βιώνουμε μια δύσκολη κατάσταση. Δε χρειάζεται πανικός και αναπαραγωγή μυθοπλασιων! Με στοχευμένες κινήσεις, ατομική, και συλλογική υπευθυνότητα, θα ξεπεράσουμε και αυτό τον σκόπελο. Η Δημοτική Αρχή του Δημου μας θα προασπίσει το πολυτιμότερο αγαθό, την υγεία των Συνδημοτών μας», επισήμανε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος