FOLLOW US: facebook twitter

Εργαστήρι Θεάτρου Έκφρασης και Φαντασίας «Ονειροδρόμιο»: Με Φαντασία και Όνειρο!

Ημερομηνία: 15-09-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα
«Είμαστε καμωμένοι από το υλικό των Ονείρων»
Ουίλλιαμ Σαίξπηρ

Παιχνίδι, κίνηση, αίσθηση, συγκίνηση!

Δημιουργία, όνειρο, φαντασία… Γνώση, έκφραση, επικοινωνία… Ήχος, ρυθμός, μουσική, ευαισθησία… Και πάλι απ’ την αρχή! Το Εργαστήρι Θεάτρου Έκφρασης και Φαντασίας «Ονειροδρόμιο» σας υποδέχεται με νέα ενέργεια και νέα προγράμματα θεατρικής αγωγής και καλλιτεχνικής έκφρασης.

Η μικρή νεράιδα σηκώνει ξανά το μαγικό ραβδί της και σας καλεί σε ένα συναρπαστικό ταξίδι στα πολυδιάστατα μονοπάτια της Τέχνης. Κάποιοι θα ταξιδέψουν σε μέρη μαγικά, θα ξετυλίξουν την κόκκινη κλωστή και θα πιαστούν στο αδράχτι της φαντασίας. Θα γίνουν βασιλιάδες ίσως και ζητιάνοι, θα περάσουν κρύπτες μυστικές, θα ανοίξουν σφαλιστά σεντούκια και θα διαβάσουν αόρατες γραφές, θα δοκιμάσουν μαγικούς καρπούς, θα χορέψουν με ξωτικά και νεράιδες σε ξέφωτα, θα χαθούν νύχτα στο δάσος ακολουθώντας παράξενα χνάρια, θα πιάσουν κουβέντα με παράξενα ζώα, θα κοιταχτούν στο μαγικό καθρέφτη, θα πιουν τ’ αθάνατο νερό, θα γίνουν φίλοι με τον αγαθό γίγαντα, θα συναντήσουν γητευτές και πραματευτάδες από τα πέρατα του κόσμου, θα κοιμηθούν για 1.000 χρόνια… Δεν έχουν τέλος οι περιπέτειες της φαντασίας… Δεν έχει τέλος το παιχνίδι…

«Η πραγματική μας πατρίδα είναι η παιδική μας ηλικία», λέει ο Roland Barthes

Το θεατρικό παιχνίδι μας συνδέει με την παιδική μας ηλικία. Αποτελεί τη γενεσιουργό αιτία όλων των Τεχνών, αλλά ταυτόχρονα και την κοινή γλώσσα όλων των παιδιών. Μέσα από το θεατρικό παιχνίδι τα παιδιά παίρνουν μέρος σε μια παιδαγωγική διαδικασία που τους προσφέρει χαρά και συμβάλλει στην ψυχική, σωματική και αισθητική τους ανάπτυξη.

Μέσα από ποικίλες δράσεις και ερεθίσματα, τα παιδιά συνομιλούν με όλες της μορφές τέχνης, έρχονται σε επαφή με τη δημιουργική φαντασία τους, πειραματίζονται, επινοούν, εκφράζουν πολλαπλές όψεις της προσωπικότητάς τους, ανακαλύπτουν κι αναπτύσσουν νέες δεξιότητες, μαθαίνουν καινούρια πράγματα για τον εαυτό τους και τον κόσμο, εμπιστεύονται τις δυνάμεις τους, επικοινωνούν, αλληλεπιδρούν, μαθαίνουν να συνεργάζονται και να λειτουργούν συλλογικά.

Το θεατρικό παιχνίδι αποτελεί ένα βιωματικό τρόπο μάθησης, όπου το παιδί μαθαίνει όχι μόνο με το μυαλό, αλλά με την καρδιά και με όλες του τις αισθήσεις και μ’ αυτόν τον τρόπο έρχεται σε επαφή με την αληθινή του φύση.

Σας περιμένουμε με καινούριες δράσεις, νέα προγράμματα, νέες συνεργασίες που θα διευρύνουν τις δυνατότητες έκφρασης και καλλιτεχνικής δημιουργίας που έχουμε όλοι μέσα μας.

Ενημερωθείτε για τα τμήματα και τα προγράμματά μας κάθε Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη και ώρες 18:30-20:30 στο «Ονειροδρόμιο» (οδός Παπαφλέσσα 33) και στο τηλέφωνο 6981044266 (απογευματινές ώρες).

*Νέα εργαστήρια στο «Ονειροδρόμιο»

-Θεατρικό παιχνίδι για παιδιά με αναπτυξιακές & επικοινωνιακές δυσκολίες

-Μουσικοκινητική ORFF για ενήλικες, με τη μουσικοπαιδαγωγό Αρετή Μίγγου

-Ανήσυχο θέατρο για εφήβους (Εφηβική πλατφόρμα έκφρασης για νέους που τολμούν να πειραματιστούν με τα εκφραστικά τους μέσα και να δοκιμάσουν τις αντοχές και τα όρια της φαντασίας τους)


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος