FOLLOW US: facebook twitter

Εργασίες καθαρισμού στον παραπόταμο Σελινούντα του Αλφειού – Στόχος η θωράκιση του κάμπου των Μακρισίων

Ημερομηνία: 19-02-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Περιβάλλον

Εργασίες καθαρισμού του παραπόταμου Σελινούντα του Αλδφειού στα Μακρίσια του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων έχουν ξεκινήσει εδώ και μερικές ημέρες από την ΠΕ Ηλείας, με στόχο να αποτραπούν πλημμυρικά φαινόμενα σε περίπτωση έντονων βροχοπτώσεων. Ο καθαρισμός εκτελείται σε ακτίνα εννέα χιλιομέτρων, ξεκινά από τις εκβολές του Αλφειού και εκτείνεται μέχρι τη ανατολική πλευρά του οικισμού των Κρεστένων.

Όπως δήλωσε στην «Πρωινή» ο αντιδήμαρχος Αγροτικών Θεμάτων του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, Παναγιώτης Γριβάκης, η παρέμβαση είναι καθοριστική για την αποτροπή έντονων πλημμυρικών φαινομένων στον πολύπαθο κάμπο των Μακρισίων, αφού οι καλλιέργειες έχουν υποστεί πολύ σοβαρή ζημιά όλα αυτά τα χρόνια.

«Στο πλαίσιο του προγράμματος που εκτελεί η Περιφέρεια για τον καθαρισμό των ρεμάτων, έχουν ξεκινήσει εργασίες καθαρισμού στον Σελινούντα σε ακτίνα 9 χλμ, ειδικά στα πιο επικίνδυνα σημεία των πρώτων δύο χλμ, όπου μέχρι τώρα δεν είχε γίνει κάποια παρέμβαση. Ο Σελινούντας υποδέχεται νερά από αρκετούς χειμάρρους και πάντα ελλοχεύει ο κίνδυνος υπερχειλισμού που μετατρέπει τις αγροτικές εκτάσεις σε λίμνες. Κατά τον φετινό χειμώνα δεν είχαμε σοβαρά προβλήματα από τον καιρό, όμως τον περασμένο Νοέμβριο οι πρώτες βροχές προκάλεσαν υπερχειλισμό, για αυτό και αποφασίστηκε ο άμεσος καθαρισμός, προκειμένου να είμαστε έτοιμοι σε νέα κακοκαιρία», εξήγησε στην «Πρωινή» ο κ. Γριβάκης προσθέτοντας ότι είναι πιθανό να προκύψουν προβλήματα σε σημεία όπου έχουν διαπιστωθεί καταπατήσεις με δενδρώδεις καλλιέργειες και περιφράξεις.

Ο κ. Γριβάκης ανέφερε επίσης ότι ολοκληρώνονται οι εκτιμήσεις του ΕΛΓΑ για τις ζημιές που προκάλεσε σε καλλιέργειες εσπεριδοειδών και ελιάς ο παγετός στα Μακρίσια, στα Καλυβάκια και στο Κάτω Σαμικό τον περασμένο Ιανουάριο και σύντομα αναμένονται τα πορίσματα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος