FOLLOW US: facebook twitter

Εργασίες 200.000 ευρώ για το δίκτυο ύδρευσης της βόρειας Ηλείας – Ομόφωνα ψηφίστηκε το Τεχνικό Πρόγραμμα 2020

Ημερομηνία: 19-02-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Περιβάλλον

Eργασίες που φτάνουν κοντά στις 200.000 ευρώ περίπου προβλέπει το τεχνικό πρόγραμμα του 2020 για τον Σύνδεσμό Ύδρευσης «Πηνειός», προκειμένου να επιλυθούν προβλήματα και να βελτιωθεί η κατάσταση του δικτύου, όπως αποφασίστηκε ομόφωνα σε πρόσφατη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου.

Το πρόγραμμα προβλέπει επισκευές στο δίκτυο ύδρευσης Εφύρας-Σιμόπουλου, αποκατάσταση της ύδρευσης Κακοταρίου και  επισκευές στο εξωτερικό δίκτυο ύδρευσης του Συνδέσμου. Παράλληλα, προβλέπεται και η αντικατάσταση και η μετατόπιση του αγωγού Κακοταρίου στο Λύκειο Σιμόπουλου, παρέμβαση ύψους 110.728 ευρώ με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (κωδικός ΣΑΕ 055), καθώς και η αντικατάσταση τμήματος του κεντρικού αγωγού ύδρευσης στην περιοχή της Εφύρας.

Το σύνολο των νέων έργων που εντάχθηκαν στο τεχνικό πρόγραμμα του 2020 ανέρχεται σε 147.718 ευρώ και το σύνολο του προγράμματος στις 196.574 ευρώ.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου, Βασίλης Παπαδόπουλος τόνισε σε πρόσφατες δηλώσεις του στην «Πρωινή» πως καταβάλλονται μεγάλες προσπάθειες για να διατηρηθεί ο αγωγός σε καλή κατάσταση παρά τις διαρκείς βλάβες που προκύπτουν, τονίζοντας ότι πέρα από τις παρεμβάσεις που προβλέπονται στο τεχνικό πρόγραμμα του 2020, στόχος είναι να συνταχθεί νέα μελέτη για τον πλήρη εκσυγχρονισμό του δικτύου ύδρευσης, ώστε να είναι βιώσιμος σε βάθος χρόνου.

«Προσπαθούμε τμηματικά να επιδιορθώνουμε τις βλάβες, για να μην ταλαιπωρείται ο κόσμος.Το δίκτυο πλησιάζει τα 35 χρόνια λειτουργίας και ουσιαστικά δεν έχει συντηρηθεί ποτέ. Στόχος μας είναι η συνεργασία των τριών δήμων ώστε να δρομολογήσουμε μια νέα μελέτη και να επιδιώξουμε να την εντάξουμε σε νέα προγραμματική περίοδο, προκειμένου σε μια πενταετία να έχουμε εκσυγχρονίσει την ύδρευση» ανέφερε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος