FOLLOW US: facebook twitter

Το σημείωμα του εκδότη: Οι συνταξιούχοι και τα golden boys της νέας κανονικότητας

Ημερομηνία: 14-01-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Επί μία δεκαετία η συντριπτική πλειονότητα των μισθωτών και των συνταξιούχων μετράει οικονομικές πληγές. Κόπηκαν μισθοί, περικόπηκαν συντάξεις, και φυσικά καταργήθηκαν δώρα και επιδόματα. Ο μέσος συνταξιούχος,έχασε τουλάχιστον το 25% του εισοδήματός του και αυτή η οικονομική αιμορραγία, είχε την σφραγίδα των ταγών της νομιμότητας.

Παρά τις οξύτατες αντιδράσεις,οι απλοί συνταξιούχοι δεν κατάφεραν να υπερασπίσουν τους εαυτούς τους και τα πενιχρά εισοδήματά τους.Σα να μην έφταναν όλα αυτά, παρουσιάζοντας πτυχές του «κοινωνικού προσώπου» της κυβέρνησης, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε κυνικά ότι λεφτά για 13η σύνταξη δεν υπάρχουν, ενώ ουπουργός Εργασίας κ. Βρούτσης ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να δοθούν αυξήσεις στους εργαζόμενους για τα επόμενα τρία χρόνια, γιατί τα λεφτά τα μοίρασε προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Και η εικόνα επιδεινώνεται από το γεγονός ότι εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχοι, περιμένουν με αγωνία την απόφαση του συμβουλίου της Επικρατείας, το οποίο συνεδρίασε προχθές, στο πλαίσιο μιας πιλοτικής δίκης που προκάλεσε η κυβέρνηση, για να αποφύγει πάση θυσία, την καταβολή αναδρομικών στο σύνολο των συνταξιούχων.

Υποτίθεται πως, με τον ερχομό των «κανονικών», η κατάσταση θα άλλαζε ριζικά. Το κράτος θα γινόταν πιο φιλικό για τους πολίτες, οι πάσχοντες θα στηρίζονταν, οι άνεργοι θα έβρισκαν δουλειές, τα μεσαία στρώματα θα κέρδιζαν όσα έχασαν από την ανάλγητη φορολογική πολιτική των προηγούμενων και βεβαίως θα εφαρμοζόταν χωρίς αστερίσκους μια πολιτική που θα πριμοδοτούσε τους άριστους και τους ικανούς, ανεξάρτητα από τον ιδεολογικό καπνό που φουμάρουν.

Και τι διαπιστώνουμε; Αντί για επιτελικό κράτος, ένα κράτος της Δεξιάς χωρίς κανένα πρόσχημα. Αντί για ενίσχυση των αδύναμων, δωράκια στους έχοντες. Αντί για αξιολόγηση, προώθηση των δικών τους παιδιών, ιδιαίτερα εκείνων που έχουν συγγενική σχέση με τα στελέχη του κόμματος. Ο στρατός των μετακλητών μεγάλωσε. Οι αμοιβές τους αυξήθηκαν για να δελεαστούν τα κελεπούρια και να μην τα αρπάξει ο ιδιωτικός τομέας.

«Κάνουμε ό,τι υποσχεθήκαμε», δήλωσε υπερήφανα ο πρωθυπουργός, την ώρα που σύμφωνα με το δελτίο της ΕΡΓΑΝΗ, μόνο μέσα στον Δεκέμβριο χάθηκαν 3600 θέσεις εργασίας. Εντάξει, μπορεί να μην ήρθαν οι περισσότερες δουλειές που υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός, δεν ισχύει όμως το ίδιο και για τις καλύτερες αμοιβές. Η ΔΕΗ, που κατά τα άλλα (και ειδικότερα κατά τον αρμόδιο υπουργό) χρεοκοπούσε, ξαφνικά μπορεί να αντέξει χρυσές μισθοδοσίες, για τα χρυσά παιδιά, τα οποία ανέκαθεν η παράταξη τα είχε μη βρέξει και μη στάξει. Τώρα που ήρθαν στα πράγματα ξανά, είναι καιρός να αποκατασταθεί και η τάξη.

Ο εκδότης


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος