FOLLOW US: facebook twitter

Εργαζόμενοι ειδικού προγράμματος 5.500 Πτυχιούχων: Ζητούν στήριξη των Ηλείων βουλευτών για την 12μηνη παράταση των συμβάσεων

Ημερομηνία: 14-01-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Κοινωνία, Νέα

Παράταση των συμβάσεων του ειδικού προγράμματος των 5.500 νέων Πτυχιούχων Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων σε Υπουργεία και Εποπτευόμενους Δημόσιους Φορείς, διεκδικούν οι εργαζόμενοι οι οποίοι συμμετείχαν δυναμικά στην πανελλαδική απεργία που είχε κηρυχθεί από την ΑΔΕΔΗ στην Αθήνα χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να έρθουν σε επαφή με κάποιο αρμόδιο τόσο από το Υπουργείο Εργασίας όσο και από το Μέγαρο Μαξίμου, για μια ακόμα φορά.

Στο Νομό Ηλείας εργάζονται περίπου 25 νέοι πτυχιούχοι επιστήμονες, που επέλεξαν να μείνουν στον τόπο τους να εργαστούν (οικονομολόγοι, τεχνικοί πληροφορικής, φυσιοθεραπευτές, νοσηλευτές, αρχαιολόγοι κτλ) σε υπηρεσίες όπως σε υπηρεσίες όπως ο ΕΦΚΑ, Κέντρα Πρόνοιας, ΕΚΑΒ, Νοσοκομεία, ΚΕΦΙΑΠ, Εφορίες Αρχαιοτήτων, Υπουργείο Οικονομικών – ΕΓΔΙΧ κτλ) και κόντρα στη μεγάλη ροή φυγής των νέων πτυχιούχων – επιστημόνων από την περιοχή, λόγω των ελάχιστων επαγγελματικών ευκαιριών αποκατάστασης, ιδιαίτερα για τους νέους πτυχιούχους και επιστήμονες στην Ηλεία.

Με τη λήξη των συμβάσεων, κανένας από  τους στόχους του προγράμματος δεν θα έχει επιτευχθεί, αφενός γιατί πολλοί θα φύγουν τόσο εκτός Ηλείας, όσο και εκτός Ελλάδος για χώρες του εξωτερικού και αφετέρου, διότι η ελάχιστη εργασιακή εμπειρία στον ιδιωτικό τομέα ορίζεται στα δυο χρόνια. Η μη ανανέωση του προγράμματος θα έχει αρνητικό αντίκτυπο, όχι μόνο στους εργαζομένους, αλλά και στις ίδιες τις υπηρεσίες και τους συμπολίτες μας, γεγονός που επαληθεύεται από πλήθος επιστολών που έχουν συντάξει και αποστείλει οι Προϊστάμενοι και Διοικητές όλων των φορέων μας στο Υπουργείο Εργασίας ζητώντας την 12μηνη ανανέωσή μας.
«Ζητάμε, πρωτίστως από τους Βουλευτές του Ν. Ηλείας, να στηρίξουν τον αγώνα των νέων Ηλείων πτυχιούχων που επιθυμούν να παραμείνουν στον τόπο τους και να συνεχίζουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, όντας καταρτισμένοι πλέον και εξυπηρετώντας καθημερινά μεγάλο όγκο συμπολιτών μας.

Επιπλέον, ζητάμε επιτέλους από τον ίδιο τον Υπουργό κ. Βρούτση και τον πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη να μας δεχτεί και να συνομιλήσουμε, ώστε να βρεθεί μέσα από ουσιαστικό διάλογο, μια κοινή και αμοιβαία λύση προς όφελος εργαζομένων και πολιτών. Ο αγώνας μας συνεχίζεται!».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot