FOLLOW US: facebook twitter

Έργο 2,19 εκατ. ευρώ για καλύτερη ύδρευση στα χωριά της Ολυμπίας

Ημερομηνία: 25-05-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αυτοδιοίκηση, Νέα

Θα αντικατασταθούν τμήματα του δικτύου που έχουν ακόμα αμιαντοτσιμέντο

Την αντικατάσταση τμημάτων και την επέκταση δικτύων ύδρευσης σε οικισμούς του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας θα δημοπρατήσει η ΔΕΥΑ Αρχαίας Ολυμπίας, καθώς το διοικητικό συμβούλιο της Επιχείρησης ενέκρινε τα τεύχη δημοπράτησης.

Το έργο έχει προϋπολογισμό 2,19 εκατ. ευρώ, είναι ενταγμένο στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και συγχρηματοδοτείται κατά 50% από πόρους της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και κατά  50% από πόρους του Ταμείου Παρακαταθηκών & Δανείων.

Οι παρεμβάσεις θα γίνουν στις Τοπικές Κοινότητες Αρχαίας Ολυμπίας, Νέας Κάμενας, Καυκωνίας, Ξηροκάμπου, ΑμπαρίουΞηροκάμπου, Πελοπίου, Πλατάνου, Σμίλα, Στρεφίου, Φλόκα, Αστρά, Λαμπείας, Αγίας Τριάδας, Δούκα, Κούμανη, Κρυονερίου, Μηλεών, Νεράιδας, Βασιλακίου, ΥψηλόνΒασιλακίου και Λάλα του Δήμου Αρχαίας Ολυμπία.

Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου, ορίζεται σε δεκαεννέα μήνες, συμπεριλαμβανομένης και της τρίμηνης δοκιμαστικής λειτουργίας, από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος Νίκος Μαρούντας, τα δίκτυα ύδρευσης οικισμών (εσωτερικά ή εξωτερικά) εντός των ορίων του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας έχουν κατασκευαστεί σε διάφορες χρονικές περιόδους. Τμηματικά, τα 23 τελευταία χρόνια, έχουν βελτιωθεί με αντικατάσταση παλαιών ακατάλληλων αγωγών από αγωγούς πολυαιθυλενίου (ΡΕ), επεκτάσεις, προσθήκες οργάνων κλπ.

Όμως παραμένουν ακόμη τμήματα των δικτύων που αποτελούνται από αγωγούς Αμιαντοτσιμέντου, PVC και σιδηροσωλήνες. Οι αγωγοί αμιαντοτσιμέντου σήμερα απαγορεύεται αυστηρά να χρησιμοποιούνται σε οιαδήποτε χρήση. Επιπλέον παρουσιάζονται προβλήματα συχνών βλαβών και διαρροών και εισροής ξένων ουσιών και ακαθαρσιών, κυρίως μετά από διακοπή υδροδότησης, με αποτέλεσμα την σημαντική υποβάθμιση της ποιότητας και ασφάλειας του νερού. Αντικείμενο της μελέτης είναι η καταγραφή των λειτουργικών και ποιοτικών προβλημάτων και η διατύπωση προτάσεων τεχνικών λύσεων εκσυγχρονισμού – βελτίωσης των εξωτερικών και εσωτερικών δικτύων ύδρευσης των οικισμών Δήμου Αρχ. Ολυμπίας με στόχους: τη Διασφάλιση της ποιότητας του παρεχόμενου νερού με αντικατάσταση τμημάτων που αποτελούνται από σωλήνες ακατάλληλους για μεταφορά πόσιμου νερού και  τη διασφάλιση της ποιότητας του παρεχόμενου νερού με αποτροπή εισροής ξένων ρυπογόνων ουσιών.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος